Tokyo Marui Hi-Capa 5.1 GBB

Airsoftiin liittyvä keskustelu

Moderators: Gary, Federal

Post Reply
User avatar
dwoe
Kaasukalle
Kaasukalle
Posts: 160
Joined: Wed 29 Aug, 2007 23:27:40

Tokyo Marui Hi-Capa 5.1 GBB

Post by dwoe »

Kesä tekee tuloaan ja ilmat lämpenee, joka tarkoittaa sitä, että on aika kaivaa kaasuaseet kaappien perältä. Tässä arvosteltavana oma kultani, TM Hi-Capa 5.1 GBB.

Kuva aseesta --> http://img10.imageshack.us/img10/706/img0082f.jpg

TM Hi-Capa 5.1 toimitetaan asiallisessa, hienossa laatikossa, jonka kannessa on kuva aseesta, valmistaja, malli, kaikki tarvittava. Laatikon sisältä löytyy puhdistustikku, ohjekirjanen, lipas, pussillinen Maruin .25g kuulia, ase ja pieni metallinen tikku, jonka avulla piipun alaosaan saa tehtyä muutaman tarvittavan reiän, jotta aseeseen saa kiinnitettyä pienen kiskon, johon voi kiinnittää lampun taikka laserin.

Aikani ihailtuani aseen mahtavaa ulkonäköä, oli aika koittaa sen tuntumaa. Ensimmäinen huomio on aseen varsin jämäkkä tuntuma, ilman lipasta. Ase tuntuu myös hyvältä käteen pistoolikahvan aavistuksen röpelöisen pinnan ansiosta. Huomattavaa on myös, että ase on kohtalaisen suuri pistooliksi. Tästä johtuen luistinvapauttimeen on aavistuksen vaikea yltää. Pienellä harjoittelulla asia ei kuitenkaan ole kovin suuri ongelma.

Lippaan kanssa ase painaa ~900g, painoakin siis löyty varsin riittävästi. Lippaan kanssa ase tuntuu todella jämäkältä, lähes kuin oikea ase.

Aseessa on säädettävä takatähtäin sekä säädettävä hop-up. Jotta hop-upia pääse säätämään, pitää kuitenkin aseen luisti poistaa. Tämä onnistuu vetämällä luistia taaksepäin kunnes luistin alareunassa oleva pieni lovi kohtaa luistinvapauttimen pään. Tällöin voi luistinvapauttimen työntää pois aseen toiselta puolelta ja vetää luistin kokonaan pois, jossa hop-upin säätörulla sijaitsee. Tähtäämistä helpottaa ja nopeutta jyvään maalattu valkoinen piste.

Ase on valmistettu ABS-muovista ja metallista, metallisia osia ovat lipas, lippaanvapautin, mukana tuleva taktinen kisko, luistinvapautin, varmistin sekä luistin alapuoleinen osa. Luisti itse on muovia, jota voidaan pitää lievänä miinuksena. Aseessa on myös kaksi varmistinta. Normaalin varmistimen lisäksi on osaan kahvassa pieni pala, joka täytyy olla painettuna pohjaan, jotta aseella voi ampua. Tämän ansioista varmistetaan aseen kunnollinen kiinnipitäminen ennen ampumista ja vältytään mahdollisilta harhalaukauksilta, hyvä hyvä.

Vaikka ase on jo jokusen vuoden vanha, ei sen suorituskyky ole huono, päinvastoin. Aseen lipas vetää 31 kuulaa ja yhdellä kaasusäiliön täytöllä voi ampua ~3-4 lippaallista kuulia, kelistä ja liipaisinsormen herkkyydestä riippuen.

Ensimmäiset laukaisutkin riittivät aikoinaan tuomaan hymyn huulille. Ase ampuu pistooliksi varsin lujaa, ja tarkasti. Sisätiloissa ei tarkkuudesta ole epäilystäkään sekä myös ulkona aseella osuu hyvin, jopa 20-30 metriin varsin tarkasti.

Aseen laatikossa mainostetaan "Hi-Kick" ominaisuutta. Aseella ammuttaessa on varsin mukavaa kun luisti potkii jonkin verran normaalia kaasuasetta enemmän luoden näin vähän tunnelmaa. Aseen potku ei kuitenkaan vedä vertoja ihan TM Desert Eaglen GBB:lle. :)

Ase kronottaa kesällä normaalilla kaasulla tasaisesti 85-90m/s. Green Gasillä lähtönopeus nousee 95m/s. Kylmemmillä keleillä nopeudet tietysti vähän laskevat. Positiivista aseessa on se, että se kestää vakiona Green Gasiä hyvin, sekä myös jonkin verran Yellow Gasiä, vaikkakin sen käyttö ei ole suurissa määrin mitenkään suositeltavaa, mikäli haluaa aseensa kestävän vähän kauemmin.

Koska kyseessä on kaasuase, vaatii se melko paljon kunnossa pitoa. Paikat tulisi mieluusti puhdistaa jokaisen pelin jälkeen ja silikoonata. Jos nämä toimenpiteet jaksaa tehdä säännöllisesti ja huolella saa aseesta pitkäaikaisen ystävän.

Lopputulos

No, onko Hi-Capa ostamisen arvoinen kaasuasetta harkitsevalle? Todellakin. Ase on jämäkkä, tehokas, tarkka, kestävä ja suhteellisen edullinen. Aseen saa hommattua ~150e hintaan. Kestävyydestä puhuu puolestaan se, että oma Hi-Capani on jo yli 2 vuotta vanha ja toimii vieläkin moitteettomasti.

Aseesta ei kovin helposti vikoja löydä. Mainittavia voisi kumminkin olla muovinen luisti ja aseen O-rengas. Eri lähteiden mukaan tämä O-rengas aseessa saatta mennä pois paikoiltaan aiheuttaen täten lähtönopeuksien rajun laskemisen, itsellä näin ei ole kumminkaan käynyt ja vika on mitä ilmeisimmin helppo korjata. Aseen suhteellisen isoa kokoa voidaan myös pitää lievänä miinuksena, mutta pitäähän sitä pistoolilla kokoa olla, hehheh.
Matti "dwoe" Alho
Post Reply