Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Post by laturi »

Tänne yleinen keskustelu ja kysymykset pelistä. Ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa.


TEHTÄVÄT PELISSÄ

Molemmilla osapuolilla on rengas, johon liittyy kirjaimia ja kuljetusta. Pelialueella on myös "postilaatikko", johon tulee viedä erinäisiä lappuja pelin eri vaiheissa. Lisäksi pelissä on kellosalkkuja, joita yritetään pitää oman osapuolen hallinnassa, näin keräten kelloon aikaa. Enemmän pisteitä tehtävistä kerännyt osapuoli voittaa.

Mikäli nyt tehtävät eivät jääneet mieleen, kerrataan pelisäännöt ja pelimekaniikka paikanpäällä. Tehtävien tekemisestä huolehtii myös joukkueenjohtajat, jotka ryhmänjohtajien kautta johtavat osapuolen toimintaa.

Rengas-tehtävät
-Oman renkaan puolustus. (voimassa koko ajan)
-Omaan renkaaseen lappu, jossa kirjain väh. 10 cm. kork. narulla kiinni (kortti 1). Rengasta ei saa siirtää. Rengas tulee olla pystyssä.
-Ensimmäisen kortin vienti postilaatikkoon (oman renkaan kirjain)
-Vihollisen renkaan etsintä ja heidän kirjaimensa selvitys
-Toisen kortin vienti postilaatikkoon (vihollisen renkaan kirjain)
-Kolmas kortti oman lähtöpaikan mehukattipulloon (oman renkaan kirjain)
-Oman renkaan kuljetus vihollisen lähtöpaikkaan.
-Vihollisen lähtöpaikan valloitus = oman renkaan sijoittaminen vihollisen renkaan päälle.

*Omaa rengasta saa lähteä kuljettamaan vasta sen jälkeen, kun on pudottanut postilaatikkoon vihollisen renkaassa olevasta kirjaimesta kertovan kortin (kortti 2). Mikäli vihollinen on jo lähtenyt siirtämään rengastaan, kolmannen kortin voi noutaa vihollisen lähtöpaikassa olevasta mehukattipullosta, ja toimittaa postilaatikkoon

*Ennen kuin mikä tahansa kortti pudotetaan postilaatikkoon, on siihen merkittävä kellonaika postilaatikon yläpuolella olevasta kellosta!


Kellosalkut
-Molemmat osapuolet saavat kellosalkun, minkä he vievät pelialueelle, pystyttävät aurausviitan merkiksi ja miinoittavat alueen (väh 3 miinaa). Tähän toimenpiteeseen annetaan aikaa max. 1h. Kellosalkulta tulee olla vähintään 200 m respalle. Kun annettu aika on kulunut, osapuolen komentaja ilmoittaa pelinjohdolle heidän kellosalkun kartta-ruudun. Sen jälkeen kellon saa käynnistää käymään omalle ”värille” ja aloittaa sen puolustus.

YLEISTÄ

Respaus:
-4 kertaa tunnissa (X.00, X.15, X.30, X,45)

Ensisiteet:
Jokaiselle pelaajalle jaetaan ensiside. Siteen saa sitoa kuka tahansa kenelle vain (itseään ei saa sitoa) max. 1 sidettä/pelaaja

Lääkintämiehille (2/osapuoli) jaetaan eri väriset siteet, jotka hän voi sitoa jo kerran sidotullekin vielä toisen nauhan. Lääkintämies voi ”kouluttaa” toisen pelaajan, jota ei ole vielä sidottu lääkintämieheksi sitomalla hänelle lääkintämiehen hihanauhan. Ensisiteet nollautuvat respalla

Miinat

Yksi miina koostuu kolmesta osasta
-hälytin osa , jossa on on/off kytkin
-magneettisesta vastakappaleesta
-etsintä signaalin lähettäjästä

Pioneeriryhmälle annetaan:
-5 miinaa
-5 miinoihin kiinnitettyä ilmaisinta
-1 miinan etsintä laite
-100 m, lankaa ansalangaksi.

Miina tulee asentaa esim, puiden väliin niin että ansalankaa on suuntaansa max. 5m.

Kun miina laukeaa eliminoituu sen laukaissut pelaaja ja jos toisia pelaajia on lähempänä kuin 5 m laukaisijasta myös he eliminoituvat.

Miinan laukaisseen pelaajan pitää sammuttaa hälytys on/off kytkimestä!!

Vain pioneerit voivat purkaa miinoja. Miinan etsintä tapahtuu hakulaitteella. Kun miina on löytynyt, pioneeri voi purkaa miinan irrottamalla toisen ansalangan ja kiertämällä sen miinan ympärille sekä laittamalla kytkin off-asentoon.

Lauennut miina tulee jälleen toimintakuntoon käyttämällä se respalla.
Vihollisen pioneerin purkama miina palautuu myös respalla toimintakuntoon.

Miinojen käyttö pioneereille koulutetaan vielä erikseen paikanpäällä!

RADION KÄYTÖSTÄ

Pelissä käytetään PMR 446 tyypisiä radioita (taajuus 446Mhz), eli niitä normi 8 kanavaan jaettuja radioita.

Jotta radiosta on jotain hyötyä, pitää sitä osata käyttää tehokkaasti. Viestien pitää olla lyhyitä ja ytimekkäitä, ja radioon kerrottavaa asiaa kannattaa miettiä ennekö lähettää.

Esimerkkejä radio keskustelusta:

B kutsuu A:ta (huomaa järjestys): Alfa-bravo
A vastaa: Alfa
B kertoo asian: Vihollista havaittu karttaruudussa 123-456. Pyrkikää tuhoamaan vihollinen.
A kuittaa veistin saaduksi ja ymmärretyksi: Alfa tai alfa sai

*Halutaan lähettää "alfalle" viesti "bravolta". Toimii kun radiossa vähän liikennettä ja aikaa puhua. Yleisin virallisin keskustelumuoto.

Vaihtoehtoisesti voidaan myös viesti lähettää, mikäli kiire, tai kanavalla paljon liikennettä:

B kertoo viestin A:lle : Alfa-Bravo, vihollista havaittu karttaruudussa 123-456, pyrkikää tuhoamaan vihollinen.
A kuittaa: Alfa sai, tai vaan alfa

Tässä vaarana, että vastaanottaja ei kuule viestiä, jolloin koko rimpsu pitää toistaa, tai turvautua ensimmäiseen tapaan. Tässä tyylissä erittäin tärkeää että vastaaja muistaa kuitata viestin saaduksi. Myös rimpisun voi toistaa saman tien, jotta viesti varmasti tulisi oikein ymmärretyksi.

*Älä keskeytä toisten käynnissä olevaa keskustelua huutamalla viestien väliin. Kuuntele hetken kanavaa ja odota "Loppu" viestiä tai keskustelun loppumista.

Kirjaimet voidaan lausua vaikkapa "NATO-aakkosilla" selvyyden saamiseksi:

A Alpha
B Bravo
C Charlie
D Delta
E Echo
F Foxtrot
G Golf
H Hotel
I India
J Juliet
K Kilo
L Lima
M Mike
N November
O Oscar
P Papa
Q Quebec
R Romeo
S Sierra
T Tango
U Uniform
V Victor
W Whiskey
X X-ray
Y Yankee
Z Zulu

Radiokanavat pelissä

Punaiset 1-4, siniset 5-8. Vihollisen radiokanavien kuuntelu kielletty.


MUUTA

Kaveriporukat! Valitkaa keskuudestanne ryhmänjohtaja, jolta löytyy radiopuhelin, kartta ja muistiinpanovälineet. Myöskään vara-välineistä ei ole ainakaan haittaa.

Kaikki pelaajat tullaan jakamaan ryhmiin. Jos ei peliintullessa valmista ryhmää ole, niin yksittäisistä pelaajista muodostetaan semmonen.

Kartta

Alla liitteenä pelialueen kartta. Koordinaateista luetaan ensin kirjain, sitten numero. Esim. A-1 = radioitse = "Alfa yksi". Yksi ruutu on 100x100 m.
Attachments
Ilvesjoki kartta.pdf
Pelialueen kartta PDF-muodossa.
(327.27 KiB) Downloaded 663 times
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Post by laturi »

Infoa pelitehtävistä päivitetty edelliseen viestiin!
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Post by laturi »

Tosiaan peli päättyi ns. tasapeliin, eli punaiset saivat kelloista aikaa 3,5 h ja siniset reilun tunnin verran. Siniset kuitenkin lopussa rykäsivät kummatkin renkaat punaisten lähtöpaikkaan, joten siniset voittivat rengas-tehtävän. Muuten peli oli renkaiden kannalta melkosen tasaista vääntöä. Punaisia avitti ainakin kelloilla hieman suurempi pelaajamäärä, jolloin sinisillä ei enää riittänyt resursseja kelloista taistelemiseen.

Meikäläisen kertomus pelistä:

Itsehän toimin punaisten joukkueenjohtajana. Osapuolemme jaettiin kolmeen ryhmään S1-S2 ja yhteen taistelupariin S4. Alussa taktiikkamme oli iskeä vahvasti ja vauhdilla postilaatikolle kahden ryhmän voimin S2 ja S3. Sillä aikaa pioneeriryhmä S1 sai tehtäväksi asentaa kellosalkun uoman rantaan pohjoiseen. S4 lähti heti tiedustelemaan vihollisen renkaan kirjainta etelän kautta. Saimme postilaatikon haltuun ilman vastarintaa ja ensimmäisen kortin lootaan. Hetken kuluttua otimme kontaktia kellosalkun ja postilaatikon välissä. Hetken taistelun jälkeen S3 irtosi postilaatikolta tukemaan kellosalkkua virittävää S1:stä. Hetken kuluttua kuitenkin S3 tippui pois. Hetken hiljaisuuden jälkeen siirryin itse vahvistamaan postilaatikolle S2:sta, sillä oletin vihollisen pian yrittävän saada postilaatikkoa haltuun. Ei mennyt kuin muutama minuutti, kun lännestä lähestyi vihollista. Hetken aikaa vaihdoimme laukauksia, kun yhtäkkiä etelästä tuli vihollisen taistelija, joka tiputti usemman puolustavan jannun, mukaan lukien itseni. Vihollinen oli antanut tässä tilanteessa pataan oikein kunnolla, ilmeistesti yhdellä haavoittumisella. Marssimme S2 kanssa respalle..

Tuumasin tässävaiheessa, jotta turha koittaa saada postilaatikkoa vielä haltuun kun ei tiedetä vihollisen kirjaintakaan. Siirryimme siis S2 kanssa tukemaan kellosalkun asennusta uoman varteen. Tässävaiheessa S4 oli onnistunut tiedustelemaan vihollisen kirjaimen. Näin ollen määräsin S2 hyökkäämään kohti postilaatikkoa pohjoisen suunnasta. Itse jäin antamaan "leatherman"- tukea S1 pioneereille, jotka asentelivat miinoja kellosalkun ympärille. Kellosalkun asentamisaikaa ei enää ollut paljoa, mutta saimme ilmeisesti homman hoidettua yhtä aikaa vihollisen kanssa. Nyt oma kello alkoi käymään meille (niinkauan kun se ehti käymään ennen toimintahäiriötä). S2 eliminoitui postilaatikolle päästyään. Tällävälin S3 oli puolustamassa rengastamme vihollisen tiedustelulta.

Käskin S3 odottamaan hyökkäystä S2 kanssa postilaatikolle, mutta ilmeisesti vihollinen oli saanut toisen korttinsa postilootaan ja luovuttanut loodan. Näin ollen S3 oli ottanut jo laatikon haltuun. S2 siirtyisi nyt kellosalkulle vahvistamaan. Sillävälin S4 oli siirtynyt myös postilaatikolle reissultaan vihollisen selustasta ja sai vihollisen kirjaimen lootan. Nyt mekin voitiin luovuttaa postilaatikko, koska sillä ei enää mitään tehtäisi. Käskin S4 huoltamaan ja tämän jälkeen hakemaan rengasta omasta lähtöpaikasta. S2 saavuttua kellosalkulle, päätimme koittaa S1 ja S2 kanssa edetä vihollisen kellosalkulle, joka oli n. 50 m länteen meidän kellosalkusta. Hyökkäys kuitenkin tyssäsi pian ja yhtä taistelijaa lukuunottamatta koko S1 kaatui etulinjaan. Vetäydyimme hieman hyökkäyksestä ja otimme puolustuskannan omalle kellosalkulle odottaen vahvistuksia. Liitin myös respalle menneen S1:sen S4 kanssa tuomaan rengasta. Tuumin, että fiksuinta olisi keskittää joukot yhteen paikkaan ja ottaa molemmat kellosalkut haltuun ja rynniä niiden lävitse renkaan kanssa vihollisen lähtöpaikkaan.

S1 ja S4 huollettua nämä lähtivät tuomaan rengasta. Samoihin aikoihin S3 oli saannut havainnon liikutettavasta vihollisen renkaasta, ja he lähtivätkin renkaan tuontia blokkamaan. Kun rengas saatiin meidän kellosalkulle, S1 ja S2 valmistautuivat hyökkäämään uudestaan kohti vihollisen kellosalkkua. Juuri kun olimme aloittamassa hyökkäystä, saatiin havainto jo aiemmin takana kummitelleesta vihollisesta. Jouduimme hieman keskeyttämään alkavaa hyökkäystä irroittamalla porukkaa puolustamaan taakse. Nyt rynnimme vihollisen kellosalkulle ja siellä olikin vastassa yksi tarkka-ampuja, jonka taakse koukannut S1 lopulta tiputti pois. Jonkin verran rähinää taaksepäinkin (itään kellosalkutamme) käytiinkin, kun vihollisen lopulta otti ilmeisesti irti. Asetin S1 suojaamaan vihollisen kelloa, ja purkamaan vihollisen miinoja, kun S2 suojasi omaa kellosalkkua. Nyt saimme renkaan eteenpäin ja päätimme lymyttää sen hiljaiselta tuntuvan vihollisen lähtöpaikan viereen. S4 lähti etsimään vihollisen rengasta. Tällä hetkellä S3 oli taistellut ahkerasti ilmeisesti vihollisen rengasta tuoneen joukon kanssa omassa lähtöpäädyssämme.

Kellon lähestyessä kolmea, totesimme että vihollisella ei enää tunnu olevan intressejä kellosalkkuihin, joten päätin jättää kelloille minimi miehityksen, eli S3 ryhmän neljä taistelijaa. Lopulla köörillä olisi tarkoitus lähteä metsästämään voimalla vihollisen rengasta. Juuri kun S3 saapui vahdinvaihtoon kellosalkuille, oli S1 vartiomies ottanut kontaktia vihollisen aloituspaikan suuntaan, sitä tarkistaneeseen ryhmään. Ilmeisesti vihollinen oli samalla havainnut renkaamme, ja saimme tästä onneksi nopeasti tiedon ja lähdimme S1,S2 ja S3 voimin nopeasti hätiin. S1 ja S3 hyökkäsi rivakasti luoman mukaisesti, ja S2 lähti tekemään koukkua etelän-suunnalta. Samalla radioon tuli tietoa, että vihollinen siirsi rengastamme pois päin kohti vihollisen respaa ja annoinkin S2:lle ensisijaiseksi tehtäväksi blokata rengastapyörittävän porukan liike. Tässä vaiheessa kuljin itse ryhmien välissä yksikseni, ja luulin kulkevani hieman takalinjoilla "turvassa", kun eteen vilkaistuani näin ilman olevan täynnä kuulia, jotka leijailivat uhkaavasti meikäläistä kohti, ja taustalla kuulien lähettäjänä näkyi olevan vihollisen kolleega.. En kerinnyt kissaa sanoa kun ropisi. Tässä vaiheessa tein erittäin huonon ratkaisun ja päätin lähteä saman tien respalle, kun omat ryhmät paineli melko kaukana meikäläisestä. Respalle kävellessäni radiokeskustelusta päätellen ainakin toistaiseksi vastarinta oli lyöty, ja joku olisi varmaan kerinnyt meikäläisenkin sitomaan..

Loppupeli menikin vähän heikommin. Respalle päästyäni oli myös S4 respaamassa ja arvioi lähtöpaikkamme olevan vihollisen hallussa. Kun kello tuli 15.30 lähetin S4 tarkastamaan lähtöpaikkaamme ja itse aloin lompsimaan takaisin päin pelialueelle. Respauksen aikaisista radiokeskusteluista päätellen, tilanne oli aikasta tiukka, ja vihollinen uhkasi tuoda myös meidän renkaamme omansa päälle lähtöpaikkaamme, joilloin lähtöpaikka olisi ollut vallattu. Koitin huudella radioon ryhmiä S1,S2,S3, mutta kukaan ei vastannut, hetken jo epäilin radion olevan epäkunnossa, mutta lopulta kysyttyäni S4 vahvisti, että radio kyllä toimii.. Näin ollen oletin ryhmien tippuneen rengasta takaisin tavoitellessa. Tällähetkellä pelissä oli ilmeisesti täydessä vahvuudessa minä ja S4. Päätin lähteä tarkistamaan ensiksi kellosalkut, jotta tikittävät meille, ja kelloilla olikin hiljaista. Lopulta tippuneet ryhmät pääsivät respaamaan ja määräsin kaikki hyökkäämään kohti lähtöpaikkaamme ja estämään renkaan tuomisen sinne. Itse siirryin myös postilaatikon kautta etelään kohti isoksi muodostunutta rähinää. Hetken yrityksen jälkeen taisimme ottaa jonkin verran pataan ja vihollinen oli saanut renkaan perille. Kohta peli loppuikin.

Kaiken kaikkiaan kaikki kolme ryhmää ja taistelupari, toimivat erinomaisesti koko pelin ajan. Radioliikenne oli hyvää ja tuloksia saatiin. Itseä hieman jäi harmittamaan, että välillä porukkaa ei vaan meinannut riittää joka paikkaan. Esimerkkinä S3 joutui pariin kertaan mottiin, ilman apua. Objektien suorittaminen kun vaati aina hyökkäyshommissa ylivoimaa, niin ei vain ollut irroittaa väkeä. Toki vihollisella oli taistelijoita viisi vähemmän, joten kovasti hekin saivat paiskoa hommia =).

Kiitos kaikille pelaajille onnistuneista peleistä ja järjestäjälle taas keväisistä mittelöistä ilvesjoella! Erityisesti vielä hyvästä toiminnasta maininta punaisille taistelijoille! Joka ryhmä ja partio oli tarpeen ja hoiti hommansa hyvin!

Image

Tarinoikaahan muutkin ja palautettakin voi antaa!
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Post by -jm- »

Hieno pelipäivä! Kiitos pelinjärjestäjille ja kanssapelaajille.
Keli oli mainio, sade loppui ennen pelin alkua.

Mua harmittaa suunnattomasti semmoiset pelaajat, jotka ilmoittautuvat peliin, mutta jättävätkin sitten saapumatta jos sääennuste lupaa vähän huonompaa keliä.
Paikalle tuli käsittääkseni n. 30 pelaajaa, aika moni ilmoittaunut pelkäsi vissiin kastuvansa ja jätti saapumatta.
Olisi reilua tapahtuman järjestäjiä kohtaan reilusti laittaa viestiä, että ei tulekaan peliin.
Ymmärrän jotenkin, että nuorempia pelaajia ei välttämättä huoltajat päästä märkään keliin peuhaamaan. Täysi-ikäisten poisjääminen ei saa ymmärrystäni osakseen.
Jos ei tullut vielä selväksi, niin paheksun syvästi peliin ilmoittautuneiden poisjäämistä.
Se on huonoa käytöstä ja tapahtuman järjestäjän työn arvostamattomuutta.

Päiväi oli tosi mahtava, saapumatta jääneet jäivät onneksi paljosta paitsi.
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
Choke77
kapiainen
kapiainen
Posts: 465
Joined: Sat 06 Sep, 2008 19:45:03
Location: Koskenkorva, Ilmajoki

Re: Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Post by Choke77 »

Makeat oli kyllä pelit, siitä kiitokset järjestäjille ja pelinjohdolle. Tämmöisiä pelejä saisi ehdottomasti olla enemmänkin.

Mutta tosiaan mukavaa oli ja melko tasaiselta tuo toiminta tuntui kun tasapelikin sopivasti tuli. Ainoa itseä häiritsevä juttu oli se että ei ollut raatoliina pakollinen varuste tässä pelissä, harmittavan vaikeaa erottaa osuiko se kaukaa ammuttu kuula siihen makaavaan kaveriin vai ei. (Ja sitten tulee näitä ikäviä varmuuden vuoksi ampumisia, itsekkin sain muutaman kerran kuulaa kyllä huolella tippuneena kun en kerinnyt sitä raatoliinaa tarpeeksi nopeaa kaivaa dumpista päähäni)

Aika jännä että jotenkin se tuntui tuo hiukan pienempi pelaajamäärä toimivan melkein paremmin tuolla. Ainakin kontaktia oli aivan käsittämätön määrä ja kuulaa taisi itselläkin palaa päälle pussi eli yli 2000. Kyllä siinä Swetlana kävi kuumana... :D
Pappa-Tiimi
User avatar
Mazor
kapiainen
kapiainen
Posts: 529
Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Location: Seinäjoki

Re: Rengas-ilves, Ilvesjoella 28.3.2015

Post by Mazor »

Kirjoitanpas pienen tapahtumakertomuksen, kun tässä nyt on aikaa.

Elikkäs osapuolena sininen, roolina 1. ryhmän (tai pikemminkin partio, 3 henkeä) rj.

Aloituspaikalla tehtäväksi tuli edetä alueen eteläosan kautta tiedustelemaan punaisen renkaan kirjainta. Lämäri Lupus jätettiin 2. ryhmän käyttöön, koska meillä oli tarkoitus päästä ilman kontaktia kohteeseen. 2. ryhmä vuorostaan suuntaisi postilaatikolle, jossa varmasti tulisi tappelusta.

Suuntasimme Ramin kanssa hallin kautta kaartaen eteläreunaan, ja sitä hissukseen kohti punaisten lähtöpaikkaa. Ehdimme edetä jonkun 150m kun huomasin kauempana lähestyvää liikettä. Löimme maihin. Liike katosi, ja odottelimme reilun 10 min. Mitään ei kuitenkaan näkynyt. Kävin varovasti tiedustelemassa edempää, ja pääsin n. 30m eteenpäin kun huomasin edessä vihollisen. Tämä huomasi myös varmasti minut, joten se siitä tiedustelureissusta.
Pyysin kympiltä (jojo) päätöksen, yrittääkö eteenpäin vai menemmekö keskemmälle 2.ryhmän avuksi. Käsky kävi 2.ryhmälle avuksi. Siellä kuului olevan tappelua sen verran että eivät pääse postilaatikolle.

Siirryimme ruudussa D3 koilliseen kaartaen vievälle ojalle, ja sen itäpuolta eteenpäin. Samaan aikaan 2.ryhmä painoi taas eteenpäin. Olimme jo melko lähellä, kun 2.ryhmää kohti avattiin tuli ja sain äänestä suuntiman viholliseen. Rivakasti talsien pääsimme Ramin kanssa vihollisen ryhmän taakse, josta nopeasti tiputimme 4 henkeä. Muistaakseni sain kuitenkin itse osuman. Postilaatikko vallattiin ja saimme vietyä oman renkaan kirjaimen perille. Punainen oli jo omansa toimittanut.

Tästä jatkoimme 1. ja 2. ryhmien voimin tiedustelemaan punaisen renkaan kirjainta. Menimme vähän edellä, 2.ryhmä tuli jäljempänä. Pääsimme kohteesta jonkin 20-30m päähän, kun saimme kontaktin puolustajiin. Etuvasemmalla kuului tarkka-ampuja ammuskelevan 2.ryhmää, ja saikin ensimmäisellä laukauksella kärkimiehen pois. Hetken ihmettelyn jälkeen jatkoimme kuitenkin etenemistä, ja yritin koukata oikean kautta. Pääsin jo näköetäisyydelle renkaasta kun sain osuman (se oli itse asiassa 3. osuma, koska mut oli jo sidottu lämärin nauhallakin... Mutta en muista missä tämä tapahtui). Enää ei voinut sitoa, joten tietä pitkin respaamaan. Kävellessä kuulin radiolla kuinka 2.ryhmä pääsi renkaalle, sai kirjaimen tietoon ja välitti sen kympille. Kymppi suuntasi viemään kirjainta laatikolle, mutta törmäsi siellä vihollisiin. 1. ja 2. ryhmät tulivat avuksi kyseisten vihollisten selkään, ja siten saatiin postilaatikon tehtävät suoritettua.

Respalla söin ja latasin sekä odottelin muita tulevaksi. Juuri kun muut saapuivat perille, tuli 3.ryhmältä avunpyyntö kellolle. Vihollista tuli kolmesta suuntaa, myös meidän lähtöpaikasta... Muut eivät päässeet huoltamaan, vaan jatkoimme lähtöpaikkaa kohti. Alueella oli muutama vihollinen, joista muutama ilmeisesti tuhottiin ja loput irtautuivat. Pääsimme 3.ryhmän luo, ja vaihdoimme kellon miehitystä. 3.ryhmä lähti etsimään punaisten kelloa, jonka piti olla takanamme. Samalla kuului punaisten asemista äänekästä mekastusta ja sieltä yritetiin päästä hyökkäykseen. Itse sain osuman, mutta meillä oli sen verran hyvät asemat että hyökkäys torjuttiin ilman ongelmia. Samalla tarkentui että meidän kello ei ollutkaan siellä missä piti, ja siten punaisten kello oli edessämme, missä vihollinen oli myös hyvissä asemissa.

Hetken päästä siirryimme 1.ryhmän voimin huoltamaan. Samaan aikaan respan vierestä livahti punaisten ryhmä joka suuntasi kohti kelloja. Painelin kympin kanssa perään ja saimme pari tappiota aikaan. Vihollinen kuitenkin tiputti mut, ja sitoi haavoittuneensa. 2.ryhmä onneksi oli tietoinen tästä vihollisesta ja pärjäsi kellolla. Joko vihollinen tuhottiin tai se irtautui omaan päätyyn päin. Siirryin respaamaan ja huoltamaan.

Respalta lähdin edeltä tiedustelemaan punaisten renkaan aluetta. Rami ja Lupus tulisivat perästä. Pääsin punaisten lähtöpaikalle, mutta rengas ei enää ollut siellä. Vastapuolella oli siis sama aikomus kuin meillä, koska 2.ryhmä oli siirtämässä rengasta perässämme. Aloitimme kuumeisen etsinnän, mutta vastapuolen renkaan siirtäjiä ei löytynyt. Kellojen luona oli edelleen vihollisia, ja 3.ryhmä yritti päästä sinne selustasta. Kertaalleen olin hätää kärsimässä, kun törmäsin odottamattomasta suunnasta Ramin ja Lupuksen eteen ja nämä avasivat tulen. Ehdin heittäytyä alas ja ojaan, ennenkuin tunnistimme toisemme. Läheltä liippasi että olisin ottanut osumaa. Jatkoimme varmistamaan punaisten lähtöpaikkaa, koska meidän rengas oli jo tulossa hyvän matkaa sinne.

Pelialuetta halkovan ojan (pituussuunnassa) luona törmäsimme punaisiin. Kärsimme välittömästi kahden miehen tappiot, ja itse yritin vain päästä kauemmaksi vasemmalle. Mutta punaiset painoivat perässä ja koska lasit vetivät aivan huuruun en voinut yhtään mitään. Tipuin punaisten respan lähistölle. Onneksi 2.ryhmä oli lähellä ja onnistui lopulta puhdistamaan alueen ja sitomaan meidät 1.ryhmäläiset. Jatkoimme yhdessä punaisten lähtöpaikalle. Valtasimme sen ja varmistimme alueen. Sain tiputettua yhden 4:n hengen ryhmän, joka oli tulossa respalta. Asetuin varmistamaan respan suuntaa, muiden asettuessa vasemmalle ojan luokse. 2.ryhmä palasi takaisin omaan päätyyn etsimään rengasta.

Lopulta punaisten rengas löytyi, 3.ryhmä osui kellojen luona renkaan kätköpaikalle ja aloitti sen siirtämisen kohti alueen eteläreunaa. 2.ryhmä suojasi ja sitoi vihollista minkä pystyi. Välillä kukaan ei enää vastannut radioon, joten siellä taisi olla isot tappelukset. Punaisten lähtöpaikalla oli täysin hiljaista. Renkaan kuljetus kuitenkin jatkui ja 3.ryhmä sai tuotua sen perille. Asetuimme suojaamaan sitä. Aivan peliajan lopussa vihollisia alkoi tulla keskemmältä aluetta ja yritin koukata oikealta avuksi mutta sain osuman. Renkaan lähettyville punainen ei kuitenkaan ehtinyt.

Peli oli kaikenkaikkiaan loistava. Väkeä oli ihan sopivasti, yksi ryhmä meille lisää olisi ollut poikaa. Nyt pärjäsimme lähinnä vain 2.ryhmän tulivoiman ansiosta tappeluissa. 1.ryhmä hoiti tiedustelua, ja 3.ryhmä pioneereina kellosalkkuja. Ehkäpä se 50 henkeä olisi ehdoton maksimi, muutoin tuolla ei olisi tilaa liikkua samalla tavalla mitä nyt oli.

Kiitokset kaikille, järjestäjille erityisesti!
KOVA-Osasto + Pappa-Tiimi
Post Reply