Maastopuvut ja vaatetus

Kaikki varustukseen liittyvä jutustelu

Moderators: Gary, Federal

Teekoo
verkkari-vemputtaja
verkkari-vemputtaja
Posts: 60
Joined: Sat 19 Sep, 2009 22:21:02

Re: Maastopuvut ja vaatetus

Post by Teekoo »

Nyt pelit takana ja jaan kokemuksiani puvusta. Italiasta puuvillaista lumipukua löytyy ainakin Supernovasta. Lähdetäänpä liikkeelle vaatetuksesta.

Päällimmäisenä vaatteena oli siis italialainen lumipuku (50-60 -luvulta). Alta löytyi BW:n Gore-tex puku. Yläkropassa oli hikeä siirtävä t-paita, urheilupoolo, fleecepaita ja ohut puuvillainen paita joka. Hyvin tarkeni ja kaikki pysyi kuivana. Jaloissa oli gore-tex housujen alla fleece housut ja hikeä siirtävät pitkät kalsarit. Jalat eivät kastuneet vaikka oli polvillaan ja pyllykin pysyi kuivana vaikka välillä istukselinkin penkillä. Lumen kylmyys kyllä tuntui läpi, kuin vaatteet olisivat märät, mutta pysyivät kuivana. Gore-tex piti siis kiitettävästi kosteuden ulkopuolella. Lumipuku muuttui aluksi polvista, lopulta vähän joka puolelta, märäksi ja lopulta alkoi kangistumaan. Tällehän ei voi mitään. Oma pukuni on niin iso, että jäätyminen ei sinällään haittaa, koska puvussa pystyy liikkumaan helposti koska tilaa on.

Itse lumipuku on siis kokonaan valkoinen, puuvillainen valtava kangasläjä. Koot ovat melko massiivisia, housujeni vyötärönympärys on 120cm. Kiristäminen onnistuu kuitenkin narulla. Jostain käsittämättömästä syystä housuissa on julppi, joka on n. 20 cm pitkä mutta sitä ei saa suljettua millään. Lahkeista löytyy lenksut kenkiiin ankkuroimiseen ja nilkan kohdalta löytyy kiristys remmit jotta lumi ei pääsisi sisään kenkiin. Toimivuudesta en osaa sanoa, sillä teippasin lahkeet varmuudeksi kiinni kenkiin, sillä vihaan lunta kengissä. Housuissa on läpiviennit alla olevia taskuja varten. Ainakin minulla gore-tex takin helmataskut olivat suunnilleen samalla korkeudella.

Takki on myös valkoinen ja kiristäminen toimii naruilla. Narut ovat melko lyhyet verrattuna muihin naruihin, mutta solminen onnistuu kyllä. Huppu on hyvä, sillä se on tarpeeksi iso, muttei valu silmille, ainakaan maskin kanssa. Huppua voi myös kiristää naruilla. Hihoihin olisin kaivannut kiristysnarut, sillä hihan suut ovat isot ja tietyllä tavalla tiellä. Helma on pitkä joten lumi ei päässyt ainakaan minulla helmasta sisälle.
Contender

Re: Maastopuvut ja vaatetus

Post by Contender »

Contender wrote:Todennäköisesti samaa kangasta
Puku siis tuli testattua, kuivana pysyttiin vaikka hangessa istui tai oli polvillaan, pieniä muokkauksia vaatii jos istuvan siitä haluaa sen verran kokoa siis takissa on.

Hupun kiristykseen myös kaulan kohdalle oma kiristys lisättävä, kaula-aukkoon siis se yksi neppari lisää jolloin saa paremmin istumaan päälle.Helmaanhan jo oman kiristysnarun lisäsin, jolla saa ns.takkia lyhemmäksi.

Kuvio ei ollutkaan niin tumma mitä varustelekan kuvista päättelin vaan yllätti positiivisesti, mitä Choke77 ottamista kuvista katselin, kiitos jälleen Choke77 kuvista.

En tiedä muuten miltä se pelissä näytti muiden silmissä koska "peili"jäi kotia :lol:
hauk1
verkkari-vemputtaja
verkkari-vemputtaja
Posts: 18
Joined: Thu 05 May, 2011 18:01:15

Re: Maastopuvut ja vaatetus

Post by hauk1 »

Hei!

Nyt on pakko kysyä, mistä kannattaisi hommata kalvopuku, ja paljonko sellaisesta kannattaisi pulittaa?
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Maastopuvut ja vaatetus

Post by -jm- »

Ostoilmoitus foorumin kauppapaikalle ja jos ei sieltä napsahda niin suosittelen Supervonaa, siellä on jäsenille hinnat kohdallaan.
EDIT: Harmi että just pari viikkoa sitten myin huutonetin kautta BW kalvopuvun joka ehti olla yhdistyksen kauppapaikalla vissiin tyyliin puoli vuotta myynnissä.
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
Post Reply