Partiointi

Pelaajan, ryhmän ja joukkueen taktiikat ja tanssiliikkeet. Henkilökohtainen huolto, naamioituminen, liikkuminen ja kommunikointi. Siis vähän kaikki jotka kuuluvat otsikon "Pelaajan tai joukon osaamistason kehittäminen"

Moderators: laturi, Gary

Post Reply
User avatar
Tmu
kapiainen
kapiainen
Posts: 327
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:25:52

Partiointi

Post by Tmu »

Partiointi

Partiointi tarkoittaa vihollisuhan alaisena liikkumista, jonka tarkoitus on paikantaa vihollisen asemat tai vaikeuttaa sen kulkua. Vihollisen sijaintia ei partioidessa yleensä tiedetä tarkkaan. Partion koko on yleensä 3 - 10 henkeä. Pienen ryhmän on helpompi liikkua huomaamattomasti ja sen johtaminen on monissa tilanteissa helpompaa.

Muoto

Partiointitehtävään lähdettäessä on tärkeää järjestäytyä ensin tiettyyn muodostelmaan. Suomalaisessa metsässä paras muoto on kulkea jonossa ja käyttää edellä yhtä tai kahta tunnustelijaa. Tunnustelijat liikkuvat ryhmän edellä muutaman kymmenen metrin etäisyydellä, pitäen parhaansa mukaan näköyhteyttä ryhmänjohtajaan. Tunnustelijoiden takana muu ryhmä käyttää noin 3 - 15 metrin välejä maastosta riippuen. Tiheässä pusikossa välit pidetään lyhyempinä kuin avonaisessa maastossa liikuttaessa.

Ryhmänjohtajan paikka jonossa on tunnustelijoiden takana. Jos ryhmässä on tulituki, on sen paikka ryhmänjohtajan takana. Tämä sen takia, että viholliskontaktiin jouduttaessa se saadaan nopeasti asemiin.

Vihollisen yllättäessä suoraan edestä, jonomuodosta saa nopeasti käännettyä rivin vihollisen suuntaan. Tällöin takana tulevat siirtyvät tasaisesti molemmille puolille siten, että ryhmänjohtaja olisi kutakuinkin ryhmän keskellä. Mikäli vihollinen yllättää sivuilta, ryhmän täytyy vain kääntää rintamasuuntaa ja rivi on muodostettu.

Image

Liikkeellä

Ryhmän liikkuessa on tärkeää pitää sopivat välit, siten että ne eivät veny liikaa, mutta myös välttäen sumppuja. Mikäli ryhmänjohtaja pysähtyy, kaikki pysähtyy. Ei ole tarkoituksenmukaista, että kaikki kerääntyivät yhteen kyselemään mitä tapahtuu, vaan odotellaan rauhassa paikoillaan ryhmänjohtajan seuraavia päätöksiä.

Tunnustelijoiden tehtävä on päättää reitistä mitä ryhmä kulkee, ryhmänjohtaja toimii suunnistajana ja korjaa tarvittaessa tunnustelijoiden suuntaa. Tunnustelijan rooli on erittäin vastuullinen ja haastava. Vihollinen tulisi havaita itseään paljastamatta, reitin valinnassa tulee tehdä jatkuvasti päätöksiä ja vielä pitäen suunta kutakuinkin oikeana. Tunnustelijan tehtävä on vihollisten havainnoimisen lisäksi raportoida ryhmänjohtajaa edessä olevista tapahtumista kuten maaston muutoksista ja esimerkiksi tien ylityksestä.

Liikkuessa on pidettävä mahdollisimman pientä meteliä ja matalaa profiilia. Puhetta tulee välttää, eikä varusteiden saa kolista. Ryhmä käyttää käsimerkkejä jotka on yhdessä etukäteen sovittu ja kaikkien tiedossa. Kaikkien tehtävänä on toistaa käsimerkki jonka näkee ja pitää huoli, että myös muut huomaavat merkin. Hyvä käytäntö on apinoida kaikki mitä ryhmänjohtaja tekee. Jos rj lyö maihin, heittäytyvät kaikki maahan. Jos ryhmänjohtaja hiipii, niin kaikki muutkin hiipivät.

Ryhmän liikkuessa kaikilla on oma tähystyssuunta. Hyvä nyrkkisääntö on EVOT, eli eteen, vasemmalle, oikealle ja taakse. Ensimmäinen katsoo siis eteen, seuraava vasemmalle jne.


Lähde: http://www.milsim.fi/content/view/58/72/lang,fi/
Post Reply