Pelinjohtajan palsta

Pelitapahtuma Jalasjärvellä

Moderators: laturi, Juppo, MikaLinna, Juppo, MikaLinna, laturi, Juppo, MikaLinna

User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

Suomyrsky III lähestyy uhkaavasti. Komentajat on saatu rekrytoitua ja pelin juoni on kasassa. Joitakin tehtävia vielä hienosäädetään mutta jo nyt peli alkaa näyttää juuri siltä mitä useimmat ovat toivoneetkin - jatketaan samalla teemalla mutta jotain uuttakin aina sekaan tukitaan :D

Pelin sivuille tulee lähiaikoina tarkennuksia juoneen sekä itse peliin ilmoittautuminen. Tavoitteeksi otetaan 140 pelaaja, maksimissaan peliin otetaan 200 pelaaja eli nopeat syövät hitaat, ensiksi maksaneilla on aina etusija!

Seuratkaa tätä palstaa aktiivisesti.

PELIN OSAPUOLET:

K.D.F.
Komentaja Mazor

Hihanauha = KELTAINEN
Asu = maastopuku
Kiimalan paljon kokeneet puolustusvoimat ovat pystyneet TaSpeFin vetäytymisen myötä uudelleen varustautumaan ja kouluttautumaan. Toiminnan painopistettä on myös saatu muutettua EU:n tuen myötä strategisiin ja nopeisiin iskuihin, joilla pyritään tiedustelun avulla iskemään nopeasti ja tehokkaasti ennen vihollista. Yhteistyö EU:n nopean toiminnan joukkojen kanssa on mahdollistanut tehokkaat puolustuslohkot, joiden ensijainen vastuuta on voitu myös yhdessä jakaa. K.D.F:n vastuulla on ensisijaisesti tiedustelu oman rajan lähituntumassa EU:n vastatessa pidemmälle ulottuvasta tiedustelusta. K.D.F. ei miellään tee iskuja oman alueen ulkopuolelle, tämä tosin ei ole mikään sääntö vaan puhtaasti halutaan ensisijaisesti keskittyä puolustamiseen. K.D.F. vastaa myös alueen rajavalvonnasta, mutta osa tästä rajavalvonnasta on ulkoistettu EU:lle ja joitakin alueita valvotaan yhteisesti.

Poliisivoimat
Poliisipäällikkö Vulcan
Hihanauha = nauhaton
Asu = poliisivoimien uniformu
Kiimalan poliisivoimat ovat saaneet joukkonsa kootuksi TaSpeFin hajotettua ne miehityksen aikana. Kiimalan perustuslain mukaan Poliisvoimilla on päävastuu siviilien suojelemisesta sekä tarvittaessa hallinnasta ja rajavalvonnan jälkeisestä valtion alueen suojelemisesta. Poliisia työllistää myös siviilien tekemät rikokset. Myös erilaisten rikollisjärjestöjen kerrotaan jo pesiytyneen Kiimalan alueella, tästä ei kuitenkaan ole saatu pitäviä todisteita. Myös joidenkin EU:n sotilaiden lomat Kiimalan lomaparatiisissa ovat aiheuttaneet joitakin ongelmia paikallisväestön ja K.D.F:n sotilaiden välillä, nämä kuitenkin saatu pidettyä jotenkin hallinnassa.

Siviilit
Hihanauha = nauhaton

Asu = siviiliasusteet
Kiimalan asukkaat yrittävät toipua rankan miehittäjän jättämästä perinnöstä. Joidenkin mielestä TaSpeFin aikainainen miehitys ja mukana olo suuremmassa valtiossa oli vain hyvä asia mihin pitäisi pyrkiä edelleen. Osa asukkaista pitää vahvaa EU:ta parempana vaihtoehtona. Toki seasta löytyy myös vahvoja itsenäisyyden puolustajia, joiden mielestä EU on kaikkein pahinta mitä Kiimalalle on koskaan sattunut.

EU RDF
Komentaja = -jm-

Hihanauha = sininen
Asu = maastopuku
EU:n nopean toiminnan joukot lähetettiin kiireellä Kiimalan avuksi syksyllä 2008, kun TaSpeF yritti vallata Kiimalan valtion alueet itselleen. EU:n toiminta ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta vaan lopulta EU joutui perääntymään ja TaSpeF sai alueen haltuunsa. RDF:n avuksi lähetetyt vahvistukset yhdessä K.D.F:n kanssa pystyivät kuitenkin syksyllä 2009 ajamaan miehittäjän osittain alueelta pois, mikä mahdollisti neuvottelut Kiimalan rahoittamiseksi. TaSpeF suostui neuvotteluihin hyvin tahmeasti, mutta EU:n siirtäessä lisää joukkojaan alueelle päästiin neuvottelupöytään ja TasPeF suituis osittaiseen vetäytymiseen ja aselepoon Kiimalan alueella. EU ei ole kuitenkaan voinut täysin jäädä paikoilleen. Jo talvella 2010 nähtiin viitteitä TaSpeFin halusta päästä edelleen kohti EU:n alueita, tällä kertaa Rikiuksen kylä hieman pohjoisempana joutui vakavan sissiattentaatin kohteeksi mikä pakotti EU:n siirtämään merkittävän osan taisteluosastojaan leveämmelle alueelle. Kesällä 2010 oli myös joitakin tulikosketuksia Vuohiluoman virkistysalueella, missä TaSpeFin tiedustelupartioita ajettiin tosissaan takaa niiden täydellisessä tuhoamisessa kuitenkaan onnistumatta. Nähtävästi EU:n rajavalvonta on pettänyt joissakin kohdin ja selustaan on saattanut päästä muutama partio. EU antaa tarvittaessa K.D.F:lle virka-apua sekä hoitaa alueen rajavalvontaa yhdessä K.D.F:n kanssa.

TaSpeF
Komentaja = Razorpojka

Hihanauha = punainen
TaSpeFin miehitysjoukot ovat saaneet uutta verta komentojonoon. Kiimalan alueen menetys johti myös komentajan vaihtoon, yleisesti puhuttiin että Gary oli päässyt karkaamaan vankeudesta ja loikkaamaan muutaman neuvokkaan Kiimalan siviilin ansioista EU:n puolelle ennen sotaoikeuden tuomion täytäntööpanoa. Uusi miehitysjoukkojen komentaja onkin tunnettu edeltäjäänsä kovempiotteisena. Hän oli vaatinut esimieheltään riittävät resurssit jolloin Kiimala olisi vain hetkessä otettu jälleen takaisin diktaattorin valtakuntaa. Klo 18 pitäisi TaSpeFin punainen taistelulippu liehua Kiimalan polisiitalon katolla. Toki epäonnistuminen johtaa auttamatta komentajan vaihdoksiin.

Osapuolien voimasuhteet ja pelaajamäärät:
Siviilit: 10-20
Poliisivoimat: 5 (tämä osapuoli jo valittu)
TasPeF: 50-55%
EU: 30-35%
K.D.F: 15%

Osa pelaajista aloittaa jo perjantaina illalla. Nämä sissiryhmät valitaan pelinjohdon ja komentajien kesken yhdessä, halukkaat ja öiseen yöpeliin orientoituneet sissiryhmät pyydetään olemaan yhteydessä sekä halutun osapuolen komentajaan että pelinjohtoon. Näiden ryhmien tehtävänä on valmistella pe-la yön aikana eri asioita seuraavan päivän peliin ja näiden toiminnalla on suuri merkitys erityisesti tiedustelutietoon muista osapuolista. Näiden sissiryhmien lisäksi komentajilla saattaa olla komentoryhmiä ja muita jotka aloittavat jo perjantaina. Myös osa siviileistä ja poliisivoimista ovat pelissä jo perjantaista lukien.
HUOM!
Näihin ryhmiin emme ota kovin nuoria tai kokemattomia pelaajia.

Yleisön pyynnöstä
Jokaisella osapuolella on oleva pelaajia, joilla on jokin erityistehtävä mitä muuta eivät tiedä. Mikäli sinua kiinnostaa tämmöinen muun pelin oheen liittyvä salarooli, ota yhteyttä suoraan pelinjohtajaan. Koska näiden roolien merkitys pelijuonen kannalta on erittän tärkeää, etsin erityisesti pelaajia joilla on kyky ymmärtää millä vakavuudella moiseen tehtävään voi ryhtyä. Mitä parempi pokka ja eläytyjä, sen parempi pelille :)

Pelivarustus:
Aina on mahdollista että aurinko ei paista koko aikaa. Näinkin vaativaan peliin tulee jokaisen varustautua tämä huomioiden. Peli on käynnissä yhtäjaksoisesti eikä pelissä ole taukoja vaan ruokailu ja muu tapahtuu pelin yhteydessä. Myös vaatteiden osalta on syytä varustautua keliolosuhteet silmällä pitäen. Perjantaina aloittavat ryhmät oletettavasti ovat jo niin kokeneita pelaajia, että tämän tapainen varustautuminen on jo itsestään selvyys.

Biokuulat:Pelialueella ei ole biokuulapakkoa, suosittelen kuitenkin näiden käyttöä.

Pelinjohto
Mika Linna
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

Ilmoittautuminen on sujunut ihan hienosti, 75 näyttää olleen jo ilmoittautunut. Alan tällä viikolla laittelemaan porukoita haluamilleen osapuolille.
Alan myös purkamaan pelinjohdolle tullutta sähköpostia, malttia - vastaukset tulevat päivän parin viiveellä.

Komentajat ovat alkaneet hiomaan kuvioitaan ja homma alkaa kasaantumaan. Pelinjohdolla on vielä muutama ongelma ratkaistavana ennen peliä:

1. Pelialueelle kuljetus
================
Alkukokoontumiset tullaan tänä vuonna nähtävästi tekemään portaittain eli ei ole alussa yhtä isoa tervetulo-tapahtumaa, vaan otamme porukat saapumiserinä joukkueittain = tule paikalle myöhemmin kerrottavana aikana, täsmälllisesti ja mielellään vielä oikeaan paikkaan. Emme myöskään ole saaneet hankituksi sopivaa kuljetuskalustoa. Tästä johtuen, kamat heitetään omilla autoilla kerrottuihin paikkoihin, ja tämän jälkeen kuskit vievät ajoneuvot parkkiin ennalta kerrottuihin paikkoihin. Mahdollisesti kuljettajat joutuvat kävelemään Kärjenmäen kodalta (=pääparkkipaikka ja loppuyhteenvedon tapahtumapaikka) pelialueelle, ellei joku ystävällinen sielu ilmaannu pikku-bussilla hoitamaan kuljetuksia, kilometrikorvausta vastaan tietenkin. Mikäli sinulla on käyttämätöntä kuljetuskapasiteettia, ilmoittaudu pelinjohdolle viipymättä!! Saapumiskoordinaatit ja peliin ilmoittautumisaika ilmoitetaan maksaneille pelaajille 16.9.2010 mennessä - vain etukäteen maksaneet pelaajat pääsevät peliin.

2. Sadesuojat
==========
Kyseessä on airsoft-peli, jossa pelataan tauotta luonnon helmassa. Joskus keli on aurinkoinen, joskus sataa vettä ja joskus on pakkasta ja lunta. Pelialueella ei ole mahdollisuutta kuivata varusteitaan. Siellä ei ole makkarakojua eikä sinne saa pizza-taksia vaikka käteistä olisikin mukana. Mikäli olet lähdössä päivän (osalle vajaan kahden päivän) mittaiseen peliin, varustaudu hyvänen aika sen mukaisesti; riittävästi juomista ja syömistä, mielellään vaihtovaatetta ja sopivan kokoinen reppu. Päivä on pitkä ja täynnä toimintaa eikä kukaan välty liikkumiselta - satoi tai paistoi. Mikäli osaat pelata vain auringonpaisteessa ja sinulla on tarve päästä vähän väliä offarille fiilistelemään - ei tämä peli ole sinua varten....jos on kosteaa keliä luvassa, kannattaa ottaa pari kevyutpressua mukaan ryhmälle sekä sadesuojat reppuun, näistä saa tarvittaessa jonkinlaista suojaa aikaiseksi varusteille.

3. Ruokailu
========
Samoin kuin aikaisemminkin, peli on päällä koko ajan ja ruokailu ja muu huolto tapahtuvat pelin ohessa. Suojalasit pidetään päässä koko tapahtuman ajan. Keittimien käyttö on mahdollista joukkueiden komentajien osoittamissa paikoissa, eli tuolla pelialueella ei tehdä avotulia eikä siellä tehdä muutenkaan mitä sattuu vaan joukkueiden komentajilta saatte tarkempaa ohjetta tässä kohden.

Vielä ehtii varustautua, kannattaa tsekata tapahtuman yhteistyökumppaneiden tarjouksia :)
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

Kiimala News 1/2010 on julkaistu !!
Orottellaan tosin vielä hetki että www-ylläpito pysyy toimituksen vauhdissa, mutta eiköhän tuo ole päivän parin sisällä luettavissa.
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

PELIIN SAAPUMINEN

Tänään pidetty ohjausryhmän kokous päivitti aikatauluja seuraavasti

PERJANTAINA pelin aloittavien osalta
- ryhmäkohtaisesti välittömästi yhteyttä pelinjohtajan sähköpostiin, sovitaaan saapuminen tarkemmin


LAUANTAINA pelin aloittavien osalta toimitaan seuraavasti:

K.D.F JA EU
- peliin ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy klo 9:00
- pelinjohtajan alkupuhuttelu klo 9:10 jonka jälkeen varustekuljetus lähtee pelialueelle välittömästi ja peli alkaa
- pelia alkaa pelaajilla välittömästi kun pelialueelle saavutaan, missä komentajan puhuttelu ja ensimmäinen käskynjako

TaSpeF
- peliin ilmoittautuminen alkaa klo 9:00 ja päättyy klo 10:00
- pelinjohtajan alkupuhuttelu klo 10:10 jonka jälkeen varustekuljetus lähtee pelialueelle välittömästi ja peli alkaa
- pelia alkaa pelaajilla välittömästi kun pelialueelle saavutaan, missä komentajan puhuttelu ja ensimmäinen käskynjako

Siviilit, Poliisit
- lauantaina saapuvat ilmoittautuvat suoraan pelinjohtajalle sekä etukäteen sähköpostilla, sovitaan tarkemmin muutenkin tehtävistä jne.
- mielellään nämäkin yhteydenotot ryhmäkohtaisesti

Tarkemmat ajo-ohjeet sekä muut tulevat sähköpostilla 15.9.2010 ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen.
Pääosin käytetään samaa Kärjenmäen Kodan parkkipaikkaa, missä pidetään alkupuhuttelu joukkuekohtaisesti. Täältä on vähintään varusteiden ja aseiden kuljetus pelialueelle, matkaa muutama sata metriä jonka pelaajat kävelevät kuljetuskaluston perässä - pelialueella on peli käynnissä jo perjantaista lukien ja lauantaina tulevat joukot ovat täydennyksiä suoraan peliin.

Pelinjohtajan tavoittaa 17.9.2010 klo 12:00 alkaen puhelinnumerosta 050 3601046. Sitä ennen asiointi sähköpostilla suomyrsky@jvisoft.net ellei pelaajan kanssa ole erikseen muuta sovittu.

HUOM!
Koska olemme joutuneet laatimaan hyvin tarkan aikataulun saapumisen suhteen, on erittäin tärkeää että jokainen pelaaja tulee edellä mainitussa aikaikkunassa. Mikäli jostain syystä joudut tulemaan myöhässä, ilmoittaudu suoraan pelinjohtajalle (esim. tekstiviesti missä nimi, nimimerkki, osapuoli ja syy tai soita) ja hän kertoo tarkemmin miten peliin pääsee mukaan.

Peli loppuus alustavan suunnitelman mukaan lauantaina klo 18 jälkeen. Tämän jälkeen pelaajat kasaavat varusteensa tukikohdassaan varustekuljetusta varten ja loppupuhuttelu pidetään Kärjenmäen Kodalla kun kaikki on saatu paikalle.

HUOM !!
Pelin aikana pelialueelle ei tulla eikä sieltä poistuta ilman pelinjohtajan lupaa. Tämä siitä syystä, ettei pelin aikana tai jälkeen tarvisi järjesteää kovinkaan suuria maastoetsintöjä puuttuvien pelaajien osalta.
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

ALENNUKSIA MAKSANEILLE PELAAJILLE !!

PCB-Airsoft (http://www.pcb-airsoft.com/)
on jälleen tänä vuonna mukana auttamassa harrastajia kohti parempia suorituksia ja tarjoaa kaikille peliin osallistuneille, osallistumismaksun maksaneille pelalaajille erikoishintaisia tuotteita seuraavasti:
- kaikista tilatuista normaalihintaisista kuulista -15% alennus.
- kaikista Flyyen varastossa olevista normaalihintaisista tekstiileistä -20% alennus.
- muut normaalihintaiset tekstiilit -15% alennus.

Osallistusmismaksun maksaneet pelaajat saavat tarkemmat ohjeet alennuksen saamiseksi laittamalla sähköpostiviestin osoitteeseen suomyrsky@jvisoft.net. Tässä kohtaa nopeat pärjäävät = pelinjohto lukee edellä mainittua sähköpostia iltaisin joten
1. ilmoittaudu peliin, saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen ohjeet osallistusmismaksun maksamisesta
2. maksa osallistumismaksu heti
3. laita suomyrsky@jvisoft.net tieto että olet maksanut jäsenmaksun, ilmoittautauduit nimimerkillä tämä ja haluat käyttää alennuksen hyväksi
4. tee tilaus PCB-Airsoftille

Onhan tässä vajaa pari viikkoa vielä aikaa eli kandee olla asialla...

Pelinjohto nöyränä kiittää perinteistä yhteistyökumppania :thumbsup
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

LISÄÄ TARJOUKSIA MAKSANEILLE PELAAJILLE !!

MilGear Finland (http://www.milgear.fi)
on myös mukana mahdollistamassa tarvittavien kamppeiden hankinnassa, osallistumismaksun maksaneet pelaajat voivat tilata kaikkia normaalihintaisia Milgearin tuotteita -10% alennuksella. Tarjous kattaa siis aseet, lisävarusteet jne. Nyt kannattaa olla asialla!!

1. Tee ilmoittautuminen pikimmiten
2. Maksa osallistumismaksu
3. Tee tilaus MilGearille
* laita tilaukseen nimesi lisäksi myös nimimerkkisi, jolla olet peliin ilmoittautunut
* toimittaja näkee sivultamme http://suomyrsky.jvisoft.net/index.php? ... allistujat oletko pelimaksun jo hoitanut

Eikä tässä tosiaan vielä kaikki!
Koska pelinjärjestäjä on ollut hieman hidas, tulee MilGear aivan huipusti vastaan ja edellä mainittu tarjous on voimassa vielä peliä seuraavan viikon ajan.

Pelinjohto nöyrästi kiittää :thumbsup
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

Pari päivää aikaa, muistakaas seuraavat jutut:

RAATOLIINA = ORANSSI
HIHANAUHA osapuolen mukaan

- pelimaksu (hoitakaa kuntoon, ilman maksettua maksua peliin ei pääse)
- alaikäisen lupalappu (http://www.jvisoft.net/res/sm3/lupalappu.pdf)
- lukekaa säännöt (http://suomyrsky.jvisoft.net/index.php?page=sm3/saannot)
- lukekaa ohjeet (http://suomyrsky.jvisoft.net/index.php?page=sm3/ohjeet)
- säänmukainen varustus (http://www.foreca.fi/Finland/Jalasjarvi)
- tulostakaa mukaan pelialueen kartta (http://www.jvisoft.net/kuvat/kiimakallio-v1.png)
* pelialue rajoittuu pohjoisesta ja lännestä tiehen
- syömistä ja juomista riittävästi
- roskapussi = YHTÄÄN ROSKAA EI JÄTETÄ LUONTOON !!!!
- radio (PMR) ei pakollinen mutta hyvä olla mukana varalta
- tarvittaessa reppuun vaihtokampetta
- kunnon jalkineet, mielellään vettä pitävät

Ja huom!!
Joka jamppa ottaa mukaan varalta taskulampun

Pelinjohto on pelin aikana tavoitettavissa PMR-kanavalta 8 sekä GSM-numerosta 050 3601046.
Ennen peliä tavoittaa tämän foorumin kautta sekä sähköpostilla suomyrsky@jvisoft.net.
Perjantain päivällä tavoittaa enää ongelmatilanteissa kännykästä, mies on jo maastossa...
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

Muutaman päivän aikana on pistetty pelin kuviot uusiin puihin, mutta tilanne alkaa olla pulkassa - perjantain tehtävät ja objetit on hoidettu, lauantain päätehtävät sekä aamupäivä on kasassa. Iltapäivän muutama pienempi tehtävä vielä vaatii aikatauluttamista muutaman jutun kanssa, mutta alkaa olla kasassa.

Muistakaa oikeat varusteet, pelipaikalta autoille on sen verta kävelyä että se mitä tarvitaan pitää olla kannossa!
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelinjohtajan palsta

Post by MikaLinna »

PELIT ON PELATTU :)

Pelinjohto kiittää ja palaa asiaan paremmin kun on ehtinyt käydä omat muistiinpanonsa läpi. Alustava arvion mukaan 1 kanisteri jäi jonnekin ja 2 pulloa olisi jäänyt löytymättä - mutta palaan asiaan viikolla tarkemmin.

Pelin tarkoitus oli tarjota kokemus, mahdollisuus pelata hieman tavanomaisesta poikkeavaa peliä tutulla ja turvallisella kaavalla. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan (mm. pelaajien poisjäännit, tehtävien järkevyys, sääntötulkinnat, moraali jne.). Silti tämä peli onnistui omasta mielestä ihan ok. Jonkin verran palautetta on tullut tekemättömyydestä, toisaalta taas on tullut palautetta ettei ehtinyt tehdä enempää. Ehkä liikuttiin siinä sopivan ja kevyen tekemisen välimaastossa mikä oli myös tavoite; SM2 sai palautetta paljon että oli liikaa tehtävää ja sitä pyrittiin tässä vähentämään, mikä nähtävästi onnistui.

Itse pelitasapaino oli hieman ongelmallinen ja siinä järjestäjä epäonnistui, TaSpeF oli erittäin vahva tänään ja pystyi massan osaavan komentajan voimin hyvin hyädyntämään. Ei EU ja K.D.F yhtään huonompia ollut, heillä vain oli muutakin tekemistä - siviilit ja poliisit pitivät porukat kiireessä. Mutta pelin lopputuloksen kannalta sillähän ei ole mitään merkitystä, vahvempi porukka runnoi toiset tällä kertaa. Tavoite tämmösessä pelissä on kuitenkin saada aikaiseksi tasapainoinen kokonaisuus mutta nyt se ei ihan onnistunut.

Positiivista oli pelaajien asenne, ei jäänyt moitittavaa. Pelinjohtaja ei ihan joka asiaa ehtinyt kunnolla hoitaa; tämän kokoinen, juonellinen tehtäviin ja ajoitukseen perusta skenaario vaatii toimiakseen 2-3 pelinjohtajaa ja nyt se hieman näkyi lopputuloksessa - ihan joka asiaan ei ehtinyt reagoida ja mm. K.D.F:n heititinkeskitys (millä olisi oikeasti ollut lopputuloksen kannalta merkitystä) ei onnistunut hidaskinttusen pelinjohtajan takia...näinkin voi käydä :(

Mutta, tästäkin opitaan. Otetaan positiiviset jutut mukaan jatkossa ja negatiivista yritetään löytää sellasta joista on lajille ja harrastastajille hyötyä. Kaikkia ei kuitenkaan voi koskaan miellyttää mutta jos se kuuluisa 80% saataisiin pidettyä tyytyväisenä olisi homma onnistunut jo yli kiitettävän.

Eli, antakaa rakentavaa palautetta osioon PALAUTETTA PELISTÄ - vesisateelle minäkään en mitään voi mutta ehkä hien määrään oisin jo voinut vaikutt :D
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
Post Reply