Jalasjärvi Airsoft
http://forum.jvisoft.net/

2019 - Uusi vuosi, uusi asenne
http://forum.jvisoft.net/viewtopic.php?f=1&t=3700
Page 1 of 1

Author:  Sagara [ Tue 01 Jan, 2019 22:05:20 ]
Post subject:  2019 - Uusi vuosi, uusi asenne

Toivon suuresti että tämän lukija vinkkaa kaverille tästä avautumisesta sillä nyt on tärkeä asia kyseessä.

Olen viimeisen kahden vuoden aikana huomioinut miten nopeasti ROF ja FPS on nousut niin tappiin kuin säännöt sallivat. Kentällä tuntuu olevan sellainen fiilis että pitää olla kaikki tappiin väännettynä. Kysyn siis seuraavaa, onko airsoftissa kyse huvista ja urheilusta vai muiden satuttamisesta?

Ilmapiiri kentällä ja offarilla tuntuu raskaalta. Uudet, nuoremmat pelaajat tulevat melkein itku kurkussa näyttämään vammojaan. Joku saanut kovan sarjan suojaamattomaan naamaan. Tietenkin tässä lajissa nopeasti sattuu ja tapahtuu. Mutta se on meidän pelaajien päätettävissä miten paljon. Sanon usein itsekin että ammu kunnes sieltä huudetaan se osuma, mutta nykyään sieltä tuntuu kuuluvan enemmän kirosanoja kun vedetään päin naamaa. Eikä sieltä vastakaikuna useinkaan kuule pahoittelua.

Tietenkin kun isompiin peleihin mennään niin alla pitää olla pelitehokas vehje ja tämä on täysin ymmärrettävää, siitä ei ole tässä kyse. Tässä ei myöskään ole kyse mistään tietyn tyyppisestä aseesta tai jostain tietystä pelaajasta. Tässä ei myöskään ole kyse sääntöjen rikkomisesta. Tässä on kyse asenteesta.

Oma asenne on se tärkein osa airsoftia harrastuksena ja toivon että jokainen miettisi omaa asennettaan pelatessa jotta kaikilla olisi hauskaa pelatessa.

Kiitos vuodesta 2018 ja vauhdilla vuoteen 2019!

T. Kukkahattutäti Sagara

Author:  Massi [ Sun 09 Jun, 2019 12:21:35 ]
Post subject:  Re: 2019 - Uusi vuosi, uusi asenne

Jonkinlainen tehojen valvonta pitäisi kyllä olla ja muutenkin tehojen suhteen pelisääntöjä voisi paremmin tarkastella (HPA paineensäädin). Onhan se toki tehokkaalla aseella mukava pelata, kun on kantamaa, mutta aloittelijoiden näkökulmasta se on varmaan hyvinkin turhauttavaa. Osumien huomaaminen kyllä helpottaa peliä, mutta ei takin läpi haluaisi kovin isoja mustelmia saada. T-paidalla en kyllä lähtisi pelaamaan, mutta voisiko sellaista peliä pitää, jossa olisi vain pienitehoiset aseet? T-paita pelit?

Author:  laturi [ Sun 09 Jun, 2019 20:24:22 ]
Post subject:  Re: 2019 - Uusi vuosi, uusi asenne

HPA-aseisiin ollaan viimeaikoina kiinnitetty suurta huomiota, ja tämän vuoden alusta tuli paineensäätimien lukitukset pakollisiksi, ja näitä pelinjohtajat tarkkailevat. Vaikka HPA-aseet ovat hieman yleistyneet, ei teho-rikkomuksiin ole ainakaan vielä törmätty, vaikka lähtönopeus ratsioissa näihin ollaankin aina erityistä huomiota kiinnitetty.

Joo tosiaan voisi joskus olla pienempitehoistenkin aseiden pelit, mikäli vaan joku pelinjohtaja kerkiää semmoiset vetämään/siihen riittää tulijoita. Tuntuu vaan että aika monella on reilusti yli m100 viritetty pyssy. Esim. viimevuonna sisäpelipaikkaan ei saatu paljoakaan pelaajia, mm. sen vuoksi, ettei pelaajien aseet taipuneet rajoihin. Joskus kevään teemapäivänä vedettiin vemppu-pelejäkin kirpputorin ohessa, mutta niihin ei vaan tullut juurikaan väkeä...

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/