Partiotaitomittelö19

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Partiotaitomittelö19

Post by laturi »

Täällä alueella Partiotaitomittelö 19 säännöt, lupalaput ja muu tarkempi info. Pelin tarkempi kuvaus löytyy tapahtumakalenterista ilmoittautumisen kera. Tänne voi myös esittää kysymyksiä aiheesta.
Pelisäännöt
Pelissä pätee normaalit Jalasjärvi airsoft ry:n pelisäännöt, mikäli seuraavissa pelikohtaisissa säännöissä ei muuta mainita.

Partion koko ja toiminta
Partion koko on 3-5 hlö. Tehtävät on mitoitettu siten, että 3 hlö partiot pystyvät tehtävistä selviytymään. Isommassa partiossa saattaa muille tulla hieman odottelua/vierestä seuraamista.
Partiot pysyvät koko pelin ajan yhdessä, eli partiota ei saa jakaa/hajottaa, mikäli ei rastilla muuta käsketä. N. 50 m saa olla partion suurin "hajonta". Huomioitava myös taistelussa, jolloin kaatuneita kavereita ei jätetä kauas. Tämä palvelee pelin ideaa ja vähentää riskiä eksyä/joutua erilleen porukasta.

Pakolliset varusteet
Jokaiselta partion jäsentä kohti tulee löytyä 2 L vettä/muuta nestettä nesteytykseen. Tämä tarkastetaan ennen pelin alkua, ja tarvittaessa partiolle annetaan lisää vettä mukaan.
Partiossa lisäksi pitää olla vähintään yksi puhelin, jossa tulee toimia Whatsapp-sovellus. Sovellusta käytetään pelin mekaniikkaan, ja sen kautta voi myös tarvittaessa tavoittaa pelinjohdon. Mitä enemmän puhelimia varalla, sitä parempi!
Lisäksi joka partiosta pitää löytyä vähintään yksi pelialueen peli-kartta, ja toimiva kompassi, sekä kyky suunnistaa kartalla ja kompassilla. Pelin puolesta jaetaan yksi pelikartta karttamuovissa. Mitä enemmän näitä on, sitä parempi!
Partion pitää kyetä toimimaan koko pelin aika omalla huollolla. Eväät, vaatteet, juomat kannossa.

Rajoitukset
Rynnäkkökivääri/konepistooli/puoliautomaattikivääri-mallisien aseiden lippaisiin saa laittaa 100 bb/lipas.
Konekiväärin lipas/vyökokoa ei ole rajoitettu.
Pulttilukkoisten tarkkuuskiväärien lipaskokoa ei ole rajoitettu.
Lippaiden ja kannossa olevien kuulien määrää ei ole rajoitettu.

Tehtävärastit
Tehtävärastilta + 200 m säteellä ei saa taistella kilpailevien partioiden kanssa, eikä vastaosasto tule näin lähelle rastia. Tarvittaessa partio merkitsee itsensä raatoliinoin kontaktin välttämiseksi. Näin vältetään rastille saapuvien/lähtevien väliset turhat kontaktit.
Rastilla partiot suorittavat rastin ohjelman rastin valvojan opastuksella. Rastin valvojalla/toimitsijalla on keltaiset huomioliivit päällään. Rasteilla on pisteytettäviä tehtävän osia, joista partion rastipisteet koostuu. Rastille tullessaan partiot suuntaavat tämän toimitsijan luo, joka tehtävän antaa.
Pelissä on myös kylmiä rasteja, joissa partio voi halutessaan käydä. Vain käymällä rastilla voidaan todistaa partion käyneen rastilla. Kylmillä rasteilla taistelu on täysin sallittua.
Tehtävärastien rastipisteet ovat karttaan valmiiksi merkattuja. Kylmien rastien rastipisteet annetaan koordinaatteina kartassa käytössä olevan ETRS-TM35FIN-koordinaatiston mukaisesti.

Pisteet
Jokaisella miehitetyllä rastilla on mahdollista saada 10 pistettä. Kylmistä rasteista saa 5 p/kpl. Eniten pisteitä kerännyt partio voittaa. Radan nopeiten suorittanut partio saa lisäksi 5 p lisää. Saatuja pisteitä ei voi menettää.

Tuhoaminen, eliminoituminen ja respaus
Pelissä partion voivat tuhota muita partioita normaalisti ampumalla/"puukottamalla". Lisäksi pelissä on partioiden toimintaa haittaava vastaosasto, joka partioi etenkin tie-alueita. Osumasäännöt normaalisti pelisääntöjen mukaan.
Jokaiselle partiolle jaetaan 3 kpl sidontanauhoja. Sidontanauhat voi sitoa kuka tahansa muu partion jäsen, mutta ei osuman saanut itse. Pelaajan voi sitoa niin monta kertaa kun nauhoja riittää. Nauha sidotaan esisijaisesti "haavoittuneen" taistelijan raajoihin. Sidontanauhojen loputtua partio siirtyy respaamaan.
Respaaminen tapahtuu siirtymällä tuhoutumispaikasta 200 m edellisen rastin suuntaan (taakseppäin). Respauspaikkaan päästyään partion täytyy odottaa 10 min, jonka jälkeen matka voi jatkua ja sidontanauhat nollautuu.
Partion tuhoutuessa käytetään raatoliinaa selvyyden vuoksi. Myös haavoittuessaan taistelija voi laittaa raatoliinan näkyville ylimääräisen ampumisen hillitsemiseksi.

Aika
Pelissä aika tikittää joka partiolle koko reissun ajan, paitsi tehtävärasteille saavuttaessa aika pysähtyy. Rastille saapuessa partio itse ilmoittaa annetulle whatsapp-kanavalle saapumisen ja rastin järjestysnumeron, sekä lähtiessään ilmoittaa lähtevänsä kyseiseltä rastilta. Näin ollen rastilla käytetty aika tallentuu viestiketjuun, ja rastilla kulutettu aika voidaan lopuksi vähentää kokonaisajasta. Mikäli tämä ei jostain teknisestä syystä toimi, mittaa rastin toimitsija ajan partiolle. Rastien toimitsijat tarkkailevat partioiden toimintaa ja yrittävät muistuttaa asiasta tarvittaessa. Esim. "Saapui rasti 5" - "Lähti rasti 5".
Pelin alussa partiot lähetetään porrastetusti matkaan. Partio myös ilmoittaa tämän lähtemisen viestillä, sekä saapumisen maaliin.

Radiot
Pelissä radionkäyttöä ei ole rajoitettu, lukuunottamatta pelinjohdon PMR466-kanavia 1 ja 2, joita ei saa käyttää/kuunnella, paitsi hätätapauksessa!

Ensiapu, vesi ja turvallisuus
Tapahtuman aloituspaikalla (parkkipaikalla) on koko pelin ajan vesitäydennys mahdollisuus, EA-laukku, sekä sammutin. Nämä tarpeet löytyvät myös vastaosaston ajoneuvosta, joka toimii hätätilanteessa myös evakuointiapuna. Todennäköisesti vesitäydennys, ja EA-mahdollisuuksia tulee olemaan myös jollain tehtävärastilla reissun varrella. Jokaisen partion tulee kuitenkin varata vähintään 2 L vettä/taistelija.
Pelissä evakuointipaikkana toimii parkkipaikkana toimiva hiekkamonttu MUSTAJÄRVENTIE 857, KARVIA. Pienemmässä hädässä yhteys ensin pelinjohtoon.

Muuta huomioitavaa
Vastaosastolla on käytettävissään ajoneuvo, joka tulee huomioida kuljettaessa teillä. Ajoneuvon suurin sallittu nopeus pelissä on 30 km/h. Ajoneuvon suoraa ampumista vältettävä. Lisäksi vastaosastolla voi olla käytössään tiedustelu-drone, jota ei missään nimessä saa ampua!

Pelinjohdon numero pelin aikana
Lauri Mäenpää 040 679 3900 (ensisijaisesti)
Joni Viitala 050 552 9290
Paul Smeds 040 064 0470
Alla ladattavissa lupalappu, joka vaaditaan täytettynä alle 18 v pelaajilta. Kartat julkaistaan lähempänä ilmoittautuneille.
Attachments
Partiotaitomittelö19 lupalappu.pdf
Lupalappu pdf-muodossa
(135.96 KiB) Downloaded 269 times
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Partiotaitomittelö19

Post by laturi »

Peli peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi! Koittanemme uudelleen syksymmällä.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Post Reply