Suoruoska 2, La 18.8.2012

Jutustelu peleistä.

Moderators: Gary, Federal

Post Reply
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Suoruoska 2, La 18.8.2012

Post by Mazor »

Nyt alkaa varmistumaan, että pystyn tuona päivämääränä pitämään Suoruoska 2:sen. Merkatkaapa kalentereihinne päivämäärä, samana päivänä on tosin myös Aukusti-tapahtuma, mutta toivottavasti se ei syö pelaajia.

Homma menee pitkälti samalla kaavalla kuin viimeksi, koska parannusehdotuksia ei ole tullut ja itsekään en näe mitään kriittistä korjattavaa.
Salkkujen määrä tarkentuu, kunhan tiedän saanko itse tehtyä pari salkkua valmiiksi ja toimiiko vanhat.

Eli:

SUORUOSKA 2, 18.8.2012

Yleissäännöt:

-Pelissä on kaksi osapuolta, siniset vs punaiset. Osapuolet eroitetaan hihanauhalla värin mukaan.
-Pelissä pelataan useampi erä. Erä kestää n. 2h. Erän loputtua on pieni huoltotauko ilman eri ohjeistusta.
-Pelissä on käytössä respat ajalla, pommit, vallattavat pisteet ja kellosalkut. Pelissä voi olla muitakin elementtejä, jos komentajat niin sopivat. Ehdotuksia saa antaa komentajille pitkin päivää.
-Komentajat toimivat osapuoltensa korkeimpina auktoriteetteina kaikissa tilanteissa.
-Muistakaa reipas ja reilu meininki!

Radiokanavat:

Punaiset käyttävät kanavia 1-3, siniset 5-7. Vastapuolen kanavaa ei saa kuunnella. LA-puhelimien käyttö vapaa.

Pelisäännöt:
-Erät koostuvat kolmesta eri tehtävästä. Jokainen näistä on pisteen arvoinen, ja se joka voittaa useamman tehtävän, voittaa erän. Tehtäviä ovat: Respat, vallattavat pisteet, kellosalkut.

1.-Osapuolilla on käytössä 100 respaa. Pelaajan käydessä respaamassa hän merkitsee respalappuun ruksin tyhjään ruutuun. Kun kaikki ruudut on käytetty, ei osapuoli voi enää respata ja erä päättyy pian. Osapuolen komentaja ilmoittaa erän päättymisestä. MUISTA MERKITÄ RASTI RUUTUUN KUN KÄYT RESPAAMASSA! ERÄ LOPPUU KUN JOMMALTA KUMMALTA OSAPUOLELTA LOPPUU RESPALAPUN RUUDUT.
--Pelissä on käytössä kummallakin osapuolella 2 punaista pommikanisteria jotka on merkittu osapuolen värin mukaisella teipillä. Jos kanisteri saadaan vietyä vastustajan pommituspisteeseen (merkattu lapulla), menettää näin pommitettu osapuoli 20 resparuutua. Komentaja merkitsee ruudut respalappuun. Kanisteri tiputetaan osumasta maahan ja sen saa ryöstää. Ei ole kuitenkaan suotavaa viedä sitä omaan pommituspisteeseen. Erän lopulla kanisterit palautetaan komentajille. Eli: KANISTERIT PYRITÄÄN VIEMÄÄN VASTUSTAJAN POMMITUSPISTEESEEN JA ESTETÄÄN VASTUSTAJAA TEKEMÄSTÄ ITSELLE SAMAA.

2.-Pelissä on käytössä vallattavat pisteet. Pisteet on sijoitettu tietyille alueille, jotka kerrotaan osapuolille erän alussa. Pisteet voivat vaihtua erien välillä. Alussa pisteet eivät ole kenelläkään. Piste vallataan omalle osapuolelle nostamalla oman värinen valtauslappu pystyyn ja kaatamalla vastapuolen valtauslappu maahan. Lappuja ei saa siirtää, rikkoa tai muutoin haitata niiden käyttämistä. Ainoastaan lapun kaataminen maahan on sallittu. Erän lopussa se osapuoli kummalla on enemmän vallattuja pisteitä voittaa tehtävän. Eli: VALLATTAVAT PISTEET PYRITÄÄN PITÄMÄÄN OMAN OSAPUOLEN HALLUSSA ERÄN LOPPUUN ASTI.

3.-Pelissä on käytössä kellosalkut. Salkut sijoitetaan tietyille alueille, jotka kerrotaan osapuolille erän alussa. Paikat voivat vaihtua erien välillä. Kellosalkussa on kaksi kelloa, jotka näyttävät salkun hallussapitoajan. Alussa salkut eivät ole kenelläkään. Salkku vallataan itselle kääntämällä salkussa olevasta kytkimestä oman osapuolen värinen kello päälle. Vastapuoli voi vallata kellon itselleen kääntämällä kytkimen oman värin suuntaan. Salkkuja ei saa siirtää, peittää, rikkoa tai muutoin haitata niiden käyttämistä. Salkun saa ainoastaan sulkea (ei lukita). Kelloja ei saa nollata tai muuten muuttaa niiden aikaa. Ainoastaan kytkimeen saa koskea. Erän lopussa salkkujen ajat lasketaan yhteen ja se osapuoli kummalla on enemmän aikaa voittaa tehtävän. Eli: KELLOSALKUT PYRITÄÄN PITÄMÄÄN OMAN OSAPUOLEN HALLUSSA JA KERRYTTÄMÄÄN AIKAA OMALLE OSAPUOLELLE ERÄN LOPPUUN ASTI.

Osumasäännöt:

-Osuma mihin tahansa pelaajaan kehon osaan tai kantamaan varusteeseen eliminoi pelaajan. Osuman saanut pelaaja asettuu maahan makaamaan ja huutaa lääkintämiestä.
-Pelaaja voidaan sitoa pelaajan henkilökohtaisella sidontaliinalla. Kuka tahansa voi sitoa kenet tahansa, mutta vain sidottavan henkilön omalla liinalla. ET SAA KÄYTTÄÄ LIINAASI KEHENKÄÄN MUUHUN. Pelaaja voidaan sitoa niin monta kertaa, kuin hänellä on liinoja. Liinat palautuvat takaisin käyttöön respauksen yhteydessä.
-Pelaaja, jolla ei ole yhtään sidontaliinaa jäljellä tai muusta syystä päättää eliminoitua, lähtee respaamaan. Respalle mennään kävellen, lipas irroitettuna, ase ylöspäin osoittaen, oranssi raatoliina päässä ja SUOJALASIT PÄÄSSÄ.
-Respalla merkitään rasti respalappuun, käytetyt sidontaliinat rullataan uusiokäyttöön ja tarvittaessa huolletaan. Respalta saa lähteä kun respalla olevan kellon minuuttiviisari on merkityssä kohdassa. (15 min välein, joko 12, 3, 6, 9.)
-Jos pelaatte ryhmänä, sopikaa paikka missä kokoonnutte respan jälkeen. Noudattakaa komentajan ohjeistusta respaamiseen liittyen.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Suoruoska 2, La 18.8.2012

Post by Mazor »

Peli skaalataan pelaajamäärän mukaan sopivaksi, joten peli pelataan pienelläkin määrällä.

Jokaisen on muistettava ottaa mukaan:

-Osapuolinauhat, sekä SININEN että PUNAINEN (molemmat siksi että tarpeen tullen voidaan tasata osapuolia)
-Oma sidontaliina (Mikä vain valkoinen kangassuikale käy, kunhan se on ainakin 20cm leveää ja niin pitkä että sen saa sidottua käsivarren ympäri)
-Juotavaa ja syötävää
-Reppu, jolla pystyy kuskaamaan omat tavarat respapaikalle, kävelyä voi olla jonkin verran.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Suoruoska 2, La 18.8.2012

Post by Mazor »

Pelit pelattu. Kovasti tuli suolla rämmityä ja tetsattua. Uskoakseni kaikilla oli vähintäänkin kivaa ja hikistä.

Ensimmäinen erä meni siniselle niukasti 2-1. Peli vihellettiin 3,5 tunnin jälkeen poikki, respoja oli vielä kolmasosat käyttämättä. Siniset olivat käyttäneet 58 respaa ja punaiset 71 respaa. Sinisten onnistunut pommitus ratkaisi respat sinisille.

Vallattavat pisteet olivat pelin päätyttyä sinisille 2 ja punaiselle 1. Yhdestä pisteestä käytiin kiivasta taistelua ihan erän lopussa, mutta siniset saivat pidettyä sen hallussaan.

Kellosalkkuihin punaiset kellottivat yhteensä 353 minuuttia ja siniset 318 minuuttia. Punaiselle siis kellot. Pohjoinen kello oli koko pelin punaisten hallussa, mutta yllättäen siniset olivat hallinneet keskimmäistä kelloa lähes koko pelin. Eteläisestä kellosta oli kisattiin tasaisesti, sinisille sieltä 10min enemmän aikaa.

Kokonaisuutena tosi hyvä erä. Toimintaa oli ja kumpikaan osapuoli ei ollut liian hallitseva. Respojen määrää pitää seuraavilla kerroilla vähentää, kun tuo 100 ei kovin äkkiä kulu...

Toinen erä pelattiin pelkillä kelloilla. Respapaikat ja kellot sijoitettiin itä-länsi-suunnassa linjaan siten että punaiset lännessä ja siniset idässä. Kauimmaisesta kellosta omalta respalta katsoen sai kolminkertaisen ajan, muuten vain yksinkertaisen.
Tämä erä meni lopulta punaiselle n. 220 minuutilla sinisten 130 minuuttia vastaan. Yllättäen kumpikin osapuoli kellotti kolminkertaista aikaa reippaasti. Punaiset pitivät itäistä kelloa hallussaan koko loppupelin sinisten yrittäessä saada punaisia häädettyä siitä. Siniset kuitenkin kärsivät mieshikasta ja punaiset pystyivät hallitsemaan aluetta.
Peli lopetettiin n. 1,5 tunnin jälkeen.
Tässä pelissä pelaajat olivat jo väsähtäneempiä mikä näkyi pelissä. Sain ilmoituksia epärehellisyydestä, molemmilta osapuolilta.


Kaikenkaikkiaan hyvä päivä, kiitän Laturia ja Mikaa avusta ja kaikkia pelaajia osallistumisesta. Seuraavaa peliä sovitellaan jo kalenteriin.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Suoruoska 2, La 18.8.2012

Post by MikaLinna »

Hieno Matti että tämä peli saatiin pelatuksia - se on pelimuotona todella toimiva ja harmittaa aivan tolokusti että itse ei ollut mahdollisuutta pelata. Ja Laturin apuun voi aina luottaa kuin vuoreen :)

=> ei pojat muuta kuin uutta aikaa allakkaan, ehditään ainakin yksi peli ennen lumia varmaan vetää.
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1485
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Suoruoska 2, La 18.8.2012

Post by laturi »

Juu kivaa oli. Itsestä tuntui ainakin ensimmäisessä erässä että sininen sai ehkä enemmän aikaan asioita, kun taas punainen onnistui taisteluissa paremmin. Eli aika tasaiselta ensimmäinen erä vaikutti. Toisessa erässä punaisia auttoi aikalailla ylivoima, mutta sininenkin onnistui sisseilemään varsinkin keskikellon kimpussa hienosti.

Pelissä nousi myös esiin omaankin tietoisuuteen uusia tehokkaita ryhmiä.

Ensikerralla vaan kaikille tiimit kasaan niin saadaan uusia toimivia ryhmäkokonaisuuksia peliin. :thumbsup

Ja kiitokset pelaajille ja Mikalle sekä etenkin Mazorille järjestely urakasta.

- Laturi, punaisten komentaja. Uutta peliä odotellessa..
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Post Reply