Operaatio Suomyrsky 1, 20.9.2008

Jutustelu peleistä.

Moderators: Gary, Federal

-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Post by -jm- »

Vulcan wrote:Ja jos esim. mukana kantaa rinkkaa siihen osuessa tunnetusti eliminoituu?
Luonnollisesti, aivan niinkuin aina muulloinkin.

Muistakaahan ottaa ne lupalaput täytettynä mukaan!
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
Cgv
swatti-hatti
swatti-hatti
Posts: 105
Joined: Mon 17 Sep, 2007 21:59:51
Location: Ylistaro

Post by Cgv »

Ai pitikö ne täyttää ?? :DD
- cGv kuittaa.
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Post by Gary »

Kiitos kaikille osallistuneille!

Kerroin jo pelinjärjestäjän näkökulmaa tuolla ajankohtaista osioissa sivuilla. Tähän jatkoksi toivomme palautetta kävijöiltä, sekä kokemuksia tapahtumasta.

Itsekin koitan myöhemmin kertoa Tampesterin Jojo:n näkökulmasta kokemuksia.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
EräJorma
Posts: 4
Joined: Wed 16 Jul, 2008 13:27:44

Oma mielipiteeni

Post by EräJorma »

Alku oli vähän nihkeätä makaamista tampesterilla tosin johtuen siitä että ryhmän johtaja vei meidät väärälle kalliolle :lol: mutta sitten kun viimetinkaan lähdettiin sitä tukikohtaa viemään kiimalan puolelle niin peli muuttui todella mukavaksi itse sanoisin itselleni jäi tosi hyvä fiilis tuosta pelistä
User avatar
Limppu
swatti-hatti
swatti-hatti
Posts: 98
Joined: Sun 23 Sep, 2007 21:04:48
Location: Seinäjoki, kärjen kansaliittotasavalta

Post by Limppu »

Omalta kohdalta voi sanoa, että ihan muuten mukava ja hauska peli, mutta pääsin ihan oikeasti vain kahdesti ampumaan näkemääni vihollista päin. Ensimmäisen kerran melko alussa, jouduimme kirjaimellisesti taistelemaan puolta K.D.F:ää vastaan, ja lopussa pienehkö tulitaistelu junnujen(?) kanssa. Loput oli suolla vaeltelua, sun muuta. Olisihan siihen pientä lisäväriä kaivannut.
Voi ristuksen ristus.
M_arski
Posts: 7
Joined: Wed 28 May, 2008 19:58:30

Post by M_arski »

K.D.F:n osalta alku oli partiointia ja odottelua. Oma ryhmämme sai kontaktin viholliseen noin 4h pelin alusta ja silloinkin nähtiin vain vilauksia.

K.D.F taisi hieman liiaksikin rentoutua, kun klo. 5 mennessä ei vihollinen ollut saanut tukikohtaansa perustettua. Yllätys olikin, kun he sitten tulivat yllättäen täysillä päin ja Unitro (pirun petturit :blackeye ) liittoutui heidän kanssaan. Loppu olikin ryhmämme osalta epätoivoista varikon puolustusta ylivoimaista vihollista vastaan.

Osaltani ei ole muuta valittamista, kuin se että loppupuolella Unitro näytti respaavan varikkomme sisällä, kun heidän olisi pitänyt mennä omalleen tai Tampesterin respalle. Muuten päivä oli hyvä kokemus. :thumbsup
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1485
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Post by laturi »

(K.D.F, Daavid) Suurin osa pelistä oli rentoa partiointia ja vartiointi tehtäviä. Ensimmäiset laukauksen vihollista kohti ammuin noin viiden tienoilla. Sitte loppupäässä tuli armotonta tappelua Tampersterin ja Unitron pirulaisia vastaan. Lopussa todellinen toiminta loppui liian nopeaa. Olisin kaivannut hieman tasaisemmin toimintaa päivän aikana.

Kiitokset järjestäjille, ensimmäiseksi skenaarioksi hyvin onnistunut ja hieno pelipäivä! :thumbsup
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Dingo
Posts: 1
Joined: Sun 21 Sep, 2008 14:15:03

Post by Dingo »

K.D.F, Daavid

Toiminta olisi saanut jakautua tasaisemmin, hyvä skenaario, mutta liian vähän itse kontaktia viholliseen.
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Post by MikaLinna »

Limppu wrote:Omalta kohdalta voi sanoa, että ihan muuten mukava ja hauska peli, mutta pääsin ihan oikeasti vain kahdesti ampumaan näkemääni vihollista päin. Ensimmäisen kerran melko alussa, jouduimme kirjaimellisesti taistelemaan puolta K.D.F:ää vastaan, ja lopussa pienehkö tulitaistelu junnujen(?) kanssa. Loput oli suolla vaeltelua, sun muuta. Olisihan siihen pientä lisäväriä kaivannut.
Miten niin puolet, eihän meitä ollut kuin
- puolet unitrosta
- papat
- junnut
ja sitten tuli vielä yksi ryhmä vapauttamaan meidät tilanteesta pois.

Se piiritys kesti siksi niin kauan kun emme meinaanneet millään saada jojolta lupaa iskeä teitin kimppuun, oikein porukalla pyydeltiin lupa vartin verran ja sitten kun lupa tuli niin kiersimme teitin selustaan ja eipä siinä sitten paljoa mahdollisuuksia jätetty :D
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Post by MikaLinna »

Pelistä palautetta sen verran, että tuo loppu meni aivan ohi suunnitelmien - missään vaihtoehdossa ei ollut mietitty sellaista että se varikko oikeasti jouduttaisiin luovuttamaan viholliselle :) Tämä ajatus perustui puhtaasti siihen että KDF:n alkupuoli pelistä menee Tampesterin torjuntaan joka tiettyyn kellonlyömään mennessä on jo heikentynyt niin paljon että sieltä on jojo saatu tiputettua jolloin respaavat 30 min ja KDF pääsee suorittamaan viimeistä tehtäväänsä - ajavat Unitron pois alueeltaan kun ovat kerta siviilejä kuulustelleet omin lupinensa.

Kävikin sitten vähän toisin, menivät Unitron ryökäleet tiputtamaan jojon liian aikaisin ja sitten vielä liittoutumaan Tampesterin kanssa että saisivat yhden siviilin kaapatuksi (oli heitin tehtävä, tosin tehtävässä luki että se pitää suorittaa salaa eikä noin näkyvästi joten se heiltä jäi tekemättä oikein).

KDF olisi voinut vielä lopussa saada varikon takaisin, olimme jo ryhmittäytyneet hyökkäykseen laajasti ja moni petturi oli jo sihdissä kun joku huuti että peli ohi - jäi tuo lopputulos sitten siltä osin selvittämättä ja vaatii uusintakoitoksen ensi kesänä :wink:

Tämmöset skenaariot sisältävät aina paljon erilaisia tehtäviä joissa on vartiointia, partiointia ja tiedustelua joilla valmistellaan lopullista iskua. Ehkä kaikki jojot pelasivat vähän liiankin varman päälle, Kiimalan rajavartiointi oli käytännössä olematonta ja läpi olisi päässyt pienellä viekkaudella mitä tosin yksi Tampesterin ryhmä koittikin kunnes sattumalta törmäsivat KDF:n respalla pappoihin - aivan vapaasti nähtävästi selustaan pääsi kiertämään kun kiertopartiot puuttuivat kokonaan. KDF:n jojo silti hoiti hommansa hienosti, sillä vain oli tuplamäärä hommaa muihin verrattuna...pari siviiliäkin työllisti käsittääkseni roolinsa mukaisesti ihan hyvin pitkin päivää :twisted:
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
petrooli
Kaasukalle
Kaasukalle
Posts: 152
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:56:12
Location: Jalasjärvi

Post by petrooli »

K.D.F, Faarao

Meidän kolmen hengen ryhmä toimi pääosin pelin ajan mese kuskeina, joka ainakin tuotti suurta fiilistä. Tehtäviä meille ei oikeastaan tullut muuta kuin autoon liittyen, mutta onneksi tässäkin auttaa vain omat raksuttavat aivot ja keksiimme tekemistä mm. siviilien kuulustelua, aseitten takavarikointia ja partiontia. Oma kohokohta varmaan oli tuo ryhmämme loppuosan partiointi, jossa käänsimme radion Tampesterin taajuudelle ja valuimme heidän selustaan vallaten respan takaisin. Pelin loppu oli todella kaoottinen kuolleen silmin kun Unitro käänsikin seljän kaikille ja kuulanvaihtoa oli liiaksikin, ehkäpä se oli syynä pääosin pelin poikki panemiseen.

Tänä vuonna skenut jääny vähäiseksi, joten voin vain sanoa että peli onnistui. Mitään erikoisempaa nyt voi koskaan odottaa ILMAISELTA pelitapahtumalta, mutta voin sanoa että on pelejä jotka sukkaa äässiä ja niistä pitää vielä maksaakkin. Tässä nyt se peli josta ei maksettu, mutta olisin ollut valmis maksamaankin.
-Lauri Mäntykoski
Vulcan
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 814
Joined: Sat 15 Sep, 2007 18:15:41
Location: Jalasjärvi

Post by Vulcan »

Joo kyllähän tämä Tampesterin alku oli aika hidasta laahaamista. Olimme matkalla auttamaan Skavaa, mutta saimme armottomasti selkään, koska oletin paikalla olevan vain Unitro. Tämä oletus sikisi siitä, että alkubriiffissähän(?) joku selosti, ettei K.D.F saisi lähteä sen alueen halkaisevan tien "väärälle" puolelle. No voihan tässä olla vähän selittelyn makua, mutta lievästi yllätyin huomatessani vastassa pari tuimaa pappaa ja kourallisen junnuja:)

Tämän jälkeen pääsimme Skavan kanssa viemään vankia tiettyyn pisteeseen, jossa hänet oli määrä vapauttaa. Samalla oli käskynä hallita Kiimalan kylän läheltä paria ruutua ja hyökätä käskyn saatuamme.
Kävikin niin, että Knuuttila sai osuman ja kaikki respas. 28 minuuttia saimme rauhassa olla, kun Papat saapuivat paikalle. Kävi myös ilmi, että Unitro olikin jo piirittänyt meitä kymmenisen minuuttia. Mitä taistelijoitten hyötykäyttöä! Huomattuamme Unitron piileskelevät sotilaat he tulivat ja nappasivat meidän respalipun.

No patittihan se lähteä kauas respaamaan, mutta ehkäpä juuri tämä "viha" Unitroa kohtaan auttoi meitä valtaamaan Varikkoa ja läheiset kalliot. Näissä asemissa vietettiin loppupeli ja tulihan siinä vähä Pytaa auteltua ku koittivat ruveta silmille hyppimään. Tulihan siinä vankikin otettua ja vähä ärhenneltyä, mutta rauhallista oli.

Erittäin hyvä peli kuitenkin. Tätä lisää!

Kiitos jos jaksoitte lukea
Lauri "Vulcan" Seppälä
bonca
Posts: 14
Joined: Fri 25 Jul, 2008 22:33:08

Post by bonca »

tampester
oikeastaan peli alkoi mielestäni vasta silloin kun lähdimme perustamaan
tukikohtaa kiimalan puolelle... alku oli yhtä odottelua =s 2-4 tuntia jonka jälkeen nähtiin ekat viholliset ja sen jälkeen se peli vasta alkasi =).

iha hyvä maku jäi pelistä sateesta huolimatta.

mutta ensi vuonna laittakaa alkuunkin jotain säpinää eikä iänkaikkista odottelua!!! :-)
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Post by MikaLinna »

Vulcan wrote:Tämä oletus sikisi siitä, että alkubriiffissähän(?) joku selosti, ettei K.D.F saisi lähteä sen alueen halkaisevan tien "väärälle" puolelle. No voihan tässä olla vähän selittelyn makua, mutta lievästi yllätyin huomatessani vastassa pari tuimaa pappaa ja kourallisen junnuja:)
Alussa sanoin tosiaan että KDF ei hyöki; nyt yksi oma porukka oli joutunut tehtävää suorittaessaan vihollisen uhan alle ja meidät oli lähetetty tiedustelemaan onko tästä uhkaa laajemmin johon hieman kärjistäen vastasimme että "on nähtävästi uhkaa Kiimalantulevaisuudelle" jolloin saimme luvan iskeä - kyseessä ns. vihollisen suuntaan tehty ennakkoisku ennen kuin vihollinen on rajojen sisäpuolella ja käytettiin kaikkea voimaa mitä tuolloin oli vapaasti saatavilla.

Tuo alkubriiffissä selostettu tarkoitti lähinnä sitä että KDF ei lähde joukolla hyökkäämään Tampesterin leiriin vaan se jää pelkästään Unitrolle - tiedustelua kyllä teimme rajan tuntumassa moneen otteeseen sekä viritimme ansat rajan ulkopuolelle.
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
Vulcan
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 814
Joined: Sat 15 Sep, 2007 18:15:41
Location: Jalasjärvi

Post by Vulcan »

Aaa no asia selevä:) Olihan tuo kallio aika lähellä teitin rajaa.
Lauri "Vulcan" Seppälä
Post Reply