Pelikoulu

Pelaajan, ryhmän ja joukkueen taktiikat ja tanssiliikkeet. Henkilökohtainen huolto, naamioituminen, liikkuminen ja kommunikointi. Siis vähän kaikki jotka kuuluvat otsikon "Pelaajan tai joukon osaamistason kehittäminen"

Moderators: laturi, Gary

Pelikoulu kiinnostaa

Poll ended at Wed 25 Aug, 2010 19:42:53

Ehdottomasti, tahtoo mukaan
4
27%
Ehkä, riippuu vähän mitä tehdään
5
33%
Tulisin mutta en tiedä ehtisinkö osallistua
2
13%
Osaan jo kaiken, voin toimia kouluttajana
3
20%
Ei nappaa pätkän vertaa, mitä seuraavaksi keksitään?
1
7%
 
Total votes: 15

User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Pelikoulu

Post by MikaLinna »

Jos löydetään läjä kouluttajia ja vetäjiä, onko porukoilla kiinnostuta pelikouluun? Aiheina voisi olla vaikka
- ryhmätoiminta; tiedustelu, eteneminen, suojaus, hyökkäys, tuliylläkkö
- yksilötasolla pelitekniikat; suojautuminen, eteneminen, aseen käsittely jne.
- eri teemoilla koulutuksia (aketus, metsämaasto, puolustustaistelu)

Jos kiinnostusta ja sitoutumista löytyy, varmaan tämmönen olisi mahdollinen saada kasaa -meillä on paljonkin kouluttajia omasta takaa eikä mitään estä niitä hankkimasta ulkopuolelta lisää. Ajatus oli että pääasiassa porukka kokoontuisi Rikiuksella ja Kiimakalliolla, välillä voisi toki tehdä tutustumiskäynnin vaikka Lapuan Betoni - Ähtäri - Alavus - Peräseinäjoki jne, sen mukaan missä sopivia pelialueita on olemassa ja mistä sopiva kouluttaja löytyy jollekin teemalle. Idean kantava voima oli vielä, että kokemuksella ja ikärajalla ei merkitystä, vaan jos löytäsin tällä tavalla pelaajia, joita oikeasti kiinnostaa ryhmäpelaamisen kehittäminen ja oman taitotason parantaminen - itseä nämä aiheet kiinnostaa kovastikin, edelleen on paljonkin omassa pelaamisessa kehitettävää, mutta myös jotain annettavaakin jo on kertynyt.

Ajatuksia? Kokemuksia? Toivomuksia?
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
User avatar
Choke77
kapiainen
kapiainen
Posts: 465
Joined: Sat 06 Sep, 2008 19:45:03
Location: Koskenkorva, Ilmajoki

Re: Pelikoulu

Post by Choke77 »

Kovasti olisi itsellä kiinnostusta moiseen toimintaan, olisi kyllä paljon opittavaa :)
Pappa-Tiimi
User avatar
Federal
sihteeri
sihteeri
Posts: 2056
Joined: Fri 24 Aug, 2007 18:16:45
Location: Ilmajoki

Re: Pelikoulu

Post by Federal »

Meikäläinen vois tulla vetäjäksi. Intin jälkeen keväällä ainaki voisin ehdottomasti vetää noita siellä opittuja taitoja hyväksi käyttäen...
Joni Viitala
Yhdistyksen sihteeri
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Re: Pelikoulu

Post by Gary »

Itseltäni on ainakin innostusta toiminnan järjestämiseen latistanut se, että tulijoita tuollaiseen ei kokemuksen perusteella tunnu olevan. Ainakaan ennen viikkopeliä pidettyihin juttuihin ei ole porukkaa löytynyt. Myös muualta suomesta oon lukenut vastaavia kokemuksia.

..Mutta jos joku tapahtuman organisoi ja löytää sinne osallistujia, niin kyllä itsekkin voin niitä asioita opettaa mistä kokemusta on.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelikoulu

Post by MikaLinna »

Gary wrote:Itseltäni on ainakin innostusta toiminnan järjestämiseen latistanut se, että tulijoita tuollaiseen ei kokemuksen perusteella tunnu olevan.
Tämä tuntuu olevan läpi koko toiminnan nykyisin se perusongelma; pelaamaan väki lähtee käymään tunniksi pariksi, pidemmät sessiot on jo vähän vaikeampia. Harrastajakunta on laajennut huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Myös ulkopaikkakuntalaisia on kiitettävästi ollut koko ajan mukana, heille taas ei lyhyet sessiot riitä vaan pelien pitää olla pidempiä ja hyvin ohjattuja päiviä, koska pelimatkat ovat pitkiä. Koska mukana on paljon eritasoisia pelaajia (aloittaneista todella pitkään harrastaneisiin), on ihan luonnollista että myös pelikentällä on hyvin erilaisia pelaajia, eikä kaikki pelit välttämättä kaikille anna mahdollisuutta loistaa.

Pelinjohtajan kannalta pahin tilanne on löytää aina sellaiset pelit ja osapuolet, että ne olisivat kaikille tasapuolisia ja että näistä peleistä jokaiselle jäisi positiivisia asioita kotiin vietäväksi. Tämä on se suurin haaste, tehokkaampaan pelaamiseen tai ryhmänä toimimiseen ei välttämättä tahdo taidot kaikilla vielä riittää ja osalle pidempään pelanneista ei aina löydy oikeanlaista vastusta. Toimivien ryhmien hajoittaminen pelipäivien aikana ei ole oikea ratkaisu, nämä ryhmäthän ovat reenanneet yhdessä pelaamista juuri siksi että olisivat mahdollisimman tehokkaita itse pelissä. Kaikenlainen vapaaehtoinen toiminta oman/ryhmän toiminnan kehittämiseksi vain on jo sitten erittäin vaikeaa ja vieläpä harvinaista. Vaikeahan niitä on kehittääkään, jos ainoat mahdollisuudet on viikkopeleissä ja siellä onkin sitten tilanne jo päällä koko ajan ja vastassa porukka, joka on erikseen harjoitellut jos jonkinlaisia kuvioita. Pelinjohtajan kannalta tasapuolisen pelaamisen haaste on jo niin kova nykyisellä pelaajarakenteella, että tasapuolisen ja kaikille positiivisen pelipäivän aikaansaaminen ei enää ole mahdollista - se oikeasti harmittaa.

SIKSI pitää koittaa kehittää jotain millä tilannetta saisi muutettua ja mahdollistettua myös pelien ulkopuolinen reenaaminen ja yksilötasolla taitojen kehittäminen. Yksi tapa on kehittää yksin ja ryhmässä pelaamisen taitoja, joihin tämmöinen pelikoulu jopa tarvitaan - saa tietoa, ohjausta, palautetta ja mahdollisuuden kokeilla myös uusia juttuja uusien naamojen kanssa. Minä voin lähteä näitä organisoimaan ja tarvittaessa valvomaan, kouluttajia saamme varmasti mukaan. Nyt vain pitää löytää ne harrastajat jotka haluavat mennä eteenpäin ja kehittää taitojaan ns. "tehopelaamisen" saralla. Erikseen voidaan kehitellä pelikoulu, missä keskitytään muihin tapoihin lajia harrastaa - tässä on kuitenkin tarkoitus kehittää pelaajien niitä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat yksilö- ja ryhmätasolla lajiin tyypillisten taitojen parantamisen, käytännössä "tehopelaamisen".

Kynnys lähteä näihin eri pelikouluihin ja yleensä mihinkään yhdistyksen tarjoamaan opastettuun toimintaan tuntuu olevan korkealla, jokkainen kun luulee kaiken jo tietävän tai sitten pelätään muiden reaktioita. Mutta niinhän se on joka lajissa - joka jamppa on mielessään se suomenmestarista seuraava nyrkkeilykehässä kunnes se eka minuutti siellä tosipaikassa palauttaa maan pinnalle.
:blackeye

Jos ei halukkuutta löydy, ei näitä kannata eteenpäin viedä. Mutta mahdollisuus on ainakin kaikille annettu äänestyksen muodossa vaikuttaa, onko tämä Pelikoulu sellaista toimintaa jota kenties tarvittaisiin. Hiljaseltahan se tosin tämäkin äänestys näyttää, pittäisi varmaan toisten puolesta tämäkin jo ajatella
:D
Last edited by MikaLinna on Mon 16 Aug, 2010 23:27:32, edited 1 time in total.
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Re: Pelikoulu

Post by Gary »

Ehdottoman hyvä, pitkä ja asiallinen kannanotto jälleen ;)

Jos mietitään muita harrastuksia, niin missä tahansa lajissa harrastajat harjoittelevat henkilö- sekä joukkuetasolla säännöllisesti ja ohjatusti useamman kerran viikossa. Näissä lajeissa toki usein päätarkoitus on kilpailla muita vastaan. Airsoftissa tietenkään näin ei ole, mutta kyllä airsoft kentilläkin joko pärjätään - tai sitten kävellään offarille, joten luulisi pelaajilla olevan suunnattomasti kiinnostusta kehittää omaa pelitaitoaan. Ryhmä tuo lisää turvaa ja tehoa vastustajaa vastaan, joten eikö sellaisten muodostaminen pitäisi olla luonnollista.

Tarvittaisiinko enemmän tiimi rekryjä ja avoimempia ovia? Nyt moni porukka on aika sisäänpäin lämpiävä. Esim pappa tiimi voisi perustaa senior-collegen jossa tulevia pappalaisia-koulitaan - tai jotain... ;)

Saattaa muuten huono äänestysaktiivisuus johtua myös siitä, että monikaan ei tätä ketjua välttämättä löydä - täytyypä vähän avittaa asiaa...
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Pelikoulu

Post by -jm- »

Ryhmäharjoituksissa tarvittaneen myös maaliosastoa/maalimiehiä?
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Pelikoulu

Post by Mazor »

-jm- wrote:Ryhmäharjoituksissa tarvittaneen myös maaliosastoa/maalimiehiä?
Toki! Ja mitä isompi, hitaampi, kömpelömpi ja kovaäänisempi sen parempi! :wink:
Olen ajatellut viimeaikoina jonkinlaista komentaja-/ryhmänjohtajakoulua, kun sellaiselle olisi ainakin itsellä kiinnostusta. Voisi vaihdella ajatuksia, kokeilla temppuja ja karsia virheitä. Hyväksi johtajaksi kehitytään, ei synnytä. Ei sen iso tapahtuma tarvisi olla, vaikka pari kertaa kuussa pelien jälkeen tjsp. Kun sitten väki on kehittänyt ryhmätyöskentelyä, voisi kokeilla yhdistää koulutukset isoon peliin.

Parastahan tuohon koulutukseen olisi liittää myös pelaamista, vaikkapa pari tuntia pähkäillään asiaa suullisesti/kirjallisesti ja sitten pari tuntia treenataan suoritteita jotta saadaan toistoja. Lopuksi laitetaan homma toimintaan pelinä. Seuraavalla kerralla kerrataan vähän ja opetellaan uutta.

Ja kyllä, olen kiinnostunut sekä oppimaan että opettamaan, mutta eniten huolestuttaa paikalle pääseminen. Halu on kova panostaa tähän rakkaaseen harrastukseen muutenkin kuin rahallisesti/materiaalisesti.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
Vulcan
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 814
Joined: Sat 15 Sep, 2007 18:15:41
Location: Jalasjärvi

Re: Pelikoulu

Post by Vulcan »

Mazor wrote:
-jm- wrote:Ryhmäharjoituksissa tarvittaneen myös maaliosastoa/maalimiehiä?
Toki! Ja mitä isompi, hitaampi, kömpelömpi ja kovaäänisempi sen parempi! :wink:
Jahas, meikäläisen porukalle hommia. Mutta tosiaan, voisin varmaan villitä omaa porukkaa maaliosastoksi ja ehkä muutenkin mukaan.
Lauri "Vulcan" Seppälä
User avatar
MikaLinna
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2405
Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Location: Jalasjärvi
Contact:

Re: Pelikoulu

Post by MikaLinna »

Mazor wrote:Ja kyllä, olen kiinnostunut sekä oppimaan että opettamaan, mutta eniten huolestuttaa paikalle pääseminen. Halu on kova panostaa tähän rakkaaseen harrastukseen muutenkin kuin rahallisesti/materiaalisesti.
Mikään ei estä kehittämästä koulutusta ja toimintaa myös sähköisesti, itseltä löytyy käyttöön tarvittaessa Ventrilo-serveri, ja skypekin toimii jotenkin. Gary voisi katella saisko yhdistyksen uudelle serverille Ventrilo tms. pystyyn kanssa?

Eiköhän nämä porukat istu koneella iltaisin joten senkin ajan voisi hyädyntää. Pitäskö sopia joku ilta tälle johtamiskoulutukselle ja aloitellaan sähköisesti. Onnistuuko Mazor jos otat tästä nakin ja etstiään sitten apuja, tärkeintä että joku hieman aktivoituu niin muut lähtee mukaan. Tämmönen johtamisen palautekanava/vertaisoppiminen oli sen arvonen idea että kyllä siitä pizzan vois tarjota ihan idean hyvyydestä :thumbsup
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Pelikoulu

Post by -jm- »

Vulcan wrote:
Mazor wrote:
-jm- wrote:Ryhmäharjoituksissa tarvittaneen myös maaliosastoa/maalimiehiä?
Toki! Ja mitä isompi, hitaampi, kömpelömpi ja kovaäänisempi sen parempi! :wink:
Jahas, meikäläisen porukalle hommia. Mutta tosiaan, voisin varmaan villitä omaa porukkaa maaliosastoksi ja ehkä muutenkin mukaan.
Jaa niinkö meinaat? Eiköhän Mazor tarkoittanut kuvauksellaan pappoja, meinaan tuo kuvaus kolahtaa todella hyvin meidän tiimiimme. :lol:
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Pelikoulu

Post by Mazor »

MikaLinna wrote:Mikään ei estä kehittämästä koulutusta ja toimintaa myös sähköisesti, itseltä löytyy käyttöön tarvittaessa Ventrilo-serveri, ja skypekin toimii jotenkin. Gary voisi katella saisko yhdistyksen uudelle serverille Ventrilo tms. pystyyn kanssa?

Eiköhän nämä porukat istu koneella iltaisin joten senkin ajan voisi hyädyntää. Pitäskö sopia joku ilta tälle johtamiskoulutukselle ja aloitellaan sähköisesti. Onnistuuko Mazor jos otat tästä nakin ja etstiään sitten apuja, tärkeintä että joku hieman aktivoituu niin muut lähtee mukaan. Tämmönen johtamisen palautekanava/vertaisoppiminen oli sen arvonen idea että kyllä siitä pizzan vois tarjota ihan idean hyvyydestä :thumbsup
En pysty lupaamaan mitään tuosta sähköisestä tapaamisesta, sillä nykyinen netin käyttäminen tapahtuu pääasiassa kännykällä. Voisin kuitenkin luonnostella jotain ajatuksia, esimerkkitilanteita, ongelmatilanteita ym. ja laittaa vaikka hieman pähkäiltäväksi.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Pelikoulu

Post by Mazor »

Saataisko SM3 komentajat ja komentoryhmät pidettyä palaveri liittyen komentojärjestelyihin SM3:ssa. Vaikkapa la?
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Pelikoulu

Post by -jm- »

La 25.9.? Sopii kunhan palaveri on ennen klo 15. Sen jälkeen toisen "harrastuksen" velvoitteita.
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Pelikoulu

Post by Mazor »

Komento takas. En pääsekään tulemaan. Jaaritellaan toiste SM3 komentamisesta.
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
Post Reply