Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Post by laturi »

Keskustelua ja mahdollisia kysymyksiä aiheesta.

Tähän päivittyy pelialueen kartta myöhemmin.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Post by laturi »

Näyttäis olevan 4 partiota kasassa, joten pelit pelataan. Lisääkin voi vielä porukkaa tulla ja ilmo on auki!

Tässä pelialueen vanha kartta: http://www.jvisoft.net/kuvat/vuohiluoma-v1.png . Kattotaan jos saatais vielä tuoreempi sunnuntaiksi.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
Mikki
Kaasukalle
Kaasukalle
Posts: 115
Joined: Thu 26 Apr, 2012 22:12:47

Re: Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Post by Mikki »

Olen unohtanut koko kartan, katsotaan jos saisin tehtyä sen ennen peliä.
Mika Ojanperä (Mikki)
Pappa-tiimi
mika.ojanpera (@) netikka.fi
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Post by laturi »

Kiitokset peleistä pelaajille. Tällä kertaa taidettiin saada normaalia enemmän kontaktia, toki olihan nyt hyvin porukkaakin paikalla.

Tässä pieni kertomus Zinnsoldatenin reissusta. Partiossa oli Federal, Repta ja Laturi.

Ohessa kartta reissusta. Vihreä viiva kuvaa pelin alkupuolta noin kolmeen asti ja violetti viiva loppupuolta n. klo. 13.45->.

Aluksi perustimme reppukätkön karttaan merkittyyn paikkaan. Siitä lähdimme kiertämään pelialuetta tavoitteena Paulamäki, johon hiiviskelimme takakautta. Matkalla löysimme pari punaista kalikkaa Mettäpartiopeleistä ja jemmasimme ne paikkaan X. Hetken pällisteltyämme Paulamäellä, suuntasimme seuraavaksi kohti partiomajaa, joka osoittautui tyhjäksi. Siitä jatkoimme matkaa kohti luodettam ja polun mutkasta poikkesimme hetkeksi tähyilemään keskikallioiden reunalle. Siellä teimme äänihavainnon partiosta, joka liikkui lännestä itään, meidän eteläpuolelta. Hetken kuluttua kuulimme kontaktin ääniä lännen suunnalta ja päätimme mennä mettänreunaan odottelemaan, josko joku irtautuisi suoraan haaviimme. Taistelun äänet kuitenkin jatkuivat melko pitkään isomman kallion ympärillä ruudussa n.(150-520), ja päätimme mennä sekaan. Etenimme varovasti kalliota pitkin ja tässä vaiheessa taistelun äänet olivat jo vähän hiljentyneet. Äkkiä otimme viholliskosketuksen etelän suuntaan ja vaihdoimme jonkun aikaa laukauksia Finlandiaksi todetun partion kanssa, kunnes meikäläinen otti osumaa. Repta tuli sitomaan ja yksittäinen kuula haavoitti hänetkin. Federal taisteli jonkin aikaa ennenkö vihollinen haavoitti hänetkin. Lopputulemana partiomme lähti respalle, ja ilmeisesti me saatiin tiputettua pari vihollispartion jannua, mutta heidän partionsa pysyi kuitenkin pystyssä. Finlandia oli myös ilmeisesti tullut taistelun äänien perässä niinkuin mekin..

Respalla evästimme vähäsen ja päätimme lähteä lähemmäs kohti lähtöpaikkaa, josko löytäisemme reppukätköjä sieltä päin. Hetken hakatulla helkkarin risukkoisella mettänpohjalla kuljettuamme Federal huomasi pohjoisen suunnassa liikettä. Siellä oli partio tulossa suoraan meitä kohti. Olin itse ainakin melko kehnossa paikkaa, mutta ampumasektori oli melko hyvä. Partio (F-liners) tuli avorivissä suoraan meitä kohti, ja avasin ensimmäisenä tulen kahteen peräkkäiseen ukkoon, jotka olivat n. 15 m päässä ja tämän jälkeen n. 10 m oikelle seuraavaan taistelijaan. Kuitenkaan meikäläisen kuulat eivät ilmeisesti tavoittaneet kohdettansa ja otin irti hieman parempaan suojaan. Samaan aikaan luoteesta ilmeisesti Pappa-tiimi avasti tulen kohti F-linersiä. Tässä vaiheessa otin osumaa tartuttuani risuläjään tetsareiden remmistä kiinni.. Federal ryömi sitomaan meikäläistä ja suunnittelimme ottaa seuraavaksi irti, koska rähinä paisui niin isoksi. Kuitenkin Repta otti osumaa ilmeisesti idän suunnasta, jossa käsityksemme mukaan oli Finlandia-tiimikin. Kun meikäläinen saatiin sidottua, ryömin sitomaan Reptan. Tämän sidottuani, otin irti vauhdilla kohti eteläistä tiheikköä, johon lopulta kaikki pääsimme ehjin nahoin. Hetken haukkasimme syvemmällä pusikossa henkeä ja päätimme jatkaa kohti raviradan uraa.

Juoksimme nopeasti Raviradan uralle, ja siitä jatkoimme matkaa kohti Haapamäen länsipuolta, josta koitimme katsella reppukätköjä tuloksetta. Jatkoimme kulkua Haapamäen pohjoispuolelle ja sieltä Välimaan kohdasta kohti itää. Kävimme vielä tsekkaamassa partiomajan, joka osoittautui paskahuusia myöten tyhjäksi. Jatkoimme sieltä edelleen edelleen kukkulalle (215-510). Siellä katselimme hetken, ja jatkoimme lopulta reppukätkölle, jossa olimme n. 15.30. sieltä jatkoimme lopuksi matkaa kohti raviradan uraa, ja saavuimme lopetuspaikalle joskus 15.50 aikoihin.

Olimme pelin pienin partio ja tähtäsimme reppukätköjen löytämiseen, tosin tuloksetta. Myös varmat vihollispelaajien eliminoinnit olivat tavoittelun kohteena, mutta yhtään partiota emme onnistuneet tiputtamaan.

Kirjotelkaahan toki muutkin partiot omia kokemuksia pelistä!

Vihreä viiva (pelin alusta n. 13.30 asti), violetti viiva (n. 13.45-pelin loppu)
Image
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Post by -jm- »

Pappojen seikkailut vuoden 2015 itsenäisyyspeleissä.
01_reitti.JPG
01_reitti.JPG (85.44 KiB) Viewed 6325 times
Tänä vuonna Papoissa seikkaili Gary, JKU, Choke77, Mikki ja allekirjoittanut.
02_papat.jpg
02_papat.jpg (78.52 KiB) Viewed 6325 times
Ryhmällemme määrättiin aloituspaikka siten, että ryhmien lähtiessä liikkeelle kääntyisimme heti pelialueelle tultuamme vasemmalle (länteen) ja liikkuisimme siihen suuntaan kunnes peli lähtisi käyntiin ilman erillistä käskyä klo 10.20.

No ei mennyt ihan nappiin.
Ongelmia radiotekniikassa ja säädimme radioita vähän turhan kauan pelialueen rajalla.
Lähdettyämme pelialueelle huomasimme, että meille käsketty suunta oli käytännössä tekojärveä. Siksi suuntasimme lähes suoraan pelialueen pääuralta Haapamäen eteläpuolelta erkanevaa uraa kohti. Ehdimme liikkua lopulta vajaat kymmenen minuuttia kunnes kello tuli 10.20.
Maasto oli harvennushakkuista johtuen melkoisen ikävää ja hidasta liikkua.

Perustimme reppukätkön näköetäisyyden päähän pelialueen pääurasta, uran länsipuolelle.
Reput kasaan, Garyn laavuvaate päälle ja vielä risuja naamioinniksi.
Samalla suoritimme lähdes demokraattisen vaalin ja valitsimme Garyn ryhmämme johtajaksi.
Image
Pienen pohdinnan jälkeen lähdimme liikkeelle, kärjessä tst-pari Mikki-Choke77, heidän takanaan Gary ja perää pitelimme me JKU:n kanssa.
Matka suuntautui ensin vähän luoteeseen ja sitten suunnilleen koilliseen yli Haapamäen.

Ylitimme Välimaan suuntaan menevän uran ja kärki alkoi nousemaan ylemmäs.
Pian Choke77 ilmoitti radiolla vihollishavainnosta.
Ryhmä pysähtyi, kärkipari tähysti ja ilmoitti ryhmän vihollisia seisoskelevan kalliolla.
Gary käski meikäläisen ja JKU:n koukkaamaan oikealta (idästä ).
Mennä hyssytimme JKU:n kanssa puolijuoksua vihollisen itä-koillispuolelle ja lähdimme etenemään vihollista kohti.
Päästyämme ampumaetäisyydelle avasimme tulen, samaan aikaan loppuryhmämme lähti hyökkäämään vihollisen eteläpuolelta.
Tappelu oli lyhyt, raju ja menestyksellinen, kaikki vihulaiset pudotettiin, meidän ryhmästä ainoastaan minä tarvitsin sidontaliinaa.
Pudotettu ryhmä osoittautui Finlandiaksi, heistä otettiin kuva ja hetken etsimme tuloksettomasti heidän reppukätköään.
Image
Otimme tilanteesta irti luoteeseen kunnes Välimaan rakennukset alkoivat vilkkua puiden seasta.
Pidimme pienen tauon ja jatkoimme matkaa koilliseen pelialueen rajan tuntumassa.
Kävimme tarkistamassa onko partiomajalla ketään makkaran paistossa ja jatkoimme matkaa lounaaseen tarkoituksena suunnata reppukätkölle evästämään.

Teknik aiheutti pientä päänvaivaa ja pienen palaverin jälkeen pääsimme selville sijainnistamme.
Image
Suunta muuttui lähes suoraan etelään., samalla vaihdettiin kärkeen JKU ja meikäläinen.
Vain muutaman sadan metrin kuljettuamme JKU:n haukankatse havaitsi vihollisia seisoskelemassa kallioilla.
Gary käski Mikin ja Choke77:n koukkaamaan vasemmalta (idästä). He joutuivat avaamaan tulen hyvin pian. Samalla kun koukkaava pari aloitti taistelun etenimme JKU:n kanssa juoksujalkaa suoraan kohti vihollista. Lopulta minäkin näin vihulaisia ja huomasin olevani jo ampumaetäisyydellä. Ammuskelin sarjoja ja liikuin enemmän oikealle. Kallio lähti laskemaan Välimaata kohti johtavaa uraa kohti ja pääsin mukavasti kallion suojassa eteenpäin kunnes eteen aukeni pieni kuusentaimikko jonne vihulainen oli pureutunut.
Tappelu oli kiivasta, meidän etunamme oli se, että etenimme leveänä rintamana, vihulaisella oli puolestaan etunaan erinomaisen näkösuojan suoma kuusentaimikko.
Choke77 sidottiin jossain vaiheessa, meikäläinen sai myös osuman ja minua ei enää voinut sitoa, koska minut oli sidottu jo edellisessä tappelussa. Meidän tulisi siis suunnata raspaamaan kunhan tämä tappelu saataisiin päätökseen.

Laskuvirhe pankissa vihollisen eduksi.
Sattui nimittäin jokin laskuvirhe, luulimme pudottaneen jo koko F-liners ryhmän ja kokoonnuimme heidän tippuneiden pelaajien kanssa juttelemaan. Samalla pari heistä pyöri tappelumaastossa etsimässä pudonnutta lipasta.
Yksi vihulainen käveli pusikosta kohti, minä en tietenkään huomannut mitään, mutta osa meidän ryhmäläisistä näki hänet ja luuli hänenkin etsivän sitä kadonnutta lipasta. Yllättäen heppu nostikin aseen ja tiputti lähes koko pystyssä olleen ryhmämme.
JKU ja jäljellä ollut vihulainen pudottivat toisensa, lopputuloksena sekä F-liners, että papat olivat kaikki pudonneina.
Sekaannuksen olisi ehkä voinut välttää jos kaikki pudonneet olisivat käyttäneet raatoliinaa. Raatoliinat pakollisiksi varusteiksi!
Image
Samassa haaskalle saapui Finlandia ja jatkoi matkaansa ohitsemme pohjoiseen, jossa puolestaan törmäsivät myöskin samalla haaskalle tappelun äänien houkuttelemat Zinit. Jonkinlaisen rähinän he pistivät pystyyn.
Me ja F-linersit vaihdettiin vielä vähän ajatuksia ilmenneistä aseongelmista ja lähdimme kävelemään kukin omalle respalleen.

Teknik aiheutti jälleen vähän päänvaivaa ja harhauduimme pelialueen pääuran eteläpuolelle.
JKU ja Choke77 kyllä menivät oikeaan suuntaan ja huuteli peräämme minne oikein matkaatte.
Lopulta Teknik-virhe paljastui ja pääsimme kunnialla reppukätköllemme.

Ruokaillessamme yksi F-linersin pelaaja palasi parkkipaikalta käytyään vaihtamassa toimimattoman aseen toimivaan. Kävin hänen puheillaan kysymässä onnistuiko vaihto ja onko nyt toimiva torrakko.
Samalla tietenkin paljastin reppukätkömme sijainnin, mikä myöhemmin kostautui F-linersin hyödyntäen tiedon, kävivät turjakkeet räjäyttämässä respamme ja jättivät vielä mokomat ruojat karkkeja reppujen päälle syötiksi.

Hyvä ruoka ja vielä parempi mieli.
Image
Image
Sapuskoituamme lähdimme liikkeelle. Suuntasimme luoteen kautta koukaten jälleen Haapamäen päälle.
Haapamäen päällä JKU:n haukankatse jälleen havaitsi vihollisia, tällä kertaa kaakossa pääuran toisella puolella.
Viholliset lähtivät liikkeelle kohtisuoraan pois meistä. Me levittäydyimme ketjuun ja lähdimme etenemään heidän peräänsä.
Heti pääuran ylityksen jälkeen edestä alkoi kuulua tappelun ääniä. JKU:n havaitsema vihollisryhmä oli törmännyt toiseen porukkaan.

Lähdimme rientoihin mukaan ja jatkoimme matkaa ketjussa. Pian meidät havaittiin ja kuulia alkoi tulla vastaan. Mikki pääsi meidän oikealla sivustalla tekemään todellista tuhoa tiputtaen puolisen tusinaa vihollista, ilmeisesti ainakin kahden ryhmän väkeä.
Tappeluksen aikana tehtyjen havaintojen perusteella totesimme paikalla rymynneen kaikkien neljän ryhmän.
Olimme huonossa paikassa, vihollinen mahdollisesti näkösuojassa pusikossa ja me melko harvassa metsässä. Otimme irti lähemmäs pääuraa.

F-liners seisoskeli paikoillaan. Luulin heidän vain odottavan lähtöämme, että pääsevät suuntaamaan respalleen. Jälkikäteen kuulin, että heidän respansa oli ihan siinä heidän vieressään.
Garylla oli vuorostaan käsissään toimimaton ase, hän yritti hetken saada sitä kuntoon siinä onnistumatta.
Lähdimme vähän etelän kautta koukaten haravoimaan äskeistä taistelumaastoa. Etenimme itä-koilliseen, JKU vasemmalla minä oikealla, loput takana. Yhtäkkiä kuului selvästi lippaan lataamisen ääntä.
JKU sai näköhavainnon ja kertoi vihollisen liikkeistä. Mikki liikkui oikealle puolelleni, pääsi ampumaetäisyydelle ja avasi tulen.
Lyhyen rähinän tuloksena Finladia oli tiputettu.
Latasimme lippaat ja jatkoimme itä-koilliseen kunnes totesimme harvennushakatun maaston olevan turhan hankalaa. Vaihdoimme suuntaa kohti “keskikallioita” josta lähdimme kohti reppukätköä.

Lähestyessämme reppukätköä kuulimme tappelun ääniä pääuran eteläpuolelta.
Päätimme liittyä pirskeisiin, mutta myöhästyimme, sillä näimme F-linersien kävelevän raatoliinojen kansa alueelta poispäin. Haravoimme hetken maastoa löytääksemme heidän tappelukaverit,

Haravointi oli tuloksetonta, siispä suuntasimme reppukätköllemme.
Matkalla kohtasimme vielä F-linersit jotka olivat jo matkalla parkkipaikalle.
Saavuimme reppukätköllemme, totesimme aiemmin mainitun resparäjäytksen tapahtuneen, ihmettelimme karkkeja, kehuimme hetken toisiamme ja lähdimme odottelemaan loppubriiffiä.

Tapahtuma oli jälleen onnistunut!
Tällä kertaa oli mukana ennätysmäärä ryhmiä ja pelaajiakin oli ainakin kolmannes aikaisempia vuosia enemmän.
Kiitos tapahtuman järjestäjälle ja mukana rymynneille kanssapelaajille!
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
elkoski
verkkari-vemputtaja
verkkari-vemputtaja
Posts: 37
Joined: Sat 11 Feb, 2012 19:39:57
Location: ilmajoki

Re: Itsenäisyyspelit 6.12.2015

Post by elkoski »

Eli tässä vähän tarinaa meidän partion pelistä.

Image
Ryhmä pelipäivän alussa

Kiitos jukalle kuvasta jonka löysin facebookista

Image

Kartta ei aivan sataprosenttisen tarkka ole kulkureiteistä ja kontaktipaikoista
(kontaktit merkitty tähdillä ja respapaikat keltaisilla palloilla)


Saatin lähtöpaikaksi ensimmäisen y haaran vasen puoli ja jonkin aikaa siinä käveltiin tien viertä ja päätimme suunnata pohjoiseen päin. Matkalla haapamäen suuntaan tuli vastaan kaksi hirveä siinä hetken ihmeteltiin ja jatkettiin matkaa haapamäelle päin mihin teimme ensimmäisen reppukätkömme.
(sininen viiva)

Lähdimme hetken kuluttua kohti viereistä tietä ja ajattelimme mennä katsomaan kukkulan suuntaan ja tähystelemään hetkeksi aikaa ja eihän siinä kauaa mennytkään kun paikalle ilmaantui papat. Siinä pienen hetken laukauksia vaihdellen otimme nöyrän murskatappion heti pelin alkuun :D.

Noh eihän menyt pienestä lannistuttu, jatkoimme respalle ja tarkoituksena oli käydä etsiämässä reppukätköjä paulamäen suunnalta.
Matkan varrelle jätimme reput ja kävimme kiertämässä paulamäen mutta eihän sieltä mitään löytynyt ja palasimme respalle takaisin.
(vihreä viiva)

Suunnitelmana oli lähteä partiomajan suuntaan kunnes kuulimme taistelun ääniä ja suuntasimme niitä kohti. Näimme pelaajia seisoskelemassa raatoliinat päässä ja myöhästyimme paikalta. Myös Zinien partio oli lähtenyt ilmeisesti taisteluääniä kohti ja otimme kontaktin heidän kanssaan. Hetken siinä vaihdettiin sarjoja ja siinä samassa itsellä aseeseen tuli ongelmaa mutta onneksi pojat hoiti homman komiasti loppuun meidän eduksi.

Seuravaaksi respaa kohti nauhoja nollaamaan samaa reittiä ja miettimään mitä seuraavaksi keksittäisiin.
(oranssi viiva)

Tulimme siihen tulokseen että on jostain saatava yksi toimiva ase lisää joten suuntasimme parkkipaikkaa kohti ja matkan varrella oli isompi rähinä johon liityimme mukaan tiputimme reppumme siihen paikkaan. Irtauduimme taistelusta ilman suurempia saavutuksia. Siinä pähkäiltiin respalla että mistä päästäisiin helpoiten nyt parkkipaikalle ja toni kasasi svd kivääriä aseeksi meikälääselle ja papat yllätti meidät ns housut kintuissa. Kaikki tiputtiin pelistä ja lähdettiin parkkipaikkaa kohti.
(violetti viiva)
(reitti parkkipaikalle musta viiva)

Image
Viimmeiseen taistoon tunnelma ja odotukset siitä korkealla


Haimme aseen meikälääselle ja vielä kerkesi pelaamaan hetkeksi suunniteltiin väijytys loppupäiväksi.
Jäimme hieman pääuran eteläpuolelle odottamaan vihollista. Meni muutama minuutti kun F-liners ryhmä käveli suoraan meidän ansaan. Väijytys onnistui niinkuin pitikin ja kellokin oli jo melkeimpä 4 ja päätimme lopettaa pelipäivän siihen.
(punainen viiva)

Pelipäivä oli todella hyvä vaikka siinä vähän teknisiä ongelmia olikin matkalla. Kontaktia tuli yllättävän paljon väkimäärään ja pelialueen kokoon nähden.

Kiitoksia kaikille mukana olleille mahtavat pelit!
Elias Koskiniemi
Pelitoimintavastaava
Post Reply