Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by laturi »

Itsenäisyyspäivän kunniaksi, itse itsenäisyyspäivän jälkeisenä sunnuntaina tarjolla taas samoilemista Vuohiluoman pelialueella.

Tänä vuonna reppukätköjen ja vihollispartioiden tuhoamisen lisäksi peliin tulee objektiksi muutama valokuvattava paikka vuohiluomalta. Valokuvattavat paikat ilmoitetaan pelin alkubriiffissä paikanpäällä. Muistakaahan ottaa mukaan kamera/kamerapuhelin per partio, ja tietenkin kartta ja kompassi!

Ohessa vielä tarkempi selostus pelistä, lainauksena tapahtumakalenterista.
Pelin ikäraja K16 johtuen hankalista olosuhteista ja pelin luonteesta! Jokainen peliin saapuva voi olettaa, että yli sadan hehtaarin pelialueelta vastustajaa ei kovin helposti löydä.

Aika: 7.12.2014 klo. 9:30-16:00 HUOM! itsenäisyyspäivän jälkeinen sunnuntai
Pelialue: Vuohiluoma
Ikäraja: K16
Kokoontuminen ja autojen parkkeeraus: Raviradan parkkipaikka

Ilmoittautuminen ryhmittäin laittamalla oman ilmoittautumisen lisätietoja-kenttään ryhmän nimi. Jos sinulla ei ole ryhmää, jätä tämä tyhjäksi ja näistä kootaan oma ryhmänsä. Osapuolilla ei ole hihanauhoja.

Pelipaikalle saapuminen tarpeeksi aikaisin lähtöpaikoille siirtymistä varten. Alkubriiffaus alkaa klo. 9:30, siitä siirtyminen lähtöpaikoille ja itse peli lähtee käyntiin klo. 10:00, eli parkkipaikalle kannattaa hapuilla jo 9:00 maissa. Peli loppuu kello 16:00, jolloin ryhmät aloittavat siirtymisen raviradalle päin. Siirtyminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Peli on käynnissä yhtäjaksoisesti 10:00-16:00, eli huolto tapahtuu omatoimisesti tänä aikana.

Parantamissääntö: Jos saat pelissä osuman, jää makaamaan paikoillesi ja ota raatoliina esille ylimääräisen ampumisen ehkäisemiseksi. Jokaiselle pelaajalle jaetaan pelin puolesta valkoinen sidontanauha. Toinen pelaaja voi sitoa pelaajan tämän omalla nauhalla. Toinen osuma pudottaa pelistä ja koko ryhmän on siirryttävä respaamaan reppukätkölleen, eli kaikkien ryhmän jäsenten repuista kootulle kasalle. Tulitaistelu voi jatkua sidontanauhojen loputtuakin, mutta taistelun loputtua ryhmän on palattava reppukätkölleen respaamaan pudonneet pelaajat. Reppukätköllä sidontanauhan pystyy poistamaan, oli edelleen pelissä mukana tai eliminoitunut. Reppukätkön saa naamioida, jolloin vastustajien on vaikeampi löytää se.

Ryhmän on toimittavana yhtenäisenä joukkona, eli ryhmää ei saa pilkkoa pienempiin hajautettuihin partioihin! Ryhmä pystyy tuhoamaan vihollisen reppukätkön hajauttamalla reput pois kasasta ja kirjoittamalla paikalle haluamansa terveiset tuhoamalleen reppukätkölle. Tällaisen lappusen voi laittaa vaikka toisen repun päälle ja nämä laput on kerättävä mukaan pelin loppuratkaisujen tarkastelemiseksi! Kun ryhmä palaa tuhoutuneelle reppukätkölleen, on ryhmän kerättävä reppunsa, ottaa talteen vihollispartion viesti ja etsiä uusi kätköpaikka.

Pelissä tulee olemaan myös valokuvattavia kohteita ympäri Vuohiluomaa, joten ottakaa kamera/kamerakännykkä mukaan per. partio.

Muistakaa ottaa jonkinlainen reppu mukaan respapaikan merkkaamiseksi!

Partiojako: (päivittyy manuaalisesti)

Papat: Mikki, JKU, -jm-, Mazor

Käpykaarti: Lone Wolf, Kallezi97 +2 muuta

Raatoryhmä: Vinku + 1 muuta, Rat

*Tähän ketjuun voitte esittää kysymyksiä peliin liittyen ja pelien jälkeen olisi kiva kuulla partioilta päivän tekemiset.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by -jm- »

Partiojako voi mennä uusiksi.
En ole varma "Lone-Wolfin" henkilöllisyydestä, koska hän ei ole jäsen eikä ole siksi pelaajaprofiilia.
Veikkaan hänen olevan Käpykaartilainen, samoin on Kallezi97 on tietääkseni käpykaartilainen. Rat on pelannut myös heidän kanssaan.
Mutta katotaan sitten sunnuntaina ketä on paikalla ja miten partiot muodostuvat.
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by laturi »

Jees Kallezi97 päivitti tiiminsä, joten siirsin Käpykaartilaisiin. Rat:lla ei ollut tiimimainintaa ja mikäli ei tiimiä tai lisää tiimittömiä tule, niin sijoitellaan sitten paikanpäällä olemassa oleviin ryhmiin.

Näyttäisi tulevan näillä näkymin vain kaksi partiota peliin, mutta eiköhämme kuitenkin pelit pidetä, vaikka aluksi laitoinkin että min. rajana kolme partiota. Vielä mahtuu siis mukaan lisääkin partioita!!
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by laturi »

Heitelkääs tonne ( http://gallery.jvisoft.net/index.php/Sk ... pelit-2014 ) kuvia kuvattavista kohteista, ja nimetkää kuvattu paikka sekä partio kuvan kuvaukseen. Saadaan vähä kattoa minkämoisia maisemakuvia saatiin aikaan. Ja tottakai muitakin kuvia, jos otitte. =)
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by -jm- »

Mulla ei ole kuvia, Mazor ja Mikki hoiti meillä tämän kuvaamispuolen.
Iso kiitos Laturille tapahtuman järjestämisestä, kiitos myös kaikille kanssapelaajillle!
Nämä Vuohiluoman pelit on tosi mukavaa vaihtelua Rikiuksen viikkomättöihin.
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by laturi »

Jeps. Sisällöltähän tämä ei mikään ihmeellinen ollut eikä ollut tarkoituskaan, mutta valokuvaustehtäviä olisi pitänyt olla enemmän tai ajoittaa koko pelin ajalle vaikkas tekstiviesteillä. Ne toivat ainakin liikkumisen tarvetta ympäri aluetta. Taisi käydä vain niin että kaikki partiot olivat valokuvat ottaneet ennen klo 13:sta.

Tässä lyhyt kertomus kartan kera Raatoryhmän reissusta, jossa oli siis Vinku, Normalperson ja värvättyinä Rat ja meikäläinen.

Ensimmäiset 2,5 h kiersimme kuvailemassa kaikki kuvattavat kohteet ilman kontaktia (sininen käyrä). Tämän jälkeen palasimme repuille evästämään, ja evästämisen jälkeen päätimme lähteä metsästämään lisää pisteitä partioiden eliminoimisesta. Reppukätköjen löytäminen olisi ollut melko turha toivo, koska lunta ei ollut ja jälkiä ei paljoa näkynyt.

Lila käyrä kuvastaa lyhyttä partionmetsästysreissuamme, mikä päättyi kontaktiin Pappojen kanssa. Papat olivat ilmeisesti löytäneet Käpykaartin reppukätkön ja olivat juuri lähtemässä paikalta kun pääsimme yllättämään heidät n. 20 m päästä. Sen kummemmin emme ennen kontaktia kerinneet ryhmittyä kun kärkimies avasi tulen. Levitettiin partio avoriviksi ja saatiin tiputettua pois kolme vihollista neljästä. Tämä vaati aluksi yhden tappion, mutta pian toisenkin. Yksi vihollinen pääsi kuin pääsikin sitomaan kaikki Papat takaisin riviin. Meidän sitomisyritykset eivät onnistuneet ja pian huomasin olevani yksin täysilukuista partiota vastaan. Pari kertaa yritin osumatta ampua vihollista kohti, ja pian meikäläinenkin tiputettiin pois. Lähdimme respaamaan..

Matkalla respalle huomasimme seuraajia perässä, ja teimme siten pienen kiertolenkin reppukätköllemme. Reppukätkölle päästyä lipastimme ja lähdimme viimeiselle reissulle.

Peliaikaa oli n. 0,5 h jäljellä, kun lähdimme reput selässä reppukätköltämme kohti "pääuraa", jonka varteen ajattelimme pistää väijyn loppupelin ajaksi. Peliaikaa meikäläisen kellon mukaan ollessa 2 min, olin juuri menossa kokoamaan porukkaa kasaan, kun uran vartta käpsytteli Käpykaarti oikeaoppisesti pitkähköillä väleillä ohitsemme. Meidän partion kaikki neljä jannua olimme kuitenkin n.10 m päässä urasta hyvine ampumasektoreineen ja n. 30 m matkalla, jolloin vihollisen kohtalo näytti selvältä. Meinasin huutaa antautuisiko porukka suosiolla, mutta ennen tätä muutama sarja pieksi kaksi vihollistaistelijaa nurin. Yksi taistelija oli jäänyt n. 30 m päähän pohjoiseen muista, joten kiersin yhden ryhmäläisen kanssa tulittamaan viimeistä vihollista sivusuunnasta, jonka jälkeen vihollinen pian tippuikin ja huusin pelin ohi.

Kaiken kaikkiaan noin niinkun aika normaali mettäpeli. Alku oli tosi hiljaista, ja loppua kohti äksöniä tuli. Kiitokset mukana olleille!

Image
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by Mazor »

Pappa-partiossa olivat mukana minä, -jm-, JKU ja Mikki. Lähtösuunnaksi saimme alueen eteläisen reunan mukaisesti kohti itää. Alueen eteläreunassa on muuten tehty hakkuuta, alue on nyt helpompaa kulkea, mutta samalla vähän pelikelvotonta.

Vihreä viiva:
Päätimme viedä reput kätköön jonnekkin eteläreunan metsiin, lopulta paikaksi valikoitui kuntoreitin vieressä oleva metsä. Reput maahan ja lähdimme suuntaamaan lähimpään kuvauskohteeseen. Sinne saavuttiin ilman mitään havaintoa kenestäkään, mutta maassa oli jonkinverran jälkiä joista arveltiin jonkun ehkä jo käyneen kuvaamassa paikan. Suuntasimme koukaten seuraavaan kuvauspaikkaan, Paulamäen eteläpuoleiselle kalliolle. Sielläkään ei näkynyt ketään. Räpsimme muutamat kuvat ja suunta kohti seuraavaa kohdetta, pohjoisen uran mutkaa.

Punainen viiva:
Sinnekin päästiin ilman mitään havaintoa mistään. Vähän pähkäiltiin että mitä kohtaa tässä nyt pitäisi kuvata, mutta eiköhän sekin filmille tullut. Seuraava suunnitelma oli kiertää alueen ihan rajaa pitkin Välimaan kautta Haapamäen kuvauskohteeseen. Mutta yllättäen mutkan takaa pelmahti Käpykaarti. Onneksi kärkikaksikko oli hereillä, Jarmolla jopa ase suunnattuna mutkaan. Käpykaartista tipahti Perttu ja Mikko, Kalle oli jossain mutkan takana. Levittäydyimme uran molemmille puolille, Janne ja Jarmo oikealle puolelle, minä ja Mikki vasemmalle. Etenimme Mikin kanssa hitaasti koukkuun, samalla kun J&J piti vastapuolen tippuneita silmällä ettei heitä päästä sitomaan. Oli muuten jännää hiippailla, kun vähän väliä tuulenpuuska tiputti koivujen latvoista jäistä pisaraa. Rapinaa oli joka puolella, mutta onneksi mikään niistä ei ollut Raato-ryhmä… Onnistuin koukkaamaan reilusti ympäri, jonkun 30m uran varteen tuhotuista vihollisista. Arvelin että nyt olen reilusti Kallen takana, ja pääsen uraa pitkin suoraan selkään. Mikki tuli samaan aikaan uran laitaa pitkin, mutta Kalle pääsi tiputtamaan hänet. Vähän aikaa hiivittyäni huomasin Kallen uran oikealla puolella kyykyssä, pari kuulaa selkään ja Käpykaarti tuhottu. Sidoimme Mikin ja matka jatkui.

Pidimme pienen tauon ennen Haapamäen kuvauskohteeseen menoa, mitään ei näkynyt eikä kuulunut. Kuvauskohde löytyi helposti, muutama kuva ja päätimme lähteä evästämään repuille. Kuljimme varovaisesti uraa pitkin, kun yht’äkkiä kärki pysähtyi ja löi maihin. Käpykaarti kulki edestämme uran yli kohti etelää. Levittäydyimme vasemmalle koukkaukseen, mutta vastustajat jatkoivat matkaa meitä huomaamatta. Hetken puntaroimme mitä tehdä, mutta päätin että jatketaan syömään. Olisihan sitä perään voinut lähteä, mutta tiheikössä hukkaa helposti vastapuolen jäljet ja vielä helpommin kävelee väijytykseen.

Violetti viiva
Syönnin jälkeen lähdimme takaisin kohti Käpykaartin uran ylityspaikkaa, haravoimaan aluetta mahdollisen reppukätkön varalta. Noh, kävi niin hauskasti että Mikin kanssa pyörsimme ympäri ja onnistuimme palaamaan lähtöpaikkaan. Ehkäpä kannattaa kulkea kuntopolkua pitkin, niin ei eksytä uudelleen tuumasin. J&J odottivat meitä uran varressa, jonne päästyämme tuumailimme taas mitä tehdä. Tiheiköstä ei reppukätköä löydä, ellei päälle astu. Päätettiin lähteä pohjoisemmaksi kallioita myöten, ehkäpä sieltä löytyisi jotain. Ehdimme kulkea muutaman kymmenen metriä, kun Janne tulla tupsahti suoraan Käpykaartin reppukätkölle. Kyllä oli tuuria että lähdettiin oikeaan suuntaan. Matalassa kuusentaimikossa reppuja ei näkynyt kuin ihan vierestä, vaikka muuten alueella näki monta sataa metriä ympäriinsä. Reput levälleen, ja paperilapulla viesti vierailusta. Jatkoimme matkaa pohjoisemmaksi kalliolle.

Siellä pidimme vartin tähystystauon, ja juuri kun olimme lähdössä, Jarmo sai osuman selkäänsä. Onneksi porukkamme oli vielä levällään, joten muita ei tippunut. Levittäydyimme kallion molemmille puolille, mutta Mikki sai osuman. Janne oli jumissa oikealla puolella, minä sain vasemmalta yhden vihun pois. Vähän aikaa näytti ja kuulosti että ehkä alueella on vielä kolmaskin partio. Onnistuin irtautumaan vasemmalta, vaikka kuulaa tuli kohti. Rat oli edennyt keskelle kalliota, pieneen notkelmaan josta pystyi pitämään Jannen piikillä. Ei mennyt kauaa kun Janne tipahti. Olin siis yksin pystyssä. Jos Rattia ei saa pois, en pääse sitomaan Mikkiä ja Jarmoa jotka olivat keskellä kalliota tippuneena, tai Jannea joka oli kallion toisella puolen. Vasemmalle ei päässyt, joten ei ollut muuta mahdollisuutta kuin mennä suoraan päin. Onneksi vastapuolella ei ollut ketään muuta kallion päällä, jolloin olisin ollut helppo maali. Sain pidettyä Ratin matalana samalla kun lähestyin ja pääsin sopivaan ampumapaikkaan josta sain hänet pois pelistä. Sidoin äkkiä Mikin ja Jarmon ja palasin vasemmalle. Jarmo ryntäsi sitomaan Jannea, Mikki tuli keskelle kaverikseni. Yritin koukata vasemmalta, mutta juuri kun kalliot alkoivat loppua, sai vastapuolelta joku mut piikille ja sain osuman. Mikki hoiteli kuitenkin vastustajan kun tämä yritti päästä sitomaan kaveriaan. Mikki sitoi mut, ja lähdimme viimeisen vastustajan perään. Laturi tippui Jannen ja Jarmon koukkauksen tuloksena, ja niin Raato-ryhmän päänahka saatiin. Mutta lähellä oli ettei käynyt toisinpäin, saimme kaikki osuman ja hetken aikaa olin ainoa pystyssä oleva. Tappelu oli kuitenkin mahtava!

Palasimme takaisin Käpykaartin reppukätkölle, mutta kas, se oli kadonnut tappelun aikana. Arvelimme heidän olevan jossain lähempänä läntisen alueen risteyksiä, koska peliaika alkoi lähestyä loppuaan. Jarmolla alkoi olla kiire pois, joten päätimme mennä koukaten hakkuuaukon reunaa myöten parkkipaikan luo. Reput saisivat jäädä kuntopolun varteen, sieltä ne on helppo hakea autolla pelin loputtua. Pääsimme parkkipaikalle, jossa Janne ja Jarmo poistuivat pelistä. Mikin kanssa suuntasimme väijyyn ensimmäiseen risteykseen. Arvelin että muut partiot ovat todennäköisesti myös jossain lähellä väijyssä mutta ketään ei näkynyt. Juuri kun peliaika tuli täyteen, alkoi jonkin matkan päästä kuulua tappelua. Vaikka aika oli täysi, lähdimme Mikin kanssa katsomaan josko siellä olisi joku jota voisi taputtaa selkään. Emme kuitenkaan päässeet näköetäisyydelle kun peli huudettiin ohi. Käpykaarti oli kävellyt Raato-ryhmän väijyyn.

Palasimme parkkipaikalle ja summailimme pelin kulun. Kaikki partioit olivat suorittaneet kuvaustehtävät, mutta koska Pappa-partio oli ainoa kaksi partiota ja yhden reppukätkön tuhonnut jäi pisteiden perusteella voitto meille. Eipä sillä niin väliä, hyvä peli vaikka olisi lopputulos ollut mikä vain.
Image
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Itsenäisyyspelit 7.12.2014

Post by -jm- »

Kiitos Laturille ja Mazorille partioiden tappeluraporttien laadinnasta, näitä on mukava lukea!
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
Post Reply