Jalasjärvi Airsoft

It is currently Thu 28 May, 2020 03:37:14

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2019 - Uusi vuosi, uusi asenne
PostPosted: Tue 01 Jan, 2019 22:05:20 
Offline
pelitoimintavastaava
pelitoimintavastaava

Joined: Fri 26 Feb, 2016 16:47:13
Posts: 41
Toivon suuresti että tämän lukija vinkkaa kaverille tästä avautumisesta sillä nyt on tärkeä asia kyseessä.

Olen viimeisen kahden vuoden aikana huomioinut miten nopeasti ROF ja FPS on nousut niin tappiin kuin säännöt sallivat. Kentällä tuntuu olevan sellainen fiilis että pitää olla kaikki tappiin väännettynä. Kysyn siis seuraavaa, onko airsoftissa kyse huvista ja urheilusta vai muiden satuttamisesta?

Ilmapiiri kentällä ja offarilla tuntuu raskaalta. Uudet, nuoremmat pelaajat tulevat melkein itku kurkussa näyttämään vammojaan. Joku saanut kovan sarjan suojaamattomaan naamaan. Tietenkin tässä lajissa nopeasti sattuu ja tapahtuu. Mutta se on meidän pelaajien päätettävissä miten paljon. Sanon usein itsekin että ammu kunnes sieltä huudetaan se osuma, mutta nykyään sieltä tuntuu kuuluvan enemmän kirosanoja kun vedetään päin naamaa. Eikä sieltä vastakaikuna useinkaan kuule pahoittelua.

Tietenkin kun isompiin peleihin mennään niin alla pitää olla pelitehokas vehje ja tämä on täysin ymmärrettävää, siitä ei ole tässä kyse. Tässä ei myöskään ole kyse mistään tietyn tyyppisestä aseesta tai jostain tietystä pelaajasta. Tässä ei myöskään ole kyse sääntöjen rikkomisesta. Tässä on kyse asenteesta.

Oma asenne on se tärkein osa airsoftia harrastuksena ja toivon että jokainen miettisi omaa asennettaan pelatessa jotta kaikilla olisi hauskaa pelatessa.

Kiitos vuodesta 2018 ja vauhdilla vuoteen 2019!

T. Kukkahattutäti Sagara


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2019 - Uusi vuosi, uusi asenne
PostPosted: Sun 09 Jun, 2019 12:21:35 
Offline

Joined: Sun 09 Aug, 2015 11:25:22
Posts: 2
Location: Kankaanpää
Jonkinlainen tehojen valvonta pitäisi kyllä olla ja muutenkin tehojen suhteen pelisääntöjä voisi paremmin tarkastella (HPA paineensäädin). Onhan se toki tehokkaalla aseella mukava pelata, kun on kantamaa, mutta aloittelijoiden näkökulmasta se on varmaan hyvinkin turhauttavaa. Osumien huomaaminen kyllä helpottaa peliä, mutta ei takin läpi haluaisi kovin isoja mustelmia saada. T-paidalla en kyllä lähtisi pelaamaan, mutta voisiko sellaista peliä pitää, jossa olisi vain pienitehoiset aseet? T-paita pelit?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2019 - Uusi vuosi, uusi asenne
PostPosted: Sun 09 Jun, 2019 20:24:22 
Offline
rahastonhoitaja
rahastonhoitaja
User avatar

Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Posts: 1344
Location: Kauhajoki
HPA-aseisiin ollaan viimeaikoina kiinnitetty suurta huomiota, ja tämän vuoden alusta tuli paineensäätimien lukitukset pakollisiksi, ja näitä pelinjohtajat tarkkailevat. Vaikka HPA-aseet ovat hieman yleistyneet, ei teho-rikkomuksiin ole ainakaan vielä törmätty, vaikka lähtönopeus ratsioissa näihin ollaankin aina erityistä huomiota kiinnitetty.

Joo tosiaan voisi joskus olla pienempitehoistenkin aseiden pelit, mikäli vaan joku pelinjohtaja kerkiää semmoiset vetämään/siihen riittää tulijoita. Tuntuu vaan että aika monella on reilusti yli m100 viritetty pyssy. Esim. viimevuonna sisäpelipaikkaan ei saatu paljoakaan pelaajia, mm. sen vuoksi, ettei pelaajien aseet taipuneet rajoihin. Joskus kevään teemapäivänä vedettiin vemppu-pelejäkin kirpputorin ohessa, mutta niihin ei vaan tullut juurikaan väkeä...

_________________
Lauri Mäenpää
Hallituksen varapuheenjohtaja


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group