Aseen tarkkuuden parantaminen

Kaikki varustukseen liittyvä jutustelu

Moderators: Gary, Federal

Post Reply
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Aseen tarkkuuden parantaminen

Post by Gary »

Nyt kun tuo asekkin tuli testattua ja todettua että ampuu vähän minne sattuu voisi katella vähän uusia osia sisälle - ei välitetä siitä että kuulat mulla oli mitä sattuu sarjaa, mikä selittää osaltaan huonon tarkkuuden.

Itehän olen lähes totaalisen tietämätön mikä valmistaja tekee laatua ja mitä taas tulisi välttää. Ja olisi mukava kuulla muitakin kokemuksia eri osien vaikutuksista.

Heitetäämpä ilmoille vähän kysymyksiä.

1. Kumpi vaikuttaa tarkkuuten enemmän, tarkkuuspiippu vai hoppikumi? Molemmat toki kannattaa normaalisti vaihtaa, mutta onko kokemuksia?

2. 6.01 vai 6.03 vai 6.05 vai mikä?

3. Valmistajia: KM, Promotheus, Vanaras(täh?) ja mitä näitä nyt on? Mitä valmistajaa suosittelisitte piipun osalta?

4. Hop-Up kumi tyyppejä on tullut aika läjä lisää, on V-mallia, 60-degree, kiihdyttävää pehmoista ja kovaa. Onko kokemuksia? Onko jokin valmistaja tai tyyppi yli muiden?

5. Painaja, Aikaisemminhan tuo oli silikoniletkun pätkä, mutta nyt näyttää olevan monenmoista puolaa tarjolla. Onko jollain H-mallilla apua tarkkuuteen? Minkälaisen hop-up kumin kanssa mikäkin toimii, tai pitääkö jotain yhdistelmää välttää?

6. Hop-up kammio: Oletteko vaihtaneet tarkkuuden vuoksi? Onko silmin havaittavaa vaikutusta?

7. Mechan sisäosat: Miten paljon esim jousenohjaimella on merkitystä? Nämä "sylinteri-ketjussa" olevat osat vaikuttavat laukauksen toistettavuuteen (jousenohjain,jousi,mäntä, männänpää, sylinteri, sylinterinpää, nozzle) Mutta onko vaikutus vain akateeminen?


8. Kuulat: Teemun kanssa meillä hyviä kokemuksia Guarderin biokuulista 0.25g ( vai olikos ne näitä..?) tarkkuuden parantajina. Veikkaan että kuulilla on hyvinkin suuri osuus tarkkuudessa ja toistettavuudessa, vai onko?
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Aseen tarkkuuden parantaminen

Post by MikaLinna »

Nämä täysin omakohtaisia tuntemuksia sekä empiirisen tutkimuksen tuloksia JKU:n varastossa tehdyistä kokeista tusinoilla eri aseita :)

1. Eniten omissa aseissa on tarkkuuteen vaikuttanut hoppiyksikkö sekä hoppikumi - tarkkuuspiipulla tai ilman. Jotta asia ei olisi liian helppoa, on nämä juukelit yksilökohtaisia eli sama ratkaisu mikä toimii toisessa ei sitten toimikaan toisessa. Itsellä yksi G36C, vakiopiippu, MadBullin 60 asteen kumi H-painajalla, tarkkuus ja kantavuus aivan loistava. Toinen samanalainen kokoonpano, kuulat meni minne sattuu - eri vaihtoehtoja kokeiltuna toimiva kokoonpano on tuohon ollut tarkkuuspiippu MadBull II tilalle ja perus Maruin hoppi - todella tarkka. 2-boksin vermeissä hoppi tuntuu vaikuttava jopa liikaa tarkkuuteen. Joskus on tullut vastaan vino piippu.

4. Kaikenlaista tullut koitettua, Elementin hoppiyksikkö on toiminut parhaiten G&P:n coltissa, Maruin vermeissä Madbullin 60 asteen kumi H-painajalla on osoittautunut hyväksi. G&P:on hoppi on ollut kaikkein rantuin, se ei toiminut edes omalla hopillaan - 3 erilaista JKu siihen aikoinaan koitti viritellä kunnes alle 10 euron kiinahoppi ratkaisi pelin kotiin. Kumeista Maruin ja Guarderin osalta en osaa sanoa kumpi toimii paremmin, vähän asekohtanen ollut.

5. H-mallin painaja näyttää selkeästi tuovan tarkkuutta ja kantavuutta. Ehkä se selittyy sillä, että kummi ottaa kuulaan kiinni kahdesta kohtaa yhtä aikaa kun perinteinen malli ottaa kiinni yhdestä kohtaa; jos hoppi on vähän vinossa tms. tulee tästä hauska sivukierre mitä tuo H-painaja nähtävästi hieman helpottaa.

7. Tiiveys, muulla ei niin merkitystä...tämä omakohtainen kokemus.

8. Kuulien suhteen vannon kanssa Guarderin tavallisiin ja Bio-kuuliin, toimivat.
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
Post Reply