Kommentit tapahtumasta

Pelin Suomyrsky II yleinen keskustelualue

Moderator: MikaLinna

Gekkibi

Post by Gekkibi »

Tässä tarkempi riipaus unitron 1. ryhmän toiminnasta. Miesvahvuutemme oli 4: Joukkueenjohtaja (Gekkibi / Blackbear), lääkintämies (Judge / Blackbear), jokapaikanhöylä (Razgris / Blackbear) ja tarkka-ampuja (Kysta / Blackbear).

Klo 11 aloimme siirtymään respaltamme kohti varikkoa (Respa sijaitsi alueen pohjoisreunalla). Kiersimme tukikohtaa myötäpäivään ja katsoimme vartiopaikat, heikkoudet ja muutenkin mikä on tilanne. Kun olimme kiertäneet tällä tapaa varikon länsipuolelle, huomasimme että spollet häiritsivät siviilejä, joten katsoimme parhaaksemme napsaista ihan vain kiusaksi vartijan pois pelistä. Irtauduimme takaisin suolle ja tiehaaraumasta loikkasimme kukkuloiden puolelle (Tässä vaiheessa tuli omakohtaisesti pelin paras frag: Tarkka-ampuja puukolla). Kiersimme tielle jota kautta pääsee varikolle, ja kuljimme sitä käyttäen tukikohtaan soluttautuneina tampesterin sotilaiksi. Kysyimme baarista pastorilta että missä komentaja sijaitsee. Ystävällisesti hän ohjasi meidät hänen luokseen ja puukkohan siinä salamaakin nopeammin vilahti (Tehtävä #1 suoritettu noin klo 13). Poistuimme alueelta rauhallisesti loikkareiden ruokapaikalle ja aseita osoitellen kysyimme haluavatko he lähteä mukaan vapaaehtoisesti vai niitataanko koko ryhmä siihen paikkaan. Heidän pakkaillessa kamojaan jotkut tampesterilaiset olivat valitettavasti huomanneet että emme olekkaan heitä, ja jouduimme irtautumaan suurella vauhdilla pohjoiseen. Jatkoimme irtautumista koko matkan kartan pohjoisille alueille (Tehtävä #2 suoritettu noin klo 13:15).

Klo 14:20 saimme tehtävän eliminoida EU:n rivistössä oleva petturi, mikä jakaa tietoja tampesterin joukoille. Kuljimme pelialueen läntistä reunaa pitkin EU:n tukikohdalle ja neuvottelimme EU:n vartijoiden kanssa siitä että lähetämme yhden meistä aseettomana keskustelemaan komentajan kanssa. Ilmoitimme petturin tuntomerkit, ja EU ystävällisesti teloitti hänet. Samaan aikaan EU:n kimppuun hyökättiin, ja katsoimme parhaaksemme auttaa puolustuksessa. Unitro joutui ottamaan irti, sillä saimme pelinjohdolta lisätehtävänä härnätä tampesterin spolleja. Irtauduimme pohjoiseen ja ryhmityimme varikon pohjoispuolella oleville kukkuloille. Valitettavasti spolleja ei tavattu, mutta yllätimme ryhmän KDF:n sotilaita. Tulikontaktin alettua meidän toimesta irtauduimme välittömästi pohjoiseen, jossa meitä valitettavasti odotti toinen KDF:n ryhmä. Motti ei ole kiva asia, varsinkaan kun ei voi ottaa irti loukkaantuneiden takia, ja kestimme motitusta ehkä 5 minuuttia.

Respalle päästyämme ei oikeastaan peli tehtävällisesti edistynyt. Loppu pelistä meni oikeastaan syödessä ja satunnaisessa frag-huntissa.

2. ryhmän toiminnasta ei itse voi juurikaan kertoa, sillä toimimme viimetuntien frag-huntia itsenäisinä osastoina. Sen kokoonpano oli ryhmänjohtaja (Hessu / Blackbear), tarkka-ampuja (Lippi / Blackbear), tarkka-ampuja (Nakkis / Blackbear) ja tarkka-ampuja (Patteri / hangaround).

Kuten kokoonpanosta voi kuvitella, suoritti tämä ryhmä kunnon suosisseilyä, ja varusteet haisivatkin paluukyydissä sellaiselta (Vaikka moittivatkin allekirjoittaneen sukkahikeä). Joku kyseisestä ryhmästä voisi jossain vaiheessa raapaista tarkemman sepustuksen tapahtumista.

Anteeksi jos olimme taas v***n erikoisjoukkoja...

Ilmoittaudumme tässä samalla suomyrsky kolmoseen! Onneksi siihen on enää noin 364 vuorokautta, eli kamoja voisimme aloittaa jo pakkaamaan!
Vulcan
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 814
Joined: Sat 15 Sep, 2007 18:15:41
Location: Jalasjärvi

Post by Vulcan »

Ja se joka ampui varastomies Rissiä siviilien ollessa kalassa ilmoittautuu välittömästi!
Lauri "Vulcan" Seppälä
Patteri

Post by Patteri »

Hitunen unitron 2. ryhmän kuvioista. Kokoonpano oli ryhmänjohtaja (Hessu / Blackbear), tarkka-ampuja (Lippi / Blackbear), tarkka-ampuja (Nakkis / Blackbear) ja tarkka-ampuja/lääkintämies (Patteri / hangaround).

Pelin aloitus ei ryhmämme kohdalta sujunut kaikista sulavammin vaan onnistuimme harhautumaan hieman aiotulta reitiltä. Pelin lähtiessä käyntiin olimme kutakuinkin länsipuolella pelialuetta ja niskassamme EU:n joukkoja ihan tarpeeksi. Pyrimme liikkumaan huomaamattomasti ja keräämään tiedonrippeitä mahdollisten kohteiden olinpaikoista. Lopulta onnistuimme pysäyttämään yksinäisen EU:n ryhmän, mutta ilo jäi vähäiseksi, kun minkäälaista tietoa joukkeiden/osapuolien sijainneista ei saatu. EU:n ryhmä päästettiin jatkamaan matkaa.

Matka jatkui suon läpi kohti tampesterin oletettua tukikohtaa, muutamia näkökontakteja EU:n joukoista. Eteläpuolelta lähestyimme tampesterin tukikohtaa ja asetuimme tarkkailemaan paikkaa vain todetakseen sen olevan hyvin vartioitu lähestymissuunnaltamme. Vietettyämme noin puolituntia etsien mahdollista murtautumis paikkaa etelästä ryhmämme huomattiin. Allekirjoittaneen upottua suohon reilusti yli polvien hidastui irtiotto liikaa ja ryhmämme suuntasi respalle.

Respalta lähdimme lähestymään varikkoa koillisesta. Asettauduimme jälleen tarkkaileemaan mahdollisten vihollisten toimia, mutta havaitsimme vain siviilejä ja sotilaspoliiseja. Ympärillämme kuitenkin jatkuvasti tapahtui ja muutama tunnistamaton joukkoe ohitti asemamme, ryhmämme pysyessä piilossa. Ryhmämme tarkka-ampujien niitattua muutama sotilaspoliisi ja tampesterilainen lähdimme etelää kohti etsimään KDF:n komentajaa. Matkallamme jouduimme kiertämään myös tampesterilaisten respan todettuamme väkeä olevan liikaa yksittäisen ryhmän eliminoimiseksi. Taisimme varoitukseksi yhden siviilinkin ampua heidän tulessa kalastelemaan liian lähelle olinpaikkaamme.

Jälleen pysäytimme EU:n joukkoeen tiedon hippusten toivossa ja tällä kertaa meidän ohjattiin suoraa KDF:n komentajan luokse, kun pyysimme päästä "neuvotteleemaan" hänen kanssaa. Ilmeisesti komentaja kuitenkin tunnisti lähestyvän uhan ja unitron 2. ryhmä eliminoitiin juuri kun se oli lopettamassa KDF:n komentajan murheet. Loppupeli kuluikin 1. ryhmän kanssa KDF:n sotilaiden kanssa kontaktia ottaen.

Ryhmämme oli 3 tarkka-ampujan kanssa hieman altavastaajan asemassa ja pyrimmekin näkymättömyyten, mikä hidasti liikkumistamme. Tehtävien suorittamisten onnistuttua huonolla menestyksellä pyrimme raportoimaan tiedustelutietoja 1. ryhmän käyttöön, mutta radio ongelmat haittasivat tehokkaasti tätä ennen kuin kohtasimme myöhemmässä vaiheessa.

Käsitykseni mukaan koko ryhmä oli kuitenkin päivään vähintääkin tyytyväinen.
AQ
sihteeri
sihteeri
Posts: 231
Joined: Mon 17 Sep, 2007 22:41:43

Post by AQ »

Siviilin elämä oli kurjaa, suhteita ei voinut Taspefiin luoda. Ainut mikä toi valoa ja lämpöä rikinkatkuiseen elämään oli baarin paukut!

Tosiaan, ensi vuonna voisi sotilaspoliisit jättää kokonaan pois. Ei siinä paljon uuta eikä oota voinut sanoa, kun kyläläisiä niitattiin paaluun kiinni. Ilmoittelin välillä kylämme korruptoituneen poliisin vodkantahrimalla radiolla KDF:n johtajalle, että aseet on takavarikoitu ja porukkaa sidottu paaluihin. Siviileitä tolpissa, joten ei ihme että alkoi vahinkolaukauksia napsahdella polizeitten selkään.. Valitettavasti sotapoliisiherroissa oli myös modettajia, yhtä selvää tapausta olin itse todistamassa ja parista muusta kuulin myöhemmin. No, jokatapauksessa.. Söi hieman iloa että osa sotilaspoliiseista oli luodinkestäviä, ja silti aseet takavarikoitiin joka siviililtä!

Oli myös erittäin valitettavaa että siviilien liikkumista oli rajoitettu niin radikaalisti. Jäi moni kiva metsästys ja sienestysretki kyläyhdistykseltä menemättä. Onneksi sentään pääsimme kalaan, eläkeläinenkin sai raitista ilmaa! Teki myös hyvää jo viisikymppisen lääkärin selkäkivuille.. Palattuamme meitä odotti iloinen näky, Taspef oli vetäytymässä korvat luimussa kylästämme!

Meinasimme papin kanssa pelkästä ilosta avata tulen punanauhaisten kylkeen, ajateltiin kuitenkin sääliä lyötyä!

EU_RDF tuli, johdossa karun näköinen pitkä mies.. Läpi savun ja tulimeren saapui myös KDF, tuo niin tervetullut ja ennen mahtaisana armeijana tunnettu puolustajamme!

Loppupelin kuuntelin Taspefin radioliikennettä ja yritin poimia avainsanoja joita sitten vein EU_RDF:n jojolle. Siviilit tekivät nätit asemat baarin kuistille, odottaen Taspefin hyökkäystä palava viha silmissään! Taitava kiväärinkäsittelijä, varastotyöntekijä Rissi, napsi vihamiehemme pois pelistä baarin katolta. Onneksi ei siinä vaiheessa tapahtunut mitään huijausta, vaan ilmeisesti eliminoituivat kaikkien lakien mukaan!

Pian sen jälkeen kaikui Kiimalan viljavilla pelloilla ja kalantäyteisillä järvillä ''PELI OHI..''

ELÄKÖÖN KIIMALA, ELÄKÖÖN VAPAUS!


Kiimalan Vapaa-sosialistisen shamanistivaltakunnan epäluotettava lääkäri, Veli Venäläinen.
Ozzye

Post by Ozzye »

Olisi kiinnostavaa kuulla missä vaiheessa ja kenen toimesta spollejen joukoissa havaittiin modetusta? Itse en ainakaan muista havainneeni enkä (ainakaan tietoisesti) moiseen syyllistynyt.
Gekkibi

Post by Gekkibi »

Ozzye wrote:Olisi kiinnostavaa kuulla missä vaiheessa ja kenen toimesta spollejen joukoissa havaittiin modetusta? Itse en ainakaan muista havainneeni enkä (ainakaan tietoisesti) moiseen syyllistynyt.
Esimerkiksi Unitro #1:n tarkka-ampuja ampui yhtä teistä, ja hän vastasi tähän huutamalla "hälytys". Vasta toinen laukaus vaiensi henkilön.

Toinen tapaus (Sama ampuja) ampui persiiseen yhtä spollea. Reaktio oli perseen hiplaaminen, eli varmasti osui. Matka jatkui tyylikkäästi eteenpäin.

Kolmas tapaus oli jossain vaiheessa, ja vastaus persiiseenampumiseen oli "Kuka hiplaa mua"? Se annettakoon anteeksi, sillä siinä luultavastikkin todella luultiin että joku lähistöllä oleva alkoi kourimaan.
AQ
sihteeri
sihteeri
Posts: 231
Joined: Mon 17 Sep, 2007 22:41:43

Post by AQ »

Papin rutkutellessa antaumuksella kohti kahta spollea n. 5-7 kertaa käsiaseella.

Ainakin toinen polizeista huomasi ottaneensa osumaa, mutta molemmat avasivat tulen kohti viatonta pappia ja syöksyivät kohti.

Tapahtumaa seurasi kylänväki baarin terassilta ja otti kantaa monesti asian tiimoilta. Pappikin kertoi osuneensa sotapoliiseihin. Minä, Veli Venäläinen, hartaana uskovaisena uskon pappiin ja omiin silmiini.

+ Yllämainitut tapaukset.
Gaz
verkkari-vemputtaja
verkkari-vemputtaja
Posts: 62
Joined: Sat 12 Apr, 2008 23:37:02
Location: Geardoluola

Post by Gaz »

Pelasin siviilien korruptoituneena, lievästi alkoholisoituneena poliisina.
Hetki pelin alun jälkeen yritin järjestää siviilien joukkuehenkeä nostavan ampumakilpailun, mutta siihen tarvittiin kirjallinen lupa. "Haluun pitää anpuma-kisan t: poliisi" ei kelvannut, niin piti rustata pitempi anomus. Menihän se lopulta läpi ja saatiin pitää kisat, jotka pummi Simo voitti uskomattomalla tarkkuudella.

Tämän jälkeen seurasi yleistä sähellystä ja siviilien aseiden takavarikointia ja paaluihin sitomista, jonka jälkeen/aikana TaSpefin komentaja Gary otti minut puheille ja halusin puolen tunnin kuluessa tiedon sotilaspoliiseja ampuneesta henkilöstä. Uskollisena kiimalan väelle en halunnut ilmiantaa oikeaa syyllistä, joten kylämme urhea eläkeläinen oli vapaaehtoinen ottamaan syyn niskoilleen. Tosin hänen ei ikinä tarvinnut, vaan loppujenlopuksi ilmiannoin mystisen, nahkatakkisen ulkomaalaisen.

Jossain vaiheessa sain yhteyden K.D.F:n joukkoihin radioteitse, ja noin puolet pelistä välitin heille tietoa TaSpefin joukoista ja saipahan K.D.F avullani kranaatinheittimen asemiin. Valitettavasti kyseinen nahkatakkinen ulkomaalainen oli tehnyt sopimuksen TaSpefin komentajan kanssa ja ilmiantoi minut. Aseen ja radion takavarikoinnin jälkeen sain kuulan kalloon. Onneksi kylän lääkäri teki nopean aivokirurgian ja pääsin mukaan lopputaisteluun!

Loppurutistuksessa minusta ei ollut paljon iloa tehottoman käsiaseeni kanssa, mutta yritin olla mukana kierimällä suojasta suojaan hymäillen James Bond-tunnaria.

Vapaa kiimala!
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Post by Federal »

Olin siis Kiimalan Bar Big Chiefin omistaja. Pelipäivä kului lähinnä baarissa istuskellessa ja muiden siviilien kanssa touhatessa. Sain sentään yhdet asekaupat aikaiseksi, minkä jälkeen minut ilmianneettiin. Näin asekätkömme löydettiin (aseita vahingossa poljettiinkin hajalle pariin otteeseen, ei kannata piilottaa mitään lattialle ;) ) ja takavarikoitiin vaarin kauan sitten piilottamana asekätkönä. Näin aikomuksenani oleva vastarintaan nousu pelin lopussa tukahdutettiin. Sain kuitenkin hoidettua baarin kätköistä KDF:lle kranaatinheittimen ja ensisiteitä vaikka spollet minulta suurimman osan niistä kiristivätkin.

Toimiminen spollejen kanssa yleensäkkin oli vähän hankalaa näiden jatkuvasti liikkuessa siviilien läheisyydessä. Mielestäni kaksikin olisi riittänyt tähän hommaan, jolloin siviileille olisi jäänyt enemmän liikkumatilaa. Itse otin ampumisessa varovaisemman linjan, enkä ottanut turhia riskejä. Ammuinkin pelin ainoat laukaukset pelin loppuvaiheilla Tampesterin hyökkäyksessä jos ei lasketa ampumaradalla käyntiä. Siviilejä ammuttiin muutaman otteeseen aivan turhaan ja siitäkös sitä kapinahenkeä saatiinkin ja jotkut ampuivat spolleja kun näiden silmä vältti. Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että tämän tyyppisessä pelissä osumia voi olla hankala huomata yllättävissä tilanteissa. En siis yhtään ihmettele että spollet eivät aina osumia huomanneet kun siviilejä pyörii kasa ympärillä. Ja mielestäni näitä osumien ottamatta jättämisiä oli vain pari ja nekin samalta kaverilta, mistä käsittääkseni hänelle mainittiinkin. Lisäksi tämän tyyppisessä pelissä vaaditaan eläytymistä niin paljon, että respattuaan ei enää tietäisi kuka häntä ampui. Välistä tuntui että tämä unohtui...

Muuten pidin peliä ykkösosaa onnistuneempana kaikin puolin, mitä nyt tuli seurattua sivusta muiden osapuolten toimintaa. Pahoittelut etten muistanut ilmoittaa että baaristani olisi saanut täydennystä vesihuoltoon + tietysti hyviä juomiani. :) Jos ei muuta estettä tule niin minut nähdään jälleen ensi vuonna tiskin takana!

- Baarin omistaja Pekka Perusmies
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
Balrog

Post by Balrog »

Tässä TasPefin 6.ryhmän (Osasto Yliviri), lähinnä minun mietteitä.
Itse toimin hyvin pitkään radistina ja samalla kärkimiehenä. Ekalla partioreissulla saavuttiin juuri sopivasti Siviilibaarin länsipuolelta kohti varikkoa jolloin päästiin nätisti KDF:n selkään, samalla onnistuttiin eliminoimaan koko ryhmä(t) vai oliko siellä kenties koko KDF:n vahvuus?
Omalla tukikohtavartiovuorolla tosiaan pudotettiin 4 UniTron rölliä eteläpuolen kankaalta, sekä puolustettiin useampaa hyökkäystä KDF:ää ja EU:ta vastaan.
Montaa kertaa ei päästy suorittamaan oikein tehtäviä kuten muut ryhmät, jotenkin meidän liikkelle lähdön aikaan satuttiin juuri olemaan vastustajan edessä heidän pyrkiessä hyökkäämään varikolle. Ja niitä frägejäkin sitten tuli. Jäi tuo meidän Osaston toiminta enempi tuohon varikon lähimaastossa pyörimiseen.
Viimeisestä taistelusta hieman myöhästyttiin kun pohjoispuolelta koukattiin. Kivikossa tavattiin muutama EU:n ryhmä jotka pyrkivät tulittamaan 1 ja 3 ryhmiä.
Heidätkin eliminoitiin ja viime hetkellä tultiin varikolle räiskimään.

Joten, hyvin onnistuneet pelit. Paljon tehtäviä++.
Ja pieni palaute:
-Muutamaa oikeasti isoa taistelua olisin kaivannut kuten se viimeinen varikolla. Lähinnä kohtaamiset oli ryhmä vs. ryhmä tasoa.
-Varikolla olisi pitänyt koko ajan olla tiukka vartiointi, 1 ryhmä + spollet koska hyökkäyksiä tuli koko ajan, tähän ehkä pyrittiin mutta ei se ainakaan tuntunut toimivan?
-Siviilit olisi oikeasti voineet vyöryttää koko varikon muutamassa kohdassa kansannousu tyyppisesti.
-Muutamaan otteeseen kun vihollisia alkoi vyörymään joka suunnasta, ei radiosta saatu mitään vastausta/vahvistuksia/ohjeita. Sitten vaan ammuttiin ja toivottiin että pärjätään.

Näistä kesän skenaarioista joissa ollaan käyty, oli tämä ainakin oma suosikkini, komentoketju toimi lähes täydellisesti ja peli-alue oli pirun hyvä. Jos mahdollista niin pientä re-konstruktointia ja muutamaa rakennus lisää varikon alueelle.

PS. Onko sen siviilivalokuvaajan/ Press-kaverin kuvia mahdollista saada/nähdä?
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1484
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Post by laturi »

Pitää vielä sanoa, jotta EU:n kohdalla homma tuntui toimivan, ja käskyt meni melko hyvin perille. Kerkisimme siirtymään välillä 6.respallemme hyökkäävään vihollisen selkään ruokatauolta, päärespalta. Mielestäni peli oli selkeä parannus viimevuoteen! Kiitos järjestäjille ja kanssapelaajille!
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Guest

Post by Guest »

Nyt vasta ehdin kirjoittelemaan tarkemmin mitä KDF:n komentajan päivään kuului.

Ennen pelialuulle siirtymistä irrotin osastostamme pelinjohtajan käskemän 4 hengen ryhmän. Tätä ryhmää johtamaan määräsin JJ:n ja hänelle lähti 3 muuta miestä mukaan. Ryhmä esitti selustaan jääneitä joukkoja, jotka meidän piti saada takaisin joukkoomme. Heillä oli myös salainen tehtävänsä, joka minulle selvisi vasta kun olin pelistä poistunut. Rude tai JJ kertokoot siitä lisää.

Saavuimme kartan määrittämään päärespaamme, 212 710, noin 1030. Totesimme alueen olevan huonon ja siirryimme lähemmäs tietä, alueelle 220 218. Totesimme kaikki että varustusta on liikaa kannossa ja kevensimme. Olin juuri suorittamassa ryhmäjakojen tekemistä kun kello löi 11 ja peli alkoi. Ensimmäiset kaksi tehtäväkuorta pitivät sisällään pelin päätehtävän sekä yhden lisätehtävän. Päätehtävänämme oli:

-Omien joukkojen suojaaminen (ilmeisesti tarkoitti erillään olevaa ryhmää, näin käsitin tämän.)
-Siviilien vapauttaminen ja suojaaminen
-Miehittäjän ajaminen pois kylästä
-Unitron toiminnan estäminen alueella, ja loikkariryhmän eliminoiminen
-Yhteistoiminta EU_RDF:n kanssa

Lisätehtävänä oli löytää kranaatinheitin ja viedä se koordinaatteihin 190 710, josta voisimme ampua 2 iskua kylän länsireunojen alueelle.


Kävimme yhdessä tehtävät läpi ja teimme ryhmäjaon loppuun. Sain radiolla tiedustelutiedon että Unitrolla olisi jotain minua vastaan ja että he haluaisivat viedä barettini. Kiitin tiedosta ja kerroin miehille haluavani mahdollisimman isokokoisen kaverin eteeni tälläisissä tilanteissa.

Lähdimme peliin 2 ryhmällä joissa oli n. 8 miestä/ryhmä. Myöhemmin näin iso ryhmä osoittautui huonoksi ratkaisuksi. Käskin ryhmänjohtajat kertaamaan pikaisesti avorivissä ja -jonossa kulkemisen. Samalla aloin laittamaan aseitani kuntoon.
Paha kyllä mutkat sanoivat sopimukset irti heti kättelyssä: Kaasupistoolini lipas ei pitänyt kaasua sisällään vaan vuoti iloisella pihinällä, ja sähköaseeseen akkua laittaessa napsahti johto poikki.
Onneksi Soosilla oli ihana haulikkonsa mukana johon saatoin turvautua.
Lisäksi haulikko sopi rooliini paremmin. Ja tykki se oli muutenkin.

Lopulta pääsimme liikkeelle. Otimme suunnan kohti kylän länsireunaa, tarkoituksena käydä tiedustelemassa aluetta ja päästä kontaktiin siviilien kanssa. Samalla sain radioyhteyden ryhmä JJ, ja annoin heille tehtäväksi siirtyä itäänpäin kohti muuta porukkaa. Lisäksi käskin heitä tarkkailemaan aluetta ja toimimaan kuten parhaaksi näkevät.

Noin 100 metriä liikuttuamme kello olikin jo 1130 ja aika avata uusi kuori.

Sieltä ilmeni tehtäväksi Tampesterilaisten huoltoreitin häirintä. Huoltoreitillä oli kaksi vaihtoehtoa, joko kylästä itään (eli meitä kohti) tai kylästä lounaaseen. Arvelin itään suuntauvan huoltoreitin olevan erittäin epätodennäköinen, olihan TaSpef edennyt alueelle lounaasta. Lounaaseen suuntautuva reitti kulkikin sopivasti ryhmä JJ:n senhetkisen sijainnin vierestä ja annoin heille radiolla tehtäväksi häiritä huoltoreittiä.

Jatkoimme matkaa kohti kylää ja totesimme alueemme maaston olevan vaikeakulkuista. Oli ojaa, oli vettä, oli tiheää pajukkoa. Eteneminen oli hidasta. Ylitettyämme tien, 196 710, osastomme levittäytyi. Ryhmä Soosi otti pohjoisemman reitin kohti kylää ja ryhmä Rölli eteläisemmän reitin.
Itse lähdin ryhmä Röllin matkaan. Kuuntelin huolestuneena kylästä kuuluvaa metakkaa ja lähdimme suuntaamaan ääntä kohti. Myös ryhmä Soosi otti suunnan kohti ääntä. Eli lähestyimme kylää kahdesta suunnasta, idästä ja kaakosta. Päästyämme lähemmäksi totesin siviilien suorittavan jonkinlaista ammuntaa parin sotilaspoliisin valvovan silmän alla. Pääsimme heistä ja rakennuksista n. 50 metrin päähän ennenkuin kukaan huomasi mitään. Olisimme päässeet vielä lähemmäksikin, mutta joku sotilaspoliiseista havaitsi liikettä ja joku ryhmä Röllistä hermostui ja avasi tulen sotilaspoliiseja kohti.

Silloin tavara osui tuulettimeen. (n. klo 1200)

Ryhmämme olivat ajautuneet maaston takia aivan sumppuun siviilien baarin takaiselle mäelle. Yritimme siitä tehdä pientä vyörytystä rakennusten etelänpuolelta. Pääsimme etenemään melkein siviilien teltoille asti ja saimme teilattua sotilaspoliisit sekä muutamia muitakin TaSpefin joukkoja. Näistä tunnistin ainakin Unitron loikkarit, ja pääsin täräyttämään erästä heistä haulikollani. Samantien vyörytyksemme kuitenkin tyssäsi ison hallin luota sataviin kuuliin. Sain itse osuman lähes heti.Myös etelästä, vasemmalta sivustaltamme alkoi tulla kuulia.

Maatessani maassa Soosi juoksi baarin taakse ja sai lääkärin ja papin mukaansa. Lääkärillä oli sitomistarvikkeita ja papilla lohtua kärsiville. Lääkäri paikkasi reikiintyneet taistelijamme (lähes koko KDF:n osaston) ja seurasimme häntä sairaalateltalle. Koko ajan olimme kuitenkin tulitaistelussa vihollisten kanssa. Lääkärin saatua takaisin nauhansa olimme yhdessä sumpussa rakennusten takana.

Totesin tilanteen olevan painajainen. Koitin saada komennettua miehiä takaisin mäelle ja sitä kautta irti tilanteesta ja pois alueelta. Soosi otti joukon haltuunsa ja livahdin juttelemaan siviilien kanssa.

Pikaisen jutustelun aikana selvisi että siviilejä kohdellaan melko huonosti. Heillä oli antaa mukaani Kiimala Newsin uusinta painosta useita kappaleita. Sovimme myös että he voisivat kertoa kylästä tiedustelutietoja radiolla. Reportteri tuli myös luokseni ja sovimme tapaamisen idässä olevalle tielle kello 14. Samalla takaani mäeltä alkoi kuulumaan huutoa ja valitusta.

Juostuani mäelle selvisi syykin. Joku koukkasi kylkeemme ja selkäämme. Olimme pahemman kerran motissa, yli puolet KDF:n taistelijoista makasi maassa odottamassa sitomista. Itsekin sain hyvin pian osuman ja totesin osastomme tuhoutuneen. Käskin kaivaa raatoliinat päähän ja lähdimme marssimaan respapaikallemme.

Hyökkäys tuotti kuitenkin tulosta. Saimme tuhottua Unitron loikkariryhmän ja saatoin mielessäni merkitä sen tehtävän suoritetuksi. Lisäksi sain yhteyden siviileihin. Totesimme Soosin kanssa TaSpefin olevan erittäin lujasti asemissa Kylän alueella ja heidän miesylivoimansa olevan murskaava. Sain myös jonkinlaista suuntaa TaSpefin respasta kun näin heidän pudonneita taistelijoitaan juoksevan etelän suuntaan.

Respalle päästyämme totesin respaamismatkan olevan todella pitkä. Tarvitsimme kipeästi uuden respan. Määräsin pienen ruokatauon ja suunnittelin Soosin kanssa seuraavaa operaatiota. Annoin Soosille tehtäväksi edetä "tuliasematielle" (Tie joka kulkee 199 723 - 194 700) ja sieltä siirtyä etsimään respapaikkaa alueelta 170 710 - 185 695. Ryhmä Röllin kanssa siirtyisimme tuliasematielle odottamaan tapaamista reportterin kanssa. Samalla sain pelinjohtajalta ja siviileiltä tietoa että siviilejä kohdellaan todella huonosti. Lisäksi kuulin EU_RDF:n olevan hyökkäämässä kylään. Olimme kuitenkin liian kaukana ja valmistautumattomia lähtemään siiviilien avuksi tai EU_RDF:n hyökkäykseen mukaan. Saatoin vain jatkaa suunnitelmani mukaan. Osa ryhmä Röllistä tajusi lyhyen ruokatauon väärin ja alkoi keittelemään palakeittimellä ruokaa. Muodostin heistä uuden ryhmän, ryhmä Henkka, ja käskin tulla tielle kun ovat valmiita.

Lähdimme etenemään tielle Soosin ryhmän vetäessä joukkoa. Tielle päästyämme ryhmä Soosi suuntasi tietä etelään ja jäin ryhmä Röllin kanssa tien varrelle odottamaan. N. 1330 Soosi ilmoitti törmänneensä vihollisryhmään tieuralla, arviolta 5-10 henkeä. Käskin hänen tuhota ryhmä. N. 15 min odottelun jälkeen sain jälleen uutta tiedustelutietoa. Siviilien tilanne oli huonontunut, jotkut olivat sidottuina tolppiin. Paha kyllä Soosin ryhmä oli tuhoutunut ja matkalla respalle. Yhteydenotto ryhmä JJ:hin ei tuonut yhtään helpotusta. Hekin olivat tuhoutuneet ja matkalla respaamaan päärespallemme. Joutuisin siis jälleen hylkäämään nopean apuunlähdön.

Siirryin ryhmä Röllin kanssa pisteeseen 198 720 odottamaan muiden ryhmien respaamista. Kello 14 pisteeseen saapui reportteri jolle annoin pikaisen haastattelun ja kyselin kylän tapahtumista. Myös ryhmä Henkka saapui pisteeseen. N. 1420 koko KDF oli koossa tieuralla.

Käskin osastomme siirtyä tieuraa etelään ja sieltä itään kylän eteläpuolelle. Samalla etsisimme respapaikkaa ja kranaatinheitintä. Päästyämme kylän eteläpuolelle , n. 178 695, havaitsi kärkimiehemme etelässä liikettä. Käskin Soosin kärkiryhmän pysähtymään ja asettumaan puolustamaan etelän suuntaan. JJ:n ryhmän käskin etenemään pohjoiseen tieuraa ja kylää kohti ja puolustamaan sitä suuntaa siltä varalta että kylästä tulisi vahvistuksia. Ryhmät Rölli ja Henkka lähtivät kanssani koukkaamaan eteelään ja länteen.

Kadotimme kuitenkin viholliset.

Päätin lähteä hyökkäämään kylään etelästä. Soosin ryhmä etenisi kylän eteläpuolella olevan uran länsipuolta ja JJ:n ryhmä sen itäpuolta. Tulisin loppujen kanssa perästä ja iskisin taistelujen alettua suoraan keskustaan.
Päästyään lähemmäksi Soosi havaitsi Tampesterilaisten päärespan n. 70 metriä kylästä etelään. Hän asettui respan viereen, tarkoituksenaan sitoa respalla olevat ja tulevat ryhmät sinne. JJ lähti kiertämään kylää itäpuolelta. Itse yritin löytää reittiä kylän länsipuolelle, mutta leveä vesiuoma katkaisi tiemme. Olimme jatkuvasti näköyhteyn päässä respapaikasta. Lopulta Soosin oli pakko avata tuli vieressä pyöriviä vihollisia vastaan. Juoksin miesteni kanssa kohti kylää ja sen itäreunaa. Kiersimme Soosin ryhmän itäpuolelta ja tulimme kylän kaakkoiskulmaan. JJ oli jossain pohjoisempana hyökkäämässä kylään.

Samalla iski kuitenkin kirkkaankeltainen salama joka huusi tullessaan ilmaiskua Soosin ryhmän niskaan. Soosille ja hänen joukolleen tuli kiire alueelta pois. Itsekin otin ryhmäni mukaan ja juoksimme kauemmaksi päärespasta. Tässä tilanteessa menetin kontaktin Soosiin ja myös JJ:n. Me loput pääsimme kiertämään baarin pohjoispuolelle, mutta hyökkäyksemme kuivui kokoon. Yritin vielä Henkan ryhmällä iskeä tieuran yli mutta heidät tuhottiin uralle. Samoin kävi Röllin ryhmälle hieman pohjoisempana.

Livahdin baarille ja jututin siviilejä. Annoin kauppiaalle tehtävälapun ja sovimme tiedustelutietojen välittämisestä. Jouduin kuitenkin livistämään paikalta kun sotilaspoliisiosasto tuli baaria kohti. Baarin takana yritin selvittää ketä olisi mahdollisesti KDF:stä jäljellä ja spollet saivat ammuttua minut.

Keräilin KDF:n kaatuneet ja lähetin heidät respaamaan. Osa porukasta oli hukassa ja heidän etsimiseen meni hieman aikaa. Totesin pelinjohtajalle että emme KDF:llä pysty tekemään mitään jos TaSpefin päärespa on noin lähellä. Sain luvan siirtää omaa respaamme lähemmäksi, järven länsireunaan.

Respapaikalla keräsimme kamppeemme ja siirryimme uuteen respapaikkaan. Jaoimme ryhmämme pienempiin osiin. Annoin ryhmille yksinkertaiset hyökkäystehtävät ja käskin aloittaa jatkuvat hyökkäykset kylään idästä ja koillisesta. Itse lähdin etsimään EU_RDF:n joukkoja ja komentajaa pohjoisesta kiertäen.

Kävellessäni kysyin siviileiltä radiolla josko he tietäisivät jotain kranaatinheittimestä. Ja silloin onnisti. Tiesiväthän he. Lisäksi lupasivat näyttää paikan. Käskin Soosin mennä siviilien juttusille. Hän saikin kranaatinheittimen haltuunsa ja annoin hänelle koordinaatit mihin viedä se.

Pohjoiselta kallioilla olevalta vallattavalta respapaikalta löysin EU_RDF:n ryhmän jolta sain tietoja komentajan sijainnista. Selvisi että EU_RDF:llä on hyökkäys käynnissä. Komentaja oli jossain kylän länsipuolella. Vähän matkaa länteenpäin kohtasin vielä Unitron ryhmän joka oli EU_RDF:n väreissä. Hetken pelkäsin pahinta ja luulin että he ampuvat minut mutta he eivät tehneet elettäkään. Esitin etten olisi tunnistanut heitä ja jutustelin ryhmänjohtajan kanssa. Jatkoin matkaa.

Lopulta kalliolta 152 725 kohtasin EU_RDF:n respaamassa olevia joukkoja ja he kutsuivat komentajansa sinne. Kello oli jonkinverran yli 16.

Pääsimme suunnittelemaan yhteishyökkäystä EU_RDF:n kanssa. Kranaatinheitin oli hallussamme ja asemissa koordinaateissa 190 710. Järjestin joukkoni hyökkäämään kylään idästä ja koillisesta. Soosin ryhmä oli kranaatinheittimellä ampumavalmiina. EU_RDF hyökkäisi lännestä.

Ryhmäni olivat jo valmiiksi hyvissä lähtöasemissa. Äkkiä kuului ilmavaara-hälytys ja sain tiedustelutiedon jonka mukaan varikon aluetta pommitetaan 10 minuutin kuluttua. Varmistin että kaikki ryhmäni olivat vaara-alueen ulkopuolella ja selvittelin mihin heitintulta voisi käyttää. Pelinjohdolta sain kuitenkin tiedon että emme saa tehdä kylän eteläpuoleisiin ruutuihin hyökkäystä emmekä mennä lähellekkään. Ainoat alueet joille voisin ampua olivat Baari ja siitä koilliseen lähtevä tieura. Jätin heittimen odottamaan ampumavalmiiksi ja käskin joukkoni hyökkäykseen ilmavaaran mentyä. Samaan aikaan EU_RDF aloitti hyökkäyksen lännestä.

Kävellessäni EU_RDF:n komentajan perässä kohti kylää sain tilannetiedotuksia ryhmiltä. Kukaan ryhmistä ei kohdannut vastarintaa ja pääsi etenemään kylään ongelmitta. JJ ja Rölli asettuivat puolustamaan pohjoisen suuntaan. Henkka varmisti koilliseen vievän tieuran. Kapa puolusti baarin takana suuntaan koillinen-itä. Ainoastaan Soosilla oli pahoja uutisia. Vihollisella oli ilmeisesti respapaikka näköyhteyden päässä heittimestä. Vihollisia alkoi kerääntyä paikalla paljon. Käskin Soosin pysyä piilossa ja piilottamaan heittimen. Jos vihollinen lähtisi hyökkäämään, hän etenisi respapaikalle ja ottaisi sen haltuun.

200 metrin päässä kylän itäpuolella EU_RDF:n komentaja juoksi äkkiä luokseni ja kuiskasi varoituksen: "Tuo selkäni takana tuleva ryhmä on Unitron pettureita. Heillä on pahat aikeet sinua vastaan". Joku EU_RDF:n papoista oli haistanut palaneen käryä kun häneltä oli kysytty KDF:n komentajan sijainnista.
Latasin haulikkoni ja odotin KDF:n komentajan takana pettureiden tulemista. Heidän päästyään 5 metrin päähän ryhmän johtaja kysyi että olenko KDF:n komentaja. Vastasin myöntävästi ja ammuin haulikolla häntä. Muu petturijoukko avasi tulen mutta EU_RDF:n komentaja suojasi ruumiillaan minua. Heittäydyin maahan. Huusin lähellä olevia EU:n joukkoja apuun ja käskin ampua petturit. Ratsuväki saapuikin yhdennellätoista hetkellä ja murskasi petturit. EU_RDF:n komentajan saatua laastaria haavoihini kiitin häntä ja jatkoimme etenemistä kylään. Unitro ei saanut vieläkään päänahkaani.

Saatuamme kylän haltuumme asetuimme puolustukseen. Siviilit tervehtivät meitä raikuvin hurraahuudoin. Aseet oli kaivettu maasta ja kauppiaskin kantoi raskasta konekivääriä...

Soosilta tuli yhä huolestuneempia tiedotuksia. Vihollisia kerääntyy koko ajan lisää heidän viereensä ja paljastuminen on vain ajan kysymys. Käskin heidän häipyä alueelta ja evakuoida heitin mukaansa. Valitettavasti heidät huomattiin ja he joutuivat taisteluun. Myöhemmin heidät tuhottiin ja heitin jäi oletettavasti TaSpefin haltuun.

Otin pohjoiseen puolustaneet ryhmät ja lähdimme valtaamaan pohjoisessa olevaa respapaikkaa. Se osoittautui tyhjäksi. Valtasin sen ja lähdimme takaisin. JJ huomasi pohjoisesta tulevan vihollisia ja käskin hänen ja Röllin jäädä puolustamaan respaa. Tiesin maaston ja läheisen respan (n. 20 metriä matkaa) takaavan miehilleni hyvän edun. Itse lähdin kohti kaakossa olevaa risteystä. Risteyksessä maasta nousi yllättäen TaSpefin joukkoja. Ehdin varoittaa JJ:tä heistä ennenkuin minut ammuttiin. Laitoin raatoliinan päähäni ja ilmoitin poistuvani pelistä nyt lopullisesti.

Kävellessäni tiedotin vielä ryhmille että lähden alueelta ja että Soosi hoitaa komentamisen. Jätin tehtävälaput siviileille, he hoitivat ne sitten Soosille.

Poistuin alueelta 1800.

Näin meni päiväni. Jälkikäteen voi aina jossitella, ja tässä asioita jotka oisin voinut tehdä paremmin, ja miksi en niin tehnyt.

-Yhteys EU_RDF:ään heti pelin alussa. En vain ehtinyt lähteä sinne, kun siirtymiset ja respalle paluu veivät niin paljon aikaa.

-Levittää KDF:n joukkoja enemmän ja hyökätä useammasta suunnasta. Olin koko ajan miesalivoimalla hyökkäämässä suurempaa ja asemissa olevaa vihollista vastaan.

-Hoitaa yhteydet siviileihin paremmin. Siihenkään ei vain ehtinyt. En lisäksi luottanut täysin siviileiltä saamiini tietoihin, koska oletin TaSpefin seuraavan heitä. Lisäksi arvelin jonkun siviilin olevan petturi.

-Etsiä heitin nopeammin. Tähänkään ei aikaa löytynyt, enkä hoksannut kysyä siviileiltä. Lopulta heitin löytyi, mutta sillä ei tehnyt enää mitään.

-Etsiä respapaikkoja. Niitä ei vain löytynyt. Vihollisella ne olivat ilmeisesti paremmin tiedossa. Mitään osviittaa en saanut tehtävissä ja olisin kaivannut sellaista.

Turhautumista aiheutti TaSpefin aivan liian lähellä ollut päärespa jolta tuleva joukko söi hyökkäyksemme todella vikkelään.

Näin. Kiitokset mielenkiintoisesta pelistä. Komentajana pelaaminen oli uusi kokemus, ja otan sellaisen mieluusti myöhemminkin vastaan.
Kiitokset myös KDF:n miehille hyvästä toiminnasta.

-Mazor, KDF:n komentaja
Gekkibi

Post by Gekkibi »

Anonymous wrote:Juostuani mäelle selvisi syykin. Joku koukkasi kylkeemme ja selkäämme. Olimme pahemman kerran motissa, yli puolet KDF:n taistelijoista makasi maassa odottamassa sitomista. Itsekin sain hyvin pian osuman ja totesin osastomme tuhoutuneen. Käskin kaivaa raatoliinat päähän ja lähdimme marssimaan respapaikallemme.
Taisi se joku olla unitron 1. ryhmä... Ainakin summittainen aika, paikka ja kuvaus täsmää erästä tilannetta. ;)
Anonymous wrote: Hyökkäys tuotti kuitenkin tulosta. Saimme tuhottua Unitron loikkariryhmän ja saatoin mielessäni merkitä sen tehtävän suoritetuksi.
Olitte muuten tunnin myöhässä. Me ehdittiin kaapata ne joskus klo 13 jälkeen. ;)
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Post by Mazor »

Gekkibi wrote:
Taisi se joku olla unitron 1. ryhmä... Ainakin summittainen aika, paikka ja kuvaus täsmää erästä tilannetta. ;)
Saattaa olla, mutta luulen että Balrog ja Yliviri oli tässä pääarkkitehti. Pois mennessämme selkämme takana oli multicamiin ja punaisiin nauhoihin sonnustautunut joukko.

Gekkibi wrote: Olitte muuten tunnin myöhässä. Me ehdittiin kaapata ne joskus klo 13 jälkeen. ;)
Sitten voinen sanoa että te olitte tunnin myöhässä. 1200 alkoi hyökkäyksemme ja sen ensimmäisen 5 minuutin aikana tuhosimme loikkariryhmän. Itse ammuin henkilökohtaisesti ainakin yhden loikkarin lähietäisyydeltä. Lisäksi näin kun he menivät raatoliinat päässään kohti respaa. Kello 13 olimme jo takaisin respapaikallamme. Mutta eihän näillä tehtävillä ollut merkitystä kuka ehtii ensin, kunhan vain suoritti.

Satuitko olemaan sinä se rj jolle puhuin pohjoisen kalliolla etsiessäni eu komentajaa? Siinä oli asemissa 5 miestä, joista yksi oli huivin alla oleva tarkkaampuja.
Balrog

Post by Balrog »

EDIT: Meni tuo edellinen postaus ketuiks ja melko epäselväksi. Poistaako joku sen?
Mazor wrote:
Gekkibi kirjoitti:


Taisi se joku olla unitron 1. ryhmä... Ainakin summittainen aika, paikka ja kuvaus täsmää erästä tilannetta. ;)


Saattaa olla, mutta luulen että Balrog ja Yliviri oli tässä pääarkkitehti. Pois mennessämme selkämme takana oli multicamiin ja punaisiin nauhoihin sonnustautunut joukko.

Veikkaan kans tätä, itse ammuin heti kolmea selkään kun saavutettiin vihollinen, eivät huomanneet meitä. Siitä pienellä sivuliikkellä 2 sähkötolpan juureen ja muutama siihen mäen päälle. Plus oman ryhmän 4 muuta jotka roiskivat kohti KDF:ää.
Hassuinta tässäkin oli se että kesti hyvin kauan ennenkuin meidät paikannettiin. Ja melkein heti sen jälkeen koko KDF osasto lähti respalle.
Post Reply