Puolustus

Pelaajan, ryhmän ja joukkueen taktiikat ja tanssiliikkeet. Henkilökohtainen huolto, naamioituminen, liikkuminen ja kommunikointi. Siis vähän kaikki jotka kuuluvat otsikon "Pelaajan tai joukon osaamistason kehittäminen"

Moderators: laturi, Gary, Juppo, laturi, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary

Post Reply
User avatar
razorpojka
kapiainen
kapiainen
Posts: 361
Joined: Sun 26 Aug, 2007 16:48:40
Location: Helsinki

Puolustus

Post by razorpojka »

Milsim pelejä ajatellen laitetaan pelaajille perusteet kuntoon aiheesta puolustus.

Puolustaminen ei ole vain munat turpeessa makaamista/ vihollisen odottamista. Puolustus on erittäin aktiivinen taistelumuoto. Siihen sisältyy paljon erilaisia elementtejä sekä erinäisiä "peliliikkeitä". Alla lyhyesti kuvien avulla havainnollistaen ryhmän sekä joukkueen puolustus.

RYHMÄ:
Ryhmästä vastaa ryhmänjohtaja, joka ryhmittää ryhmänsä puolustukseen taistelijapareittain joukkueenjohtajan määrittämälle alueelle. Ryhmä on usein sidottu syvyyteen eli kaikki miehet eivät ole samalla tasalla (usein maasto myös estää tämän). Tämä sen vuoksi, jotta ryhmästä voi liikuttaa miehiä tukemaan eri suuntiin jos vihollinen on päässyt yhdestä tst-parista murtoon.

Ryhmällä on varsinaisten asemien lisäksi vara- sekä vaihtoasemat.

Vara-asemat:
Asemat ovat sitä varten, jos esim. varsinaisista asemista ei voi vaikuttaa viholliseen ja vihollinen on tulossa suoraan kohti.

Vaihtoasemat:
Kyseiset asemat ovat mahdollista vihollisen koukkua/vast. varten tai jos vihollinen ei tulekaan varsinaisten asemien suunnalta vaan vaihtoasemien suunnalta.

Vartiointi:
Ryhmänjohtaja katsoo parhaimman poteron josta on hyvä näkyvyys mahdollisimman moneen suuntaan ja asettaa siihen vartioinnin.

Image

JOUKKUE:
Joukkue on ryhmittynyt myös puolustukseen syvyyteen sitoen, jotta joukkueen sisäiset vahvennukset onnistuisivat vihollisen päästessä murtoon yhden ryhmän alueelta. Muuten joukkue on periaatteessa ryhmä suuremmassa mittakaavassa.

Tukeminen:
Joukkueen sisäiset vahvennukset tapahtuvat joukkueenjohtajan käskyillä jotka hän on määrittänyt ja käskenyt ryhmänjohtajille.

Vartiointi:
Joukkueen alueella on eteen työnnetty vartiopesäke joka aloittaa taistelut, jonka jälkeen irtautuu joukkueen ryhmitykseen. Tämä voi myös olla jokaisen ryhmän edessä. Jokaisessa ryhmässä on oma vartiopaikkansa. Näin saadaan joukkueen alue vartioitua ja vihollinen ei toivottavasti pääse yllättämään.

Johtaminen:
Joukkueenjohtaja katsoo johto-osille asemat, jotka ovat keskeisellä paikalla josta näkee mahdollisimman paljon.

Image

Tästä puuttuu vielä paljon elementtejä, mutta tarkoitus oli vain hieman valaista puolustusta pintaraapaisuna airsoftia varten. Pitäkää kuvat mielessä seuraavissa Korpikärhämissä/vast. peleissä niin Perttu-perusjääkärilläkin pysyy kuvio selkeämpänä.
DDR on paras :D ja Serbia :DDD
Post Reply