Tietoa pelistä (se pitkä versio)

Korpikärhämät II skenaarion keskustelualue

Moderators: Gary, Tmu

Post Reply
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Tietoa pelistä (se pitkä versio)

Post by Gary »

Pelinluonne

Peli tulee olemaan erähenkisyyttä vaativa - aikaisempi kokemus metsässä yöpymisestä on suotavaa. Jos koko ryhmä on ensikertalaisia, ongelmia ja isoja haasteita on varmasti edessä.

Peli on myös milsimiä, ja oletamme että mukaan lähdetään oikealla asenteella. Letkajenkkaa ei siis tanssita, eikä rumpuja soitella.

Seuraavaksi ikävää "pauhaamista", mutta on jo melkein hälyyttävää kuinka paljon kysymyksiä on tullut ikärajan joustavuudesta. Vaikka varmasti useat nuoret pärjäävät mainiosti pelissä erityisesti jos tulevat osana osastoa jossa on kokeneempia mukana, emme halua että kukaan tahtomattaan kokee joutuneensa nuorempien opettajaksi ja huolitsijaksi. Siksi ikäraja on K16, ja sitä mielummin nostettaisiin tähän peliin.


Vaativuus

Ensimmäisessä Korpikärhämissä meidän sissipartio käveli vajaan vuorokauden aikana n. 25 kilometriä metsämaastossa, välissä kerkisimme nukkumaankin viitisen tuntia. Silti näimme pelialueesta vain ehkä 2/3. Tällä kertaa ei ehkä ihan samanlaista tahtia nähdä sisseilläkään, mutta siirtymisiä rinkkojen kanssa tulee varmasti riittämiin.

Jääkäreillekin on luvassa n. 2-3km siirtymisiä taistelu- ja/tai täyspakkausvarustuksessa useampia. Siirtymiset tehdään osastona ja joukon hitain aina hidastaa kaikkia muitakin. Kun peliin ilmoittautumista pohtii, ei välttämättä ole huono idea tehdä lopullinen päätös parin kilometrin iltalenkillä vaikka 15kg reppu selässä.

Ajankohdan vallitseva meteorologinen ilmanala vaikuttaa myös huomattavasti V-käyrään ja tapahtuman vaativuuteen.


Pelinkulku

Varaamme oikeuden muutoksiin, mutta tämän hetken suunnitelmissa peli tulee toimimaan siten, että osapuolten joukkueenjohtajat saavat käskyjä toteuttaa tietty tehtävä tiettyyn kellonaikaan mennessä. Tehtävät noudattelevat suunnilleen komppanian kokoisen joukon sodanajan tehtäviä.

Koska mukana on varmasti monia armeijan käymättömiä ja kertaus ei ole koskaan haitaksi, pelin aluksi on noin 2-3 tuntia aikaa kouluttaa perusasioita ryhmän hyökkäyksestä, joukkueen hyökkäyksestä, toiminnasta siirtymillä sekä puolustamisesta. Toivottavasti tämä auttaa ryhmien toimintaan ja joukon tehokkuuteen. Lisäksi illalla on vastaavanlainen tilaisuus kouluttaa joukkoja tukikohta- ja vartiotoimintaan.

Koulutukset hoitavat joukon omat johtajat ja siksi vähän jännitämmekin löytyykö ilmoittautuneiden keskuudesta riittävästi osaamista. Toivottavasti, sillä sitä enemmän koulutuksista on hyötyä. Johtajina toimiville annetaan kyllä opastusta myös tähän, sekä ehdotuksia mitä ja mitenkä koulutukset kannattaa vetää. Luonnollisesti kouluttajiksi voi valikoitua muitakin kuin pelissä johtotehtävissä toimivia.


Kaikesta huolimatta odotamme peliä jo suunnilleen varusteet niskassa! Toivottavasti vettä sataa kaatamalla, jolloin keli on todellinen jääkäritaistelijan unelma, eikä ilmavaaraa ole, erästäkin wanhan kaartin miestä lainatakseni! Mikäli pelin jälkeen ei ole paikat paria päivää hellinä, peli on epäonnistunut - tai et ollut täysillä mukana.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
Post Reply