Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by Federal »

Pelin ikäraja K16 johtuen hankalista olosuhteista ja pelin luonteesta! Jokainen peliin saapuva voi olettaa, että yli sadan hehtaarin pelialueelta vastustajaa ei kovin helposti löydä.

Aika: 6.12.2013 klo. 9:30:00-16:00
Pelialue: Vuohiluoma
Ikäraja: K16
Kokoontuminen ja autojen parkkeeraus: Raviradan parkkipaikka

Ilmoittautuminen ryhmittäin laittamalla oman ilmoittautumisen lisätietoja-kenttään ryhmän nimi. Jos sinulla ei ole ryhmää, jätä tämä tyhjäksi ja näistä kootaan oma ryhmänsä. Osapuolilla ei ole hihanauhoja.

Pelipaikalle saapuminen tarpeeksi aikaisin lähtöpaikoille siirtymistä varten. Alkubriiffaus alkaa klo. 9:30, siitä siirtyminen lähtöpaikoille ja itse peli lähtee käyntiin klo. 10:00, eli parkkipaikalle kannattaa hapuilla jo 9:00 maissa. Peli loppuu kello 16:00, jolloin ryhmät aloittavat siirtymisen raviradalle päin. Siirtyminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Peli on käynnissä yhtäjaksoisesti 10:00-16:00, eli huolto tapahtuu omatoimisesti tänä aikana.

Parantamissääntö: Jos saat pelissä osuman, jää makaamaan paikoillesi ja ota raatoliina esille ylimääräisen ampumisen ehkäisemiseksi. Jokaiselle pelaajalle jaetaan pelin puolesta valkoinen sidontanauha. Toinen pelaaja voi sitoa pelaajan tämän omalla nauhalla. Toinen osuma pudottaa pelistä ja koko ryhmän on siirryttävä respaamaan reppukätkölleen, eli kaikkien ryhmän jäsenten repuista kootulle kasalle. Tulitaistelu voi jatkua sidontanauhojen loputtuakin, mutta taistelun loputtua ryhmän on palattava reppukätkölleen respaamaan pudonneet pelaajat. Reppukätköllä sidontanauhan pystyy poistamaan, oli edelleen pelissä mukana tai eliminoitunut. Reppukätkön saa naamioida, jolloin vastustajien on vaikeampi löytää se.

Ryhmän on toimittavana yhtenäisenä joukkona, eli ryhmää ei saa pilkkoa pienempiin hajautettuihin partioihin! Ryhmä pystyy tuhoamaan vihollisen reppukätkön hajauttamalla reput pois kasasta ja kirjoittamalla paikalle haluamansa terveiset tuhoamalleen reppukätkölle. Tällaisen lappusen voi laittaa vaikka toisen repun päälle ja nämä laput on kerättävä mukaan pelin loppuratkaisujen tarkastelemiseksi! Kun ryhmä palaa tuhoutuneelle reppukätkölleen, on ryhmän kerättävä reppunsa, ottaa talteen vihollispartion viesti ja etsiä uusi kätköpaikka.

LUETTAVAA
Pelaajaopas
Yhdistyksen pelisäännöt

ASEEN VUOKRAUS:
Aseen vuokrauksesta tietoja
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Re: Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by Federal »

Sellainen tarkennus vielä, että ottakaahan jokainen pelaaja reppu mukaan. Tämä reppu toimii respananne ja koko ryhmän reputhan ovat yhdessä kasassa piilotettuna. Ei tarvitse mitään rinkkaa rehata, mutta jonkinlainen reppu kuitenkin. Sinnehän kannattaa laittaa vaikka lisää vettä/vaihtovaatetta.
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by -jm- »

Olipas viihdyttävä pelipäivä jälleen!
Kontakteja tuli odotettua enemmän, johtuen siitä että mukana oli tämä nuoremmista taistelijoista koostuva kolmikko.
Heidän kannaltaan ikävä kyllä kolmen hengen partio on tappelutilanteessa altavastaaja kuusihenkistä ryhmään vastaan tapellessa.
Jos papat olisi olleet Zinien kanssa ainoat ryhmät, niin kontaktit olisi ilmeisesti olleet nollilla.
Yksi näkökosketus saatiin Zinien jengiin, mutta ehtivät mokomat alta pois. Käsittääkseni Zinitkin saivat meistä näköhavainnon jo pelin parin ensimmäisen tunnin aikana, mutta eivät ehtineet siirtyä meidän kulkusuuntaamme ottamaan meitä vastaan.

Toivottavasti sanaseppo Marcus kirjoittaa tappelukertomuksemme, nauroin ääneen kun hän laittoi pappojen sähköpostiketjussa tarinoita koittelemuksistamme.

Hiki virtasi siihen malliin, että nyt iltasella iski vasempaan reiteen penteleen moinen kramppi hikoilussa menetettyjen suolojen vuoksi.
Hyvä keikka jälleen!
Iso kiitos puuhamiehille!
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by Mazor »

Hyvä ja sekä rauhallinen että toiminnantäyteinen reissu.
Yksi kysymys jäi pyörimään mieleen jonka olisin kysynyt pelin lopulla jos ois oltu paikalla.
Eli kun tiputettiin ensimmäisen kerran 3 hengen partio niin ketä tuli meidän jälkiä perässä siinä vaiheessa kun avasin tulen ja häivyin äkkiä. Oliko zinit siinä vai oliko se Kalle, Perttu et kaveri?
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by Mazor »

Pikainen tarina Pappojen toiminnasta.

Ryhmä koostui pelaajista minä, -jm-, JKU, Mikki, Lupus ja Karppa (vahvistus Kalajoelta).
Parkkipaikalla kamppeet iskuun ja hopin säätö. Samalla kronotettiin Karpan TM M4 SOPMOD eli se blowbackkimalli. Lähdöt huimat 55m/s :P. Jostain vuotaa tai muuten. Tarkka kyllä, mutta ei noilla lähdöillä kantamaa saa.

Alkupuhuttelussa pappojen lähtöalueeksi annettiin pelialueen läntinen alue. 3-henkinen Käpykaarti (?) lähtee keskialueelta ja 6-henkinen Zinzoldaten itäreunan alueelta.
Marssimme omaan lähtöpaikan reunaan, mahdollisimman keskelle. Käpymiehet vähän ihmetteli miksi seuraamme heitä :).

Reput kasaan tieuran vierelle ja peli alkoikin saman tein. Suuntasimme keskikallioiden pohjoista reunaa seuraillen kohti itää. Tarkoitukseni oli suuntia partiomajan risteykseen, mutta kärki päätti mennäkin Paulamäen kallion reunaan. Ei se mitään. Ei havaintoja jäljistä eikä pelaajista.

Kallion viereisessä metsässä tuumailimme mennäkkö jälkiä takaisin väijymään mahdollisia perässähiihtäjiä vaiko jatkaa etelään. Etelä päätyi suunnaksi ja nousimme Paulamäen kaakkoispuolella olevalle mäelle. Siinä jälleen tauko. (Papat oli ilmeisesti pukeutunut liian hyvin, kun valittelivat hikeentymistä. Itsellä varustus just kohdillaan, koko reissulla ei tullut hiki eikä kylmä vaikka piti vähän juostakin.)
Tuumailin että kello alkaa lähestyä ruoka-aikaa, joten suunnitaan itä-länsi -suuntaista uran vartta takaisin repuille päin.

Ehdimme talsia 50-100m kun kärki havaitsi pään pilkistävän edessään. Pulju seis, ja hetken tarkkailu mikä meininki. Vastustajan havaittiin olevan selvästi asemissa ja naama tulosuuntaamme. Vierestä nähtiin toinenkin taistelija. Taitaapa olla kuullut tulomme ja odottaa väijyssä. Janne ja Jarmo jäivät asemiin, me muut koukkausta vasemman kautta. Mikki ja Marcus eivät päässeet pitkällekään kun tuli vastaan kolmas vihulainen. Me Karpan kanssa jatkoimme kiertämistä. Hetken kuluttua muut sopivat avaavansa tulen, ja lyhyen rätinän jälkeen kaikki kolme vihua olivat pois. Koukkumme ei ehtinyt lähellekkään.
Porukka kasaan ja tieuran pohjoispuolelle. Siitä jatketaan kohti reppuja. Jäin hetkeksi vahtimaan jälkiämme ja joku siellä tulikin perässä. Olin laskevinani neljä, mutta saatoin toki erehtyä ja perässä tulla nämä kolme käpymiestä. Raatoliinoja ei jokatapauksessa ollut joten vihu oli pystyssä ja aktiivisesti jäljillämme. Pari lyhyttä sarjaa ja karkuun. Vihu levitti jononsa riviksi. Muu porukka ylitti Välimaahan vievän uran ja jäi sen toiselle puolelle asemiin. Pinkaisin muiden luo ja vahtimaan etelän suuntaa. Pysyimme passissa n. 15min mutta ketään ei tullut eikä kuulunut.

Porukka kasaan ja mäen ylitse uusiin asemiin väijyyn. Näin vältettäisiin vihu joka voisi olla koukkaamassa äskeisiin asemiin. Mutta taaskaan ei näkynyt ketään. Siitä suuntasimme repuille.

Repuilla oli käyty, kasa oli levällään ja merkkinä käynnistä oli oksanpätkistä tehty risti ja joka laukussa ollut Berget-dollari. Höh, tuumasimme, tämä pitää kostaa :). Mutta ensin syönti. Tiesin lähistöllä paikan josta meitä ei varmasti voi yllättää. Suunta sinne. Noh, kärkihuippusuunnistajamme erehtyi ottamaan puhelimellaan tarkan sijaintimme ja näytti suunnan mihin jatketaan. "Luotetaan näihin vempeleisiin!"
Me siis jatkoimme. Tultiin kaivolle, josta jokin aika sitten olimme menneet. Hymähdin kun muut katselivat jälkiä. Omathan ne on. Jatketaan. Täytyy myöntää että itselläkin oli suunnat sekaisin, mutta oletin suunnistajan tietävän mihin mennään. Eipä mitään, mehän tulla pelmahdimme 20m päähän lähtöpaikasta :P No, syödään nyt, tämä oli hyvä ruokahalun herätyslenkki.

Porukka levittäytyi vahtimaan joka suuntaa (kaiketi) ja syömään. Sapuska oli juuri naamarissa ja kahvi kupissa kun uran toiselta puolelta alkoi kuulua rähinää. Hetki kuulostelua ja todettiin että mennään siivoamaan mitä jäi. Suuntasimme leveässä viuhkassa tappelupaikalle, sieltä löytyi vain raatoliinat päässä oleva käpyläiset, ja lyhyt pilkahdus kolmesta zinnistä. Jäljityksemme ei kuitenkaan tuottanut tulosta, varsinkin kun porukka oli vähän hukassa. Kasasimme itsemme Välimaan uran varteen, Mikki ja Marcus oli vielä jossain sivummalla. Risteyksessä oli yhtäkkiä kaksi taistelijaa, asemiin! Otin Karpan mukaani ja koukkasimme jälleen vasemmalle kohti itä-länsi -suunnan uraa. Siellä havaitsin lumipukuisen vihulaisen siirtyvän takaisin risteyksen suuntaan. Lähdimme perään. Hetken päästä havaitsin lumipukuhousuisen vihun etenevän kohti pohjoista, eli siis asemissa olevaa Jannea ja Jarmoa. Tieto tästä ja perään. Meidän reissu ei pitkälle kantanut, tämä Kalleksi osoittanut vihu oli puskassa asemissa ja tiputti meidät kahdella lyhyellä sarjalla. Tappelu meni kuitenkin meidän kannalta hyvin, 3 vs 6 ja tilanne meinasi mennä pieleen :P Marcus pysyi onneksi pystyssä ja sai aloitettua sitomisruljanssin joka toi meille tappeluvoiton.

Taas pulju kasaan ja piiloon toiselle puolelle uraa. Lyhyt tuumailu ja päätimme hakea reput ja siirtää ne lähemmäksi parkkipaikkaa. Kiertäisimme kuitenkin alueen länsireunasta. Siis kiertäisimme, tarkoitan että eihän se nyt ihan niin mennyt, kun päädyimme jälleen tuohon paljon puhuttuun risteykseen. Noh, onhan uraa pitkin kiva kävellä, totesimme kun siirryimme sitä pitkin ensimmäiseen risteykseen parkkipaikalta lukien. Siinä heitimme Karpan kanssa muille haikeat jäähyväiset ja poistuimme paikalta aikaslailla 15:00. Edustustehtäviä...

Lopputuoksinoista ei tietoa, ehkäpä joku muu valaisee asiaa.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Re: Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by Federal »

Zinnsoldatenin reissua:

Peliin saapui meiltä kuusi taistelijaa: Meikäläisen lisäksi Tuom-asd, Repta, Theud, laturi & TKakela.

Pelin briiffaus saatiin kymmenen maissa käytyä ja siirryttiin aloituspaikoille. Meillä aloituspaikka edellämainittu alueen itäpuoli. Reput heiteltiin kuusipusikon alle metsän reunassa ja lähdettiin saman tien talsimaan kunhan oli vähän kevennetty vaatetusta. Keli olikin paljon lämpimempi kuin mihin oli varauduttu. Ensin päätettiin käydä eräässä vanhan mettäpelin leiripaikassa alueen kaakkoiskulmassa. Sieltä siirryimme Paulamäelle jos satuttaisiin jotain liikehdintää näkemään. Sattumalta huipulle päästyämme näimmekin Pappatiimin lumipuvuttoman edustajan seisovan metsän reunassa hakkuuaukean toisessa reunassa. Sieltä väki siirtyi metsään ja tarkkailimme hetken liikettä. Koitimme ehtiä etelämpänä olevalle kalliolla vastaanottamaan Pappoja, mutta he jatkoivatkin matkaansa metsässä etelään päin. Lähdimme seuraamaan heidän tulojälkiään siinä toivossa että löytäisimme kätkölle.

Aikamme jälkiä seurattuamme löytyikin paljon tallattu alue, josta pienen etsinnän jälkeen laturi löysikin reput. Kätkö oli jo partion toimesta ehditty pengastaa, mutta jätimme silti muistoksi jokaiselle repulle Berget-dollarin. Tästä siirryimme vähän matkan päähän pitämään evästaukoa. Siinä syödessämme alkoi lähistöltä kuulua koiran haukkumista ja hetken päästä näkyikin metsästyskoira muutaman kymmenen metrin päässä. Laitoimme varoiksi raatoliinat päähän ettei vaan saada oikeaa kuulaa niskaan. Aika pian koiran mentyä ohi alkoikin kuulua Pappojen puhetta heidän palatessaan takaisin kätkölleen. Ilmeisesti siellä myös huollettiin kolinasta päätellen. :) Emme viitsineet mennä enää kiusaamaan sinne, joten lähdimme vastakkaiseen suuntaan jos löytäisimme partion reput. Emme ehtineet montaa sataa metriä kun partio tulikin meitä vastaan. Tuom-asd avasi kärkimiehenä tulen yllättävässä tilanteessa ja sai myös tässä osuman. Pääsimme kiertämään partion, tuhosimme sen, sidoimme haavoittuneen ja lähdimme äkkiä tilanteesta koska tiesimme Pappojen olevan aivan takanamme.

Muutaman sadan metrin juoksulenkin jälkeen huilattiin ja päätettiin jatkosuunnitelmista. Koska partio lähti juuri respalle, ajateltiin lähteä etsimään Pappojen uutta kätköpaikkaa. Kiersimme Haapamäen länsipuolelta ja liikuimme alueen reunoja pitkin siinä toivossa että löytäisimme jälkiä. Takaisin tielle päästyämme päätettiin lähteä katsomaan Pappojen vanhaa kätköpaikkaa, jos sieltä sattuisi löytymään jälkiä uudelle paikalle. Partiolla oli ilmeisesti sama ajatus, sillä löysimme heidät sieltä. Luulimme heidän huomanneen meidät ja maastouduimme tarkkailemaan tilannetta. He olivat kuitenkin ottaneet jo irti, tulivat tiellä meitä vastaan ja avasivat tulen. Asetuimme tällä kertaa enemmänkin puolustuskannalle ja pudotimme hyökkäävän partion ilman tappioita. Tämän kontaktin jälkeen alkoi jo hämärtää, joten päätimme palata omalle kätköllemme. Kävimme ottamassa Partiomajalla ryhmäkuvan ja suuntasimme siitä lähes suoraan repuillemme.

Saatte nauttia jälleen upeasta Paint-taiteesta:

Image
Reitti jossain siellä päin.
Selitykset:

Punainen reitti aikavälillä 10:20-13:00
Vihreä reitti aikavälillä 13:00-14:30
Sininen reitti aikavälillä 14:30-16:00

1. Reppukätkö.
2. Näköhavainto Pappatiimistä.
3. Pappatiimin reppukätkö löytyy.
4. Kontakti partion kanssa.
5. Toinen kontakti partion kanssa.

Kiitoksia kaikille osallistujille ja kertokaahan kolmenkopla teidänkin reissusta! Lisään muutaman oman ja Theudin ottaman kuvan galleriaan.
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
Lupus
Posts: 5
Joined: Mon 18 Nov, 2013 23:36:22

Re: Itsenäisyyspäivän peli 6.12.2013

Post by Lupus »

Tässä pieni jatko Pappojen seikkailuun. Tarinamme jatkuu siitä kuin Mazor ja Karppa poistuvat.

Piilotettuamme reppumme uuteen paikkaan (lähellä... öö..tienhaaraa) jatkoimme urheaa taivaltamme. Siinä lähellä Trio Gogglesin reppukätköä (mitä emme löytäneet) ihmeteltiin ryppäässä minne menisi ja Janne "Missä ollaan, vai ollaanko?" Mannila näki liikettä joten sekunnissa miehet maahan ja pieni odotus. 20m päässä kolmenkopla olivat ottamassa reppujansa kantoon ja hetken päästä Jarmo "Nyt on kyllä pakko ampua" Kukila totesi että 'Nyt on kyllä pakko ampua' ja eikun koneet laulamaan. Jätimme tiputetun kolmion ihmettelemään uskomatonta pappavoimaa ja jatkoimme. Kiersimme ja pyörimme ja mentiin jossain persemaastossa kunnes totesimme 'tuossa on pelto' ja 'nyt kyllä reput kutsuu meitä'. Oletimme että Zinnit ovat väijymässä kätköämme joten lähestyimme varoen. Piiloituskykymme ylitti kuitenkin kaikki odotukset eikä kukaan odottanut meitä reppujen luona. Kohtapian kuului kuitenkin ääniä aloituspaikan suunnalta joten menimme varmuuden vuoksi asemiin. Eniten-kontaktia-ikinä-trio tuli sieltä tietä pitkin ja sovittin radioon että ammutaan kun ovat risteyksen kohdalla, olisivat sillon otollisessa ristitulessa kun meillä piiput valmiina molemmin puolin tietä, edestä ja takaa, armotonta. Mahtavaa.
Mikki "I love my Colt" Ojanperä ratkaisi kuitenkin tilanteen tiputtamalla kaikki n. 15m ennen risteystä, vaatimattomalla tyylillään. Marcus "Kyllä tämä pyssy kohta toimii" Hietanen varmisti selustaa. Pelit päättyivät meidän osalta hieman ennen klo 16, koska muut velvollisuudet kutsuivat.

Hyvä päivä, hyvä reissu! Kiitoksia järjestäjille ja kaikille mukana olleille.
Semper Idem
Post Reply