Käsikranaatit airsoftissa

Kaikki varustukseen liittyvä jutustelu

Moderators: Gary, Federal

User avatar
Kristian Koskela
swatti-hatti
swatti-hatti
Posts: 105
Joined: Wed 17 Jun, 2009 20:39:40
Location: Seinäjoki

Post by Kristian Koskela »

Nyt on työn alla 275 grammaa painava, 35cm pitkä tikkukranaatti mallia M24. Voiko tälläistä käyttää peleissä edes alapuolelta heitettynä?
Kaikki överiksi!
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Post by MikaLinna »

Jos itse pelejä vedän saattaisin tuon käytön heitettävän kieltää, pikkasen iso ja raskas jos sattuu jotakin päähän osumaan (eli kaveri makaa jossain talon nurkassa ja viskaat tuommosen sinne).

Ne pienet puiset mitä on käytetty on riittäviä. Ne mitä Mazor käytti Lapuan operaatiossa oli todella loistavia, niistä teko-ohje...
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
Kristian Koskela
swatti-hatti
swatti-hatti
Posts: 105
Joined: Wed 17 Jun, 2009 20:39:40
Location: Seinäjoki

Post by Kristian Koskela »

Okei, pelkäksi koristeeksi sitten. :D
Kaikki överiksi!
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Post by Mazor »

Vai teko-ohje. Noh, värkkään semmoisen.
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Post by Mazor »

No niin, pikaisesti kirjoittelen teko-ohjeen noille heitteille mitä oli Operaatiot: Romubetonissa.

Tarvittavat materiaalit:

Kartonkiputkea, halkaisijaltaan n. 5 cm. Saa kangaskaupoista ilmaiseksi.
Liimaa.
Pahvia.
Jotain täytemateriaalia, itse käytin styroksipaloja.
Mustaa ilmastointiteippiä.
Punaista sähköteippiä.
Punaista nauhaa. Kaupoista joissa myydään neulontatarvikkeita.

Homma alkaa kartonkiputken pätkimisestä oikean mittaiseksi. Itse merkkasin putkeen 15 cm välein merkkejä siten että niitä oli vähintään 4 kappaletta putken ympäri per väli. Tämä helpottaa suoraan sahaamista.
Rautasahalla sahasin putken 15 cm pätkiksi.

Seuraavaksi otin sahatun pätkän ja piirsin pahville putken sisäympyrän kahteen kohtaan. Näitä kannattaa piirtää kerralla useampia samalle pahville.

Sitten ympyrät leikataan saksilla irti pahvista. Kannattaa leikata mieluummin hieman liian iso kuin liian pieni. Pahvi kyllä antaa myöten sen verran että sen saa sullottua putkeen.

Seuraava vaihe on ottaa liimapurkki ja laittaa juoksevaa liimaa putken sisäreunaan aivan toiseen päähän. Sitten otetaan pahviympyrä ja painetaan se äsken liimalla käsiteltyyn kohtaan putken sisälle siten että se
"pusertaa" liiman edellään putken sisään.
Kuva: http://www.tehopelaus.net/cpg134/albums ... tti_V1.TIF
Pahviympyrä kuvassa musta, liima on vihreä.

Sitten otetaan jälleen liimapurkki ja valutetaan liimaa putken sisälle putken toisesta päästä. Liima pitäisi saada mahdollisimman lähelle putken ja pohjalevyn saumaa. Kun liimaa on riittävästi, pyöräytetään sormella tuo sauma piiloon putken sisäpuolelta.
Kuva: http://www.tehopelaus.net/cpg134/albums ... tti_V2.TIF
Kuvassa merkitty nuolilla mihin liimaa pitäisi saada.

Tämän jälkeen kannattaa jättää liima kuivumaan joksikin aikaa ja siirtyä leikkomaan lisää levyjä pahvista. Eli jälleen sisäympyrän kokoisia pahvilevyjä. Myös heitteen nauhat on hyvä pätkiä tässä vaiheessa. Itse leikoin 15 cm pitkiä punaisia nauhoja.

Kun liima on kuivunut, putkeen laitetaan jotain täytettä. Se ei saa olla liian painavaa että heitteestä ei tule liian raskas. Itse käytin yhden paketin mukana tullutta pakkausstyroksia. Täytettä laitetaan n. puoleen väliin putkea. Sekaan kannattaa laittaa vähän liimaa, jotta täyte liimautuu toisiinsa eikä aiheuta ylimääräistä ääntä.

Seuraavaksi otetaan yksi nauha ja yksi pahvilevy ja liimataan nauhan pää kiinni levyn keskelle. Kannattaa antaa tämän yhdistelmän kuivua hetken.

Sitten putkeen pursotetaan liimaa lisää. Nyt liimaa laitetaan putken sisäpinnalle n. puolen välin paikkeille sekä täytteen päälle.

Kuva tuosta nauha+levy yhdistelmästä sekä mihin liimaa pitäisi saada.
http://www.tehopelaus.net/cpg134/albums ... tti_V3.TIF
Levy mustalla, nauha punaisella, liima vihreällä ja täyte harmaalla.

Seuraavaksi levy+nauha painetaan putkeen sisään siten että nauha tulee saumakohdasta läpi ja liimaa jää levyn saumakohtaan. Lopuksi laitetaan vielä välilevyn ja putken saumaan liimaa ja pyöräytetään se sormella tiiviiksi. Annetaan kuivua.

Kuva: http://www.tehopelaus.net/cpg134/albums ... atti_M.TIF

Lopuksi kannattaa laittaa pohjaan ilmastointiteipin pala, joka peittää pohjalevyn. Lisäksi kannattaa teipata koko putken ulkosivu, näin putkesta tulee vähän paremmin säänkestävä. Teippinä voi käyttää jotain värikästä teippiä löytämisen helpottamiseksi tai sitten vetäistä kierros punaista teippiä putken ympärille.

Vinkki: Heitteitä kannattaa tehdä kerralla ja ottaa vaikka vaimo kaveriksi. :thumbsup Näin tulee vähän nopeammin valmista. Ja antakaa liiman kuivua välillä kunnolla. Itsellä meni 3 päivää putken sahaamisesta valmiiksi tuotokseksi kun annoin liiman kuivua yön yli pariinkin otteeseen..

Kun heitettä sitten käytetään, napataan sormilla putken sisältä nauha ulos ja heitetään. Nauha on osaltaan auttamassa heitteen löytymistä, ja toimii eräänlaisena "sokkana".
User avatar
Kristian Koskela
swatti-hatti
swatti-hatti
Posts: 105
Joined: Wed 17 Jun, 2009 20:39:40
Location: Seinäjoki

Post by Kristian Koskela »

Tuli tuossa kaivettua esiin kaksi muusinuijaa, varsi ja kokonainen. Tuo kokonainen on about 20cm pitkä ja painaa 100 grammaa, eli 1.5-2 puupalikkakranaattia. Jos 100 grammaista puunpalaa saa käyttää, niin realismista voi kyllä joustaa reunojen iomisen verran!

PS, Jännä(hyvä) idea tuo punainen nauha. Ihmettelinkin kranaattien ulkonäköä Operaatio Romubetonissa.

Edit, onko yhdistys määritellyt kranaatille rajoituksia? Kranaatteja on ainakin niin montaa kokoa Rikiuksella, kuin voi olla.

Ps, voidaanko se oranssi tukki punnita? Taitaa mennä 300 grammaa rikki : D
Kaikki överiksi!
Post Reply