Mettäpeli 2015

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Mettäpeli 2015

Post by laturi »

METTÄPELI 2015, 12.-13.9.2015, K16

24 h mittainen kokoajan päällä oleva sisseilypeli Vuohiluomalla. Pelissä partioryhmät suorittavat erilaisia pelinjohdon antamia tehtäviä ja keräävät kalikoita. Tätä toimintaa yrittää hankaloittaa alueella toimiva x-kokoinen vastaosasto, sekä muut saavutuksista kilpailevat partiot.

Ikäraja:
K16. Peli on oikeasti vaativa, ja partiot ovat täysin omillaan koko pelin ajan. Muutaman kuukauden heitto sallitaan tuosta K16 rajasta. (Kaikki Mettäpartioissa olleet tervetuloa!).

Pelin alku ja loppu:
Pelin aloitus ja lopetus tapahtuu raviradan parkkipaikalta, joten kaikki kokoontuvat sinne.
Peli alkaa lauantaina 12.9 kello 12:00 ja päättyy sunnuntaina 12:00. Pelin alussa partioille annetaan suunta johon kuljetaan käsketty aika. Siirtymisen aikana ei saa kerätä objekteja eikä taistella muita ryhmiä vastaan. Ajan kuluttua peli on täysin käynnissä ja ampuminen sallittu. Alku briiffi alkaa 11.30, joten silloin pitäisi viimeistään olla varusteet päällä valmiina. Varusteiden niskaan laiton jälkeen pelialueelle johtavalle uralle odottamaan (ei jäädä häröilemään autoille).

Pelin päättymisen jälkeen klo 12:00 pelissä ei saa enää ampua. Ainoa toimenpide tämän jälkeen on hakea omat kalikat mahdollisista kätköistä ja siirtyä pistelaskupaikalle. Jos siirtymisen aikana löytyy vielä objekteja, ne saa ottaa mukaansa ja niistä saa pisteet. Pelissä kerätyt objektit toimitettava pistelaskupaikalle raviradan parkkipaikalle 12.30 mennessä. Loppupalaute ohi n. 13:00 mennessä, ja poistumme kotiin lepäämään.

Yleissäännöt:
-Pelissä toimivat vastakkain pienet partiot ja vastaosasto. Jokainen partio on omillaan, kaikki muut ovat vihollisia.
-Partion koko on 2-5 henkilöä. Partio toimii yhdessä, eikä hajaannu eri puolille aluetta.
-Peli on käynnissä lauantain aloituksesta (12:00) sunnuntain lopetukseen (12:00). Kaikki huolto tapahtuu pelin aikana pelikentällä.
-Pelissä on yksi respapaikka. Respa on merkitty värikkäällä nauhalla, joka kiertää respan ympäri. Respapaikka on nauhalla rajatun alueen sisällä.
-Pelissä kerätään pelialueelle sijoitettuja pisteobjekteja ja suoritetaan pelinjohdon antamia tehtäviä. Tietyn värinen objekti antaa tietyn verran pisteitä tuotuna pelin loputtua pistelaskupaikalle.

Tehtävistä:

-Ensimmäisten objektien koordinaatit annetaan pelin alussa kirjekuoressa, jonka saa aukaista pelin alettua. Myös muut tehtävät tulevat kirjekuoressa, mutta kännykkä on silti suositeltava ottaa partioiden mukaan.
-Pelinjohdon antamista tehtävistä saa kustakin vaativuuden mukaan erinäisen määrän pisteitä. Tiedossa mm. tiedustelutehtäviä (mukaan jonkinlainen kamera)
-Partiot etsivät alueelta pisteobjekteja. Objektit, niiden määrä alueella ja niistä saatavat pisteet ovat seuraavasti:
-Keltainen kalikka, 15 kappaletta, 3 pistettä/kpl
-Punainen kalikka, 15 kappaletta, 5 pistettä/kpl
-Punainen kanisteri, 10 kappaletta, 10 pistettä/kpl


Pelisäännöt:
-Pisteitä saa vain niistä objekteista, jotka ovat toimitettu pistelaskupaikalle 12:00 alkaen ja 12:30 mennessä. Ennen 12:00 ja 12:30 jälkeen tuotuja objekteja ei lasketa pisteisiin.
-Löydetyt objektit voi menettää. Jos partio tuhoutuu, se tiputtaa kaikki kannossaan olevat pisteobjektit maahan. Objekteja saa kätkeä, ja se on suotavaa. Kätköjä saa ja pitää etsiä. Löydetyt kätköt saa ryöstää. Eli mikään pisteobjekti ei ole turvassa ennen kuin kello on 12:00. Sen jälkeen objekteja ei voi menettää.
-Respalle mentäessä merkitään sieltä löytyvään vihkoon partion nimi, saapumiskellonaika. Respalla käynnistä menettää 5 pistettä/käynti (myös sidontaliinojen nollaamiset). Respalta saa poistua kun 15 min on kulunut. Respalle ei ole tarkoitus jäädä oleskelemaan, syömään tai majoittumaan!
-Rajoituksena kaikilla taistelijoilla saa olla lippaissa max. 100 kuulaa! Lippaiden, ja kannossa olevien kuulien määrää ei ole rajoitettu.
-Pelissä on käytössä erityissääntöjä lukuunottamatta yhdistyksen pelisäännöt.

Osumasäännöt:
-Partiolla on 1 sidontaliina jokaista partion taistelijaa kohti.
-Osuma mihin tahansa pelaajaan kehon osaan tai kantamaan varusteeseen eliminoi pelaajan. Osuman saanut pelaaja asettuu maahan makaamaan ja voi huutaa lääkintämiestä.
-Pelaaja voidaan sitoa niin kauan kuin partiolla on käyttämättömiä liinoja. Liinat palautuvat takaisin käyttöön respauksen yhteydessä.
-Partio jolla ei ole yhtään käyttämätöntä liinaa jäljellä ja taistelun jälkeen toteaa jonkun partion taistelijan tarvitsevan sidontaa, on eliminoitunut. ELI TAISTELUN SAA KÄYDÄ LOPPUUN ENNENKUIN RESPALLE ON LÄHDETTÄVÄ.

Jääkärit (vastaostasto):
-Pelinjohdon alainen ryhmittymä
-Jääkäreiden eliminoinnista ei hyödy kukaan
-Partioi, vartioi, koittaa havaita sissipartioita--> havaittuaan tuhoaa :)
-Respa tilanteen mukaisella viiveellä

Radiokanavat:
Pelissä vapaasti käytössä PMR 446 radiot kanavilla 1-6. Kanava 7 on pelinjohdon kanava (hätätapauksessa voi käyttää pelinjohdon tavoittamiseen/tiedottamiseen esim. marjastajista).

Lupalappu:
Alle 18 v pelaajilta vaaditaan lupalappu, jonka voi tallentaa, tulostaa ja täyttää alapuolella olevasta linkistä. Laput kerätään paikanpäällä.
Mettäpeli 2015 lupalappu.pdf
Lupalappu
(188.71 KiB) Downloaded 406 times
Pelimaksu:
Yhdistykseen kuulumattomilta peritään 5€ suuruinen pääsymaksu, jolla katetaan pelin järjestelyyn menneitä kuluja. Jäsenille ilmainen! Pelimaksu kerätään paikanpäällä. Varaa tasaraha mukaan!

Kartta:
Peruskartta löytyy täältä.
Lisäksi saatavilla hyvin vanha suunnistuskartta
Sekä maanmittauslaitoksen aineistosta Karttapullautin-ohjelmalla "pullautettu kartta".
Kartta kannattaa kaikilla pelaajilla olla mukana, sekä sen kaveriksi kompassi sekä kynä, jolla voi objektien sijainteja sitten merkkailla.

Muuta:


Erityiset tarvittavat varusteet:
-Puhelin (vähintään 1 per ryhmä)
-Raatoliina!
-Jonkinlainen kamera tiedustelukäyttöön. (ryhmäkohtainen)
-Reppu tms, jossa kantaa objekteja.
-Valaisin (ainakin 1. per ryhmä)
-Lämmintä vaatetta yölle, muonaa, yms. mitä kuvittelee tarvitsevansa 24 h aikana.
-Ainakin 1 virallinen kartta per partio, missä koordinaatisto.

ILMOITTAUTUMINEN PELIIN TAPAHTUMAKALENTERISTA OHJEIDEN MUKAISESTI!

Kysymyksiä voi esittää tähän alle, tai tarvittaessa yksityisesti meikäläiselle yksityisviestillä.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Mettäpeli 2015

Post by laturi »

Noniin, uusi yritys, uudella päivämäärällä 12-13.9.2015. Ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä Torstaina 10.9 klo 16.00! Vain sitovia ilmoittautumisia!
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Mettäpeli 2015

Post by laturi »

Peli pelattu hienossa säässä, vaikkakin hirvikärpääsiä vähä oli. Kiitokset kaikille peliin tulleille ja järjestelyissä auttaneille!

Lopputulokset:

1. Disko, 3 hlö. 98p, (kaksi respaamista)
2. Angel Company, 2 hlö. 18p, (yksi respaaminen)

Muuta:

Pelaajilta utelun jälkeen meinasivat jotta vastaosasto oli kivä säväys peliin ja erityistehtävät antoivat peliin mielenkiintoa. Sen sijaan yhteinen toteamus taisi olla, että suorittavia partioita olisi saanut olla enemmän, jolloin kontaktia voisi tulla enemmän, ja tottakai kilpailua pisteistä olisi tullut enemmän. Objektien määrä oli ilmeisesti suuhteellisen ok, joskin puukalikat eivät näkyneet kovin hyvin. Myös yksi saattuetehtävä oli melkosen haastava pimeyden takia, kun peli oli alunperin suunniteltu keväällä pidettäväksi.

Katsotaan vedettäisikö ensi vuonna samalla konseptilla pienin parannuksin sama homma uudestaan. Voisi mahdollisesti mainostaa myös valtakunnallisesti.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
kujis
verkkari-vemputtaja
verkkari-vemputtaja
Posts: 58
Joined: Sat 21 Mar, 2015 10:24:06

Re: Mettäpeli 2015

Post by kujis »

Metsapartio 3.jpg
(185.47 KiB) Downloaded 3689 times
Kirjotellaan nyt joku toimintaraportti Diskon seikkailuista kun semmoset on vissiin ollu tapana tehdä.
Kartta on vähintäänkin epäselvä ja siihen on käytetty myös jonkin verran arvailua kun ei kaikkea voi muistaa.
RK=ReppuKätkö
K1,K2,K3,K4=Objekti kätköjä
O=Ohjus
A=Antenni
R=Respa
V=viestikaapeli
Vaihe 1
Vaihe 2
Vaihe 3
Vaihe 4
Vaihe 5

Vaihe 1
Alkubriiffistä lähdimme kohti itää jonne perustimme "aukon" reunaan, pelialueen rajan läheisyyteen RK:n jonne hylkäsimme reput.
Rk:lla avasimme ensimmäisen kirjekuoren ja päätimme suunnata kohti paulamäkeä ja ohjusta sillä lännessä olevat objektit olisi vihollispartio luultavasti saanut haltuunsa ennen meitä eli sinne ei ollut järkeä lähteä.
Aloitimme matka kohti Paulamäkeä ja löysimme ensimmäisen objektin ja piilotimme sen K1:seen ja jatkoimme matkaa kohti ohjusta koska oletimme jääkäreiden partioivan Paulamäellä olevaa antennia jolloin saisimme ohjuksesta helpot pisteet ennen paulamäelle siirtymistä.
Ohjuksen löydyttyä lähdimme siirtymään kohti Paulamäke pohjoisesta päin ja vähän ennen Paulamäen aukkoa saimmekin kuulohavainnon jääkäreistä, jotka kuitenkin kulkivat ohitse. Pääsimme lopulta mäelle ja saimme antennin pystyyn 16:52, josta alkoi 20min puollustu sessio. Yhden ryhmäläisen suuresti ylistetty coltti kuitenkin sanoi itsensä irti heti ensimmäisessä kontaktissa jolloin puolustus jouduttiin toteuttamaan vain kahden henkilön voimin. Jääkärit saivat antennin tuhottua n.2 min ennen määräajan umpeutumista jolloin pisteet jäivät saamatta ja ryhmämme tuhouduttua jouduimme hylkäämään Paulamäelle kaikki matkalla löytämämme objektit ja suuntasimme kohti respaa.

Vaihe 2
Respalla avasimme toisen kirjeen ja lähdimme kohti pohjoista metsästämään objekteja kallioilta.
Löysimme muutaman ja lähdimme suuntaamaan kohti RK:ta korjataksemme hajonneen aseen ja ruokaillaksemme. Vähän ennen reppua törmäsimme kuitenkin taas jääkäreihin ja tuhouduttamme jouduimme hylkäämään lisää objekteja ja lähtemään respalle uudestaan.

Vaihe 3
Respalta suuntasimme suoraan RK:lle josta kävimme pikaisesti noutamaassa lähistölle hylätyt objektit ja palasimme takaisin huoltamaan aseita ja ruokailemaan. Samalla avasimme myös kolmannen kirjeen jossa ilmoitettiin vihollisen saattueesta joka lähtisi raviradalta 22.30-23. Päätimme pimeyden turvin lähteä hakemaan hylkäämiämme objekteja Paulamäeltä.
Objektit löydettyäemme lähdimme kohti Partiomajaa jossa oletimme jääkäreiden tukikohdan sijaitsevan. Matkalla piilotimme objektit K2:seen. Ennen Partiomajaan törmäsimme kuitenkin jääkäreihin joista kuitenkin pimeyden turvin pääsimme irtautumaan, ryhmäläisemme coltti hajosi taas joten päätimme kerätä objektit K2:sesta mukaan ja lähteä RK:lle nukkumaan koska saattueen kimppuun hyökkääminen täydessä pimeydessä vajaalla aseistuksella ei tuntunut järkevältä.

Vaihe 4
Heräsimme 5:45 ja pakasimme tavarat kasaan, aamianen jäi syömättä todettuamme veden olevan liian vähissä ruokailua varten.
Avasimme uuden kirjekuoren ja päätimme lähteä vielä kerran kohti paulamäkeä kohti hakemaan siellä sijaitsevaa kannua. Matka sujui ongelmitta ja palasimme RK:lle kaksi kannua rikkaampina.

Vaihe 5
Otimme reput ja objektit kantoon ja lähdimme kuljettamaan niitä lähemmäksi offgame aluetta. Objektit kätkimme K3:seen ja reput kuljetimme aivan offgame alueelle, josta myös täydensimme vesivarastoja. Samalla törmäsimme myös vihollispartion jonka tuhosimme ja saimme ryöstettyä yhden kannun jonka kätkimme K4:seen.
Tästä lähdimme yrittämään vihollisten viestikaapelin katkaisua uudestaan ja mahdollisesti valokuvaamaan vihollisen upseereja.
Lopulta löysimme kaapelin ja saimme sen katkaistua josta siirryimme vähän etelämmäs aukealle kalliolle väijymään kameran kanssa jos vihollisen upseeri sattuisi näyttämään naamaansa. Aika kului ilman havaintoja joten 11.30 lähdimme suuntaaman K3:selle josta lähdimme klo 12 kohti offgamea ja poimimme matkalta K4:sen mukaan.

Tämän vuoden mettäpartio paransi vielä edellisistäkin etenkin jääkärit ja uudet tehtävät olivat hieno lisä etenkin kun partioita oli vähänlaisesti.

Disko kiittää ja kuittaa
Disko.jpg
(185.06 KiB) Downloaded 3689 times
User avatar
Tuom-asd
kapiainen
kapiainen
Posts: 385
Joined: Tue 11 Nov, 2008 00:23:44

Re: Mettäpeli 2015

Post by Tuom-asd »

Omat havainnot vastaosaston pelaajana. Ensinnäkin hienoa, että peli saatiin järjestettyä ja vastaosasto kokeiltua tulevia mettäpelejä varten. Lisätehtävät ja partiointi työllistivät vastaosastoa sopivasti, tosin sunnuntaille olisi voinut kehitellä vielä yhden tehtävän. Vastaosasto tarjosi hyvää vaihtelua kalikkajahdille ja objektien piilottajat pääsivät myös nauttimaan pelistä. Pimeätoiminta oli loppujen lopuksi ihan kivaa, joten en näe tarvetta vaihtaa pelin ajankohtaa. Toivottavasti ensi kerralla saataisiin muutama partio enemmän.

Kiitoksia järjestäjille ja kanssapelaajille!

pakolliset plussat ja miinukset
+sää
-hirvikärpäset
Post Reply