Yhdistyksen nimi?

Airsoftiin liittyvä keskustelu

Moderators: Gary, Federal

Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Post by Gary »

Eipä se nimen saman kaltaisuus välttämättä mitään haittaa. Samaa lajiahan tässä harrastetaan, joten miksei nimetkin voisi toisiaan muistuttaa. Lisäksi nimenhän pitäisi olla kuvaava.

Äänestys nimen tyylistä

Lisäsin tähän topickkiin äänestyksen, jossa on muutama eri tyyppinen vaihtoehto, tarkoitus vähän kartoittaa minkä tyyliset nimet saavat kannatusta. Eli ei mitään lähellekkään lopullista, eikä pilkuntarkkoja sanamuotoja.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
AQ
sihteeri
sihteeri
Posts: 231
Joined: Mon 17 Sep, 2007 22:41:43

Post by AQ »

JalasSoft / Jalas.Soft / Jalas Airsoft
100%
100% [ 1 ] ^^
User avatar
Tmu
kapiainen
kapiainen
Posts: 327
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:25:52

Post by Tmu »

Äänestin tuota ensimmäistä vaihtoehtoa ja noista Airsoft Jalasjärvi tai Jalasjärvi Airsoft nii sen voisi vaikkapa lyhentää JVI.soft erinäisiin paikkoihin.

Tai mikäs olis Jalasjärven kuulapelaajat/harrastajat? :)
User avatar
ScioP
Kaasukalle
Kaasukalle
Posts: 175
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:42:59
Location: Jalasjärvi

Post by ScioP »

Sitä samaa mitä Teemu, joihinkin paikkoihin lyhennetään missä ei tarvi olla kovin virallinen ja tälläisissä virallisissa über paikoissa tuo pitempi.

2 ylintä on mielestäni ne parhaat.

Ääni meni kuitenkin ylimmälle.

EDIT: Uudessa äänestyksessä ääni meni JVI.Softille, onhan se jo lakeissakin, käytetty skenaarioissa ja keskuudessamme.
Last edited by ScioP on Sat 20 Oct, 2007 18:31:19, edited 1 time in total.
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Post by -jm- »

Tmu wrote: Tai mikäs olis Jalasjärven kuulapelaajat/harrastajat? :)
Tai vaikkapa "Anturajärven kuulaajat", takuulla ja varmasti saisimme vastailla kysyjille, mistä on kyse ;)
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
petrooli
Kaasukalle
Kaasukalle
Posts: 152
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:56:12
Location: Jalasjärvi

Post by petrooli »

JVI.soft on tullut tapahtumiin ilmoittautumisien yhteydessä lyhenteeksi ja sitä mukaa tunnetuksi, joten kannatan sitä lyhenteenä. Todellinen nimi mun mielestä pitäs olla Jalasjärven Airsoft Ry tai Jalasjärvi Airsoft Ry, jolloin tulisi ilmi mikä ja missä se on.
-Lauri Mäntykoski
ReN
verkkari-vemputtaja
verkkari-vemputtaja
Posts: 24
Joined: Fri 24 Aug, 2007 19:12:35
Location: Jalasjärvi

Post by ReN »

Petroolin puolella, eli lyhenne JVI.Soft (jo käytössä oleva). Lyhenne on myös helposti muistettava ja ihan catchy. Pitkänä nimenä sitten Jalasjärvi Airsoft Ry.

Mitä ei kuulosta mun mielestä hyvältä on kaikki, missä on "antura" tai "jalas", koska Jalakseenhan Jvi.soft ei kuulu mitenkään ja antura nyt kuulostaa enemmän joltain ruumiinosalta :D:D
Iisakki Anttila

-> iisakki.anttila@netikka.fi <-
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Post by Federal »

JVI.soft. Nimi on tosiaankin jo yleisesti tunnettu, lyhyt ja ytimekäs. "Jalasjärvi Airsoft" ja muut sen variaatiot turhan yleisiä.
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
User avatar
Repta
rahastonhoitaja
rahastonhoitaja
Posts: 654
Joined: Fri 14 Sep, 2007 20:11:12
Location: Jalasjärvi

Post by Repta »

JVI.Soft / JviSoft

Tähän yhdistyskeskusteluun en ole aiemmin ottanut osaa ja mielessä olisi muutama kysymys.
Aiotteko te tehdä yhdistystä yhden paikkakunnan pelipaikalla olevien mättöjen ympärille? Mielestäni parempi olisi tehdä yhdistys koko Etelä-Pohjanmaan alueelta, jotta saataisiin vähän enemmän jäseniä. Kun katselee noita suomalaisia airsoft-yhdistyksiä, eihän siellä ole kuin muutama yhdistys, jonka nimessä on paikkakunta. Sana Jalasjärvi Airsoft Ry(JVI.Softista puhumattakaan) ei kaikille lajin pariin eksyneelle kerro mistä päin Suomea ollaan. Eihän kaikkea ole pakko tehdä niin kuin muualla, mutta tämä on minun mielipiteeni.

Itse yhdistyksen perustamista kannatan. Mahdollinen vuosimaksu voisi olla luokkaa 10-15e, jolla kustannettaisiin kahden värisiä hihanauhoja (yksi pari yhdelle henkilölle), pelialueen rakennusta ja kehitystä ja muita mahdollisia hankintoja. Tuolle yhdistys-idealle voisi tehdä ihan oman ketjun.
Kalle Seppälä
Hallituksen jäsen, rahastonhoitaja
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Post by Gary »

Eli toistaiseksi ollaan pienemmällä porukalla valmisteltu sääntöjä yhdistykselle, jotka sitten esitetään yhdistyksen perustamiskokouksessa, ja ne voidaan joko hyväksyä suoraan tai muutoksilla. Nämä säännöt ovat siis lainmääräämät säännöt, eikä niissä puhuta esimerkiksi viritysrajoista tai muista peleihin liittyvistä jutuista. Jäsenyysmaksuista ja rahan käytöstä ym päätetään sitten yhdistyksen kokouksissa. Mutta varmasti niistäkin jotain pollia aikanaan foorumeille voidaan laittaa. Nämä jutut eivät nyt vielä ole kovin ajankohtaisia.

Seuraavat on sitten vain omia mielipiteitä ja näkemyksiä yhdistyksestä.
Yhdistyksen toiminta tulisi keskittymään Jalasjärven alueen pelipaikkoihin ja niissä käyvien harrastajien hyväksi. On mm. ollut juttua jonkinlaisesta iltapäivä-kerhosta nuoremmille harrastajille. Meillä ei riitä auktoriteetti, voimavarat eikä varmaan halukaan "hallinnoida" koko ep:n alueen softaajia. Alue on kuitenkin niin laaja jo maantieteellisestikkin, että aika harva kulkee kovin laajalti peleissä. Tottakai kaikki ovat tervetulleita yhdistykseen mukaan paikkakunnasta riippumatta. Sitähän ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ep:n alueella ja korvat ja silmät varmasti kannattaa pitää auki. Myös pelien päällekkäisyyksiä voidaan koittaa vähentää vaikka yhdistys toimisikin vain Jalasjärvellä.

En usko että jäseniä yhdistykseen liittyisi sen enempää vaikka kovasti julistaisimme itseämme ep:n alueen yhdistykseksi, jos emme kuitenkaan pystyisi esim Lapuan tai Kurikan saati Vaasan alueita kehittämään ja näille harrastajille mitään etua tuomaan. Jäseniä saadaan sillä, että pidetään aktiivisesti hyviä pelejä omalla alueella, mihin meillä rahkeet riittää. Ja mainostetaan Jalasjärven pelejä myös muille.

Mutta tosiaan nämä ovat vain omia mielipiteitä, ja ollaan muuten off-topic.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
Vulcan
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 814
Joined: Sat 15 Sep, 2007 18:15:41
Location: Jalasjärvi

Post by Vulcan »

Olisi tosiaan hyvä olla jokin tyylinen vuosimaksu, jolla voisi maksaa sitä vuokraa siitä päärakennuksesta. Ja kun ajattelee että keskimäärin siellä käy ainakin 40 pelaajaa niin rahaa saattaisi tulla ihan riittävästi vuokran maksamiseen. Vuosimaksu saattaisi pyöriä jossakin 5e maissa.
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Post by Gary »

Vulcan wrote:Olisi tosiaan hyvä olla jokin tyylinen vuosimaksu, jolla voisi maksaa sitä vuokraa siitä päärakennuksesta. Ja kun ajattelee että keskimäärin siellä käy ainakin 40 pelaajaa niin rahaa saattaisi tulla ihan riittävästi vuokran maksamiseen. Vuosimaksu saattaisi pyöriä jossakin 5e maissa.
No, 2 pelissä ollut yli 40 pelaajaa. Ei kesällä kuitenkaan ollut kuin 20-30 hengen pelejä niin en sanoisi ihan vielä, että keskimäärin.


Anyway tämä on vanha yhdistyksen nimi ketju ja näytti, että jotku oli vielä tännekkin äänestänyt nimen tyylistä vaikka sillä ei enää ole merkitystä. Uusi ketju on "Yhdistyksen nimi vol.2". Poistin äänestyksen ja lukitsen tämän ketjun, ettei lisää epäselvyyttä.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
Locked