METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by laturi »

METTÄPELI 2020, 25.7.-26.7.2020, K15

24 h mittainen kokoajan päällä oleva sisseilypeli Ilvesjoen yhteismetsän alueella. Pelissä partiot suorittavat erilaisia pelinjohdon antamia tehtäviä ja keräävät piste-kalikoita.

Ikäraja:
K15. Peli on oikeasti vaativa, ja partiot ovat täysin omillaan koko pelin ajan.

Pelin alku ja loppu:
Tapahtuman aloitus ja lopetus tapahtuu hiekkamontun parkkipaikalta. Ohjaus kyltein pelialueelle E12 tieltä, josta pelialueen parkkipaikkana toimivalle hiekkamontulle matkaa n. 6,7 km. Osoite hiekkamontun kohtaan on Mustajärventie 857, Karvia. Katso google-mapsin linkistä reitti E12 tieltä parkkipaikalle: (Linkki)
Peli alkaa lauantaina 25.7. kello 12:00 ja päättyy sunnuntaina 26.7. 12:00. Pelin alussa partioille annetaan suunta johon kuljetaan käsketty aika. Siirtymisen aikana ei saa kerätä objekteja, eikä taistella muita ryhmiä vastaan. Ajan kuluttua peli on täysin käynnissä ja ampuminen sallittu. Alkubriiffi alkaa 11.00, joten silloin pitää viimeistään olla varusteet päällä valmiina. Pelin päättymisen jälkeen klo 12:00 pelissä ei saa enää ampua. Ainoa toimenpide tämän jälkeen on hakea omat kalikat mahdollisista kätköistä ja siirtyä pistelaskupaikalle. Jos siirtymisen aikana löytyy vielä objekteja, ne saa ottaa mukaansa ja niistä saa pisteet. Pelissä kerätyt objektit toimitettava pistelaskupaikalle parkkipaikalle 12.30 mennessä. Loppupalaute ohi n. 13:00 mennessä, ja poistumme kotiin lepäämään.

Yleissäännöt:
-Pelissä toimivat vastakkain partiot. Jokainen partio on omillaan, kaikki muut ovat vihollisia. Pelaajat eivät käytä hihanauhoja.
-Partion koko on 2-5 henkilöä. Partio toimii yhdessä, eikä hajaannu eri puolille aluetta.
-Peli on käynnissä lauantain aloituksesta (12:00) sunnuntain lopetukseen (12:00). Kaikki huolto tapahtuu pelin aikana pelikentällä.
-Pelissä kerätään pelialueelle sijoitettuja pisteobjekteja ja suoritetaan pelinjohdon antamia tehtäviä. Tietynlainen objekti antaa tietyn verran pisteitä tuotuna pelin loputtua pistelaskupaikalle.
-Respaaminen vain reppukätköiltä tasatunnein. Jos partio eliminoituu reput selässä, tulee partion siirtyä vähintään 500 m poispäin kontaktista ja perustaa uusi reppukätkö, josta partio voi respata.

Tehtävistä:
-Objektien koordinaatit ja muut tehtävät ilmoitetaan peliin erikseen luotavalla Whatsapp-kanavalla. Jokaisessa partiossa oltava vähintää 1 kpl pelinajan toimivia puhelimia!!
-Pelinjohdon antamista tehtävistä saa kustakin vaativuuden mukaan erinäisen määrän pisteitä.
-Partiot etsivät alueelta pisteobjekteja. Objektit, niiden määrä alueella ja niistä saatavat pisteet ovat seuraavasti:
-Kalikka, X kappaletta, 1 pistettä/kpl
-Kuvattu kohde, 3 pistettä/kohde. Kuva pitää lähettää heti ottamisen jälkeen.
-Pelissä on myös lisäksi muutamia "supply droppeja", joista ilmoitetaan erikseen.

Pelisäännöt:
-Pisteitä saa vain niistä objekteista, jotka ovat toimitettu pistelaskupaikalle 12:00 alkaen ja 12:30 mennessä. Ennen 12:00 ja 12:30 jälkeen tuotuja objekteja ei lasketa pisteisiin.
-Löydetyt objektit voi menettää. Jos partio tuhoutuu, se tiputtaa kaikki kannossaan olevat pisteobjektit maahan. Objekteja saa kätkeä, ja se on suotavaa. Kätköjä saa etsiä. Löydetyt kätköt saa ryöstää. Eli mikään pisteobjekti ei ole turvassa ennen kuin kello on 12:00. Sen jälkeen objekteja ei voi menettää.
-Rajoituksena kaikilla taistelijoilla saa olla lippaissa max. 100 kuulaa! Lippaiden, ja kannossa olevien kuulien määrää ei ole rajoitettu.
-Pelissä on erityissääntöjä lukuunottamatta käytössä yhdistyksen pelisäännöt.

Osumasäännöt:
-Jokaiselle partiolle jaetaan 3 sidontaliina.
-Osuma mihin tahansa pelaajaan kehon osaan tai kantamaan varusteeseen/aseeseen eliminoi pelaajan. Osuman saanut pelaaja asettuu maahan makaamaan ja voi huutaa lääkintämiestä.
-Pelaaja voidaan sitoa niin kauan kuin partiolla on käyttämättömiä liinoja. Liinat palautuvat takaisin käyttöön respauksen yhteydessä.
-Partio jolla ei ole yhtään käyttämätöntä liinaa jäljellä ja taistelun jälkeen toteaa jonkun partion taistelijan tarvitsevan sidontaa, on eliminoitunut. ELI TAISTELUN SAA KÄYDÄ LOPPUUN ENNENKUIN RESPALLE ON LÄHDETTÄVÄ.

Radiokanavat:
Pelissä radiot vapaasti käytössä, suomen lakia ja asetuksia noudattaen.

Lupalappu:
Alle 18 v pelaajilta vaaditaan lupalappu, jonka voi tallentaa, tulostaa ja täyttää alapuolella olevasta linkistä. Laput kerätään paikanpäällä.
Lataa lappu tästä: http://forum.jvisoft.net/download/file.php?id=517

Pelimaksu:
Yhdistykseen kuulumattomilta peritään 10€ suuruinen pääsymaksu, jolla katetaan pelin järjestelyyn menneitä kuluja. Jäsenille ilmainen! Pelimaksu kerätään paikanpäällä. Varaa tasaraha mukaan! Mahdollisuus maksaa myös maksupäätteellä.

Kartta:
Peruskartta löytyy täältä: http://forum.jvisoft.net/download/file.php?id=458 . Kartassa pitäisi näkyä ETRS-TM35FIN koordinaatisto, jonka mukaan kalikoiden sijainteja ilmoitellaan. Tutustu siis koordinaattien lukuun (kartan alareunassa esimerkki). Vink** Esim. puhelimeen saatava B-bark karttasovellus, sekä "maastokartat" tukee kyseistä koordinaatistoa. Kartta tulee oikeaan mittakaavaan jos tulostaa A3-kokoisena (muista tulostaa todellisena kokona, ei venytyksenä/sovituksena).

Jokaisessa partiossa pitää olla vähintään yksi kartta ja kompassi!

*Pelinjärjestäjän puolesta jaetaan yksi kartta. Ottakaa oma muovi mukaan!

Muuta:
Erityiset tarvittavat varusteet:
-Puhelin kameralla ja whatsapilla (vähintään 1 per ryhmä)
-Raatoliina!
-Lämmintä vaatetta yölle, muonaa, yms. mitä kuvittelee tarvitsevansa 24 h aikana, erityisesti vettä. Vettä varattava vähintään 3 L mukaan!
-Ainakin 1 virallinen kartta per partio, missä koordinaatisto. (Pelin puolesta jaetaan 1 kpl A3 karttoja) Karttamuovi itseltä!
ILMOITTAUTUMINEN PELIIN TAPAHTUMAKALENTERISTA OHJEIDEN MUKAISESTI!

Ajo-ohjeet pelialueelle:
Osoite pelialueen parkkipaikalle: Mustajärventie 855, 39750 Karvia. Kolmostien risteyksessä ja parkkipaikan kohdalla opaskyltit.
Jalasjärven ABC:ltä ajo-ohjeet alueen parkkipaikalle: https://goo.gl/maps/Vjzw1awbHsw

Kysymyksiä voi esittää tähän alle, tai tarvittaessa yksityisesti meikäläiselle yksityisviestillä.
Attachments
Lupalappu Mettäpeli 2020.pdf
Lupalappu Mettäpeli 2020
(102.58 KiB) Downloaded 351 times
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by laturi »

Kyselyjen tuloksena sallimme pelissä jousitoimiset Claymore-tyyppiset-miinat. Näitä pitää käyttää Ottawan sopimuksen mukaisesti, elikkä pitää tähystää ja räjäyttää, ei tähystämättömästi. Riskinä esim. marjanpoimijat, ja muut ulkopuoliset/eläimet, jotka voi kävellä automaattiseen miinaan.

Sallimme myös kaasu- ja CO2-toimiset kuulakranaatit. Ei pyroteknisiä. Se on sitten jokaisen asia, haluaako näitä kantaa mettässä :)..

Osumasääntönä kummassakin, että kuulan osumasta haavoittuu normaalisti.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by laturi »

Kysynnästä johtuen, oikeaa konekivääriä mallintaville aseille sallitaan lipaskapasiteetiksi 2000 kuulaa. Näitä mm. PKM, M249 variantit, M60 yms laatikko lippaalla varustettuna. Normi rynkky pitkällä lippaalla ja etujaloilla ei ole konekivääri!
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Juppo
pelitoimintavastaava
pelitoimintavastaava
Posts: 55
Joined: Tue 17 Jul, 2018 09:59:57

Re: METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by Juppo »

Tarina meemisquadin seikkailusta..

Lähdimme peliin mukaan neljällä pelaajalla joista itse toimin partionjohtajana. Alussa meidät tiputettiin aloitus paikkaan missä sijaitsi myös pohjoisempi vesipiste (noin mujuvuoren ja lankkusaunamäen välissä) siitä lähdimme suuntaamaan annettuun suuntaan eli kohti suota ja pusikkoa mitä pitkin emme pitkälle potkineet ennen kuin peli alkoi. Siitä siirryimme etelään päin laittamaan reppu kätköä missä laitettiin kamppeet valmiiksi ja odotettiin koordinaatteja, kun ensimmäiset koordinaatit saatiin selville lähdimme hakemaan kapulaa joka sijaitsi pikku mujujärven etelä osassa. Matkalla ajauduimme keskelle koalitio1 partiota. Taistelu päättyy kohtuullisen nopeasti ja onnistuimme nujertamaan vastustajan, lisäksi saimme heiltä pudonneen kapulan. Siitä lähdettiin viemään kapulaa kätköön koska alkuperäisen kohteen alueella kuuluin ammuskelua joten oletimme että pikku järven kapulaa on turha enää yrittää. Tämän jälkeen lähdimme tekemään pientä huoltoa reppuille kunnes teillä tormäsimme pojat partioon, hypääsimme äkkiä tien vasemmalle puolelle ja siirryimme nopee vauhtia suojassa vihollisen kylkeen ja ammuimme pois. heiltä saimme toisen kapulan. Seuraavista koordinaateista lähdimme tavoittelemaan kapulaa joka sijaitsi lankkusaunamäen lähellä mutta matka pysähtyi kun kävelimme koalitio1 väijytykseen missä tilanne muuttui asema sodaksi tiheässä pusikossa. Päätimme ottaa tilanteesta irti mutta juostuamme 20 metri taakse päädyimme suoraan diskon syliin ja meidät tiputettiin kertaheitolla. jouduimme sitten respaamaan hetken aikaa ja yksi tasitelija poistui jalka vaivan takia joten meitä jäi jäljelle enää 3. seuraava tehtävä oli lähteä pitkälle matkalle kuvaamaan isoa kiveä pohjoisessa välimäen itä puolella. Kuljimme tien mukaan metsän puolella kumminkin ja pääsimme kivelle ilman vihollis havaintoja, kuva napattiin ja lähdimme piiloon läheiseen taimikkoon. Sielä pidemme pientä taukoa samalla kun koalitio2 (?) käveli meidän ohitse huomaamatta. Otimme seuraavat koordinaatit ylös ja lähdimme kapulan ja kuva tehtävät perässä kohti välirämäkän itä puolella olevaa kalliota mutta kun lähestyimme tietä törmäsimme partioon (sama koalitio2?) mistä otimme sitten irti koska asemat eivät suosineeet meitä. Kovaa vauhtia kalliolle mistä kapulaa ei enää löytynyt mutta kuvattua ohjus saatiin. Tämän jälkeen lähdettiin hakemaan saralannevan lähistöltä kapulaa mistä saimme sen ilman kontaktia, lähimme kuljettamaan sitä etelään päin reppukätkölle mutta matkalla törmäsimme tuntemattomaan tiimiin (tod. taas koalitio2 :D) jossä jäimme pahasti alakynteen kunnes meillä kävi pieni tuuri koska takanamme oli vesi oja mitä pitkin pääsimme pakenemaan tilanttesta vaikka vihollien lähti perään. Kapula kätköön ja huoltamaan.. tai oikeastaan laiskottelemaan ja nukkumaan. Seuraavana aamuna heräsimme 5:30 lähdimme kohtuu nopeasti kohti limpukkamäkeä jossa oli kapula. Kuljimme pokalla tietä pitkin koko matkan eikä onneksemme kukaan ollut meitä estämässä, kätkemisen jälkeen odottelimme lisää tehtäviä/koordinaatteja. Viimeinen tehtävä mihinkä lähdimme oli mujuvouren kuvaus, huipulle päästiin ongelmitta mutta tiesimme että lähimaastossa on vihollista. Kuvan jälkeen jäimme pitämään asemia mujuvuoren päälle ja hetken päästä vihollisia alkoi lähestyä. Raja (?) yritti päästä kuva paikalle etelästä päin mutta Juha tiputti kaikki 3 pelaajaa kun taas samaan aikaan minä ja riku annoimme kukkulan pohjois puolella Diskolle pataan, Toki meidän asemat olivat täysin ylivoimaiset ja se tuotti tulosa. Sitten alkoi aika käydä pitkäski ja rupeesimme vaan höpöttelaam supussa niitä näitä millon koalitio2 yllätti meidät selkään ja lähdimme repuille respaamaan, peliaikaa oli enää niin vähän jäljella että pakkasimme kamat ja valmistauduimme että kello löisi 12:00. Sen jälkeen haimme kapulat kätköistä ja siirryimme lopetus pisteelle.
Partion lopputulos:
sijoitus: 3
pisteet: 13 (4 kapulaa ja 3 kuvaa)
kontaktit: 4 voittoa, 2 häviötä, 3 irtaantumista

Kiitos hyvästä pelistä kaikille :)
Jere Juppo
-Pelitoimintavastaava
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by laturi »

Hyvää stooria :thumbsup

Tässä pelin tulokset ja paikalta kerätty palaute pähkinnäkuoressa:

TULOKSET

1. Zinnsoldaten, 21 p.
-12 kalikkaa, 3 kuvaa.

2. Koalitio 1, 18 p
-6 kalikkaa, 4 kuvaa

3. Meemisquad, 13 p
-4 kalikkaa, 3 kuvaa

3. Koalitio 2, 13 p
-1 kalikka, 4 kuvaa

4. TeamTeuva, 12 p
-6 kalikkaa, 2 kuvaa

5. RAJA, 10 p
-4 kalikkaa, 2 kuvaa

6. Disko, 6 p
-0 kalikkaa, 2 kuvaa

7. Team D, 3 p
-0 kalikkaa, 1 kuvaa

8. Wild Hogs, 0 p
-0 kalikkaa, 0 kuvaa


Palaute

Hyvää:

-Kalikoiden määrä hyvä. Nyt 40 kalikkaa, 4 kuvaustehtävää, 3 supplydroppia + 1 bonus UAV:stä löytyneissä koordinaateissa, jossa olisi ollut kolme sidontanauhaa, kalikka, ja Pohjanmaa-pastilleja. Partioita oli pelin alussa 11.
-Kalikat näkyivät tarpeeksi hyvin. Välillä kuulemma liiankin hyvin.
-Kaksi lähtöpaikkaa keskemmältä aluetta olivat toimivia tällä pelaajamäärällä ja mahdollistivat alueen paremman hyödyntämisen.
-Heinäkuu aikana parempi, kun esim. syyskuu.

Kehitettävää:

-Kalikoihin reijät, sitomista varten. Kalikkoja voisi myös ripustella näistä esim. puihin ja kätkemiseen tulisi lisää vaihtoehtoja.
-Roskapussit vesipisteille.
Lisäys 29.7.: Pelimaksujen keräys ennakkoon tilille-->nopeuttaa alkutoimia ja työtä, sekä kannustaa peruneita tulemaan.

Muuta:
-Talvella voisi kokeilla samaa peliä. SA-kaupasta saa halvalla intin suksia :).

**Allekirjoittanut hokasi pelin jälkeen, että olin alussa jakanut vahingossa todennäköisesti vääriä karttoja partioille, joissa ei ollut koordinaatistoa, alueen rajoja, tai esim. parkkipaikan merkintää. Kartoissa siis piti olla koordinaatisto, alueen rajat vahvennettuna, parkkipaikan merkintä osoitteella ja kiellettyjen alueiden rajat, sekä opastus koordinaattien ottoon. Isot pahoittelut tästä, jos tästä johtuen peli ei kulkenut!

E: pistevirhe korjattu-->Koalitio 2 jaetulta 5. sijalta jaetulle 3. sijalle.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Re: METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by Federal »

Tässä vielä partioittain löydetyt kalikat 33 kpl:

- Zinnsoldaten: 2, 6, 12, 18, 19, 26, 28, 30, 35, 37, 38 & 40

- Koalitio 1: 9, 11, 16, 22, 23 & 25

- Meemisquad: 3, 20, 27 & numeroimaton (sattumalta löytynyt viime vuotinen kalikka)

- Koalitio 2: 21

- TeamTeuva: 4, 7, 24, 29, 31 & 33

- RAJA: 10, 14, 15 & 17
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: METTÄPELI 2020, 25-26.7.2020, K15

Post by -jm- »

Juppo wrote:Tarina meemisquadin seikkailusta..

Lähdimme peliin mukaan neljällä pelaajalla joista itse toimin partionjohtajana....
Partion lopputulos:
sijoitus: 3
pisteet: 13 (4 kapulaa ja 3 kuvaa)
kontaktit: 4 voittoa, 2 häviötä, 3 irtaantumista

Kiitos hyvästä pelistä kaikille :)
Kiitos Jere partion taistelukertomuksesta!
Toivottavasti muutkin partiot kirjoittavat seikkailuistaan!
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
Post Reply