METTÄPELI 2019, 31.8.-1.9.2019, K15

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1491
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

METTÄPELI 2019, 31.8.-1.9.2019, K15

Post by laturi »

METTÄPELI 2019, 31.8.-1.9.2019, K15

24 h mittainen kokoajan päällä oleva sisseilypeli Ilvesjoen yhteismetsän alueella. Pelissä partiot suorittavat erilaisia pelinjohdon antamia tehtäviä ja keräävät piste-kalikoita.

Ikäraja:
K15. Peli on oikeasti vaativa, ja partiot ovat täysin omillaan koko pelin ajan.

Pelin alku ja loppu:
Pelin aloitus ja lopetus tapahtuu hiekkamontun parkkipaikalta. Ohjaus kyltein pelialueelle E12 tieltä, josta pelialueen parkkipaikkana toimivalle hiekkamontulle matkaa n. 6,7 km. Osoite hiekkamontun kohtaan on Mustajärventie 857, Karvia. Katso google-mapsin linkistä reitti E12 tieltä parkkipaikalle: (Linkki)
Peli alkaa lauantaina 31.8. kello 12:00 ja päättyy sunnuntaina 1.9. 12:00. Pelin alussa partioille annetaan suunta johon kuljetaan käsketty aika. Siirtymisen aikana ei saa kerätä objekteja eikä taistella muita ryhmiä vastaan. Ajan kuluttua peli on täysin käynnissä ja ampuminen sallittu. Alkubriiffi alkaa 11.30, joten silloin pitää viimeistään olla varusteet päällä valmiina. Pelin päättymisen jälkeen klo 12:00 pelissä ei saa enää ampua. Ainoa toimenpide tämän jälkeen on hakea omat kalikat mahdollisista kätköistä ja siirtyä pistelaskupaikalle. Jos siirtymisen aikana löytyy vielä objekteja, ne saa ottaa mukaansa ja niistä saa pisteet. Pelissä kerätyt objektit toimitettava pistelaskupaikalle parkkipaikalle 12.30 mennessä. Loppupalaute ohi n. 13:00 mennessä, ja poistumme kotiin lepäämään.

Yleissäännöt:
-Pelissä toimivat vastakkain partiot. Jokainen partio on omillaan, kaikki muut ovat vihollisia. Pelaajat eivät käytä hihanauhoja.
-Partion koko on 2-5 henkilöä. Partio toimii yhdessä, eikä hajaannu eri puolille aluetta.
-Peli on käynnissä lauantain aloituksesta (12:00) sunnuntain lopetukseen (12:00). Kaikki huolto tapahtuu pelin aikana pelikentällä.
-Pelissä kerätään pelialueelle sijoitettuja pisteobjekteja ja suoritetaan pelinjohdon antamia tehtäviä. Tietynlainen objekti antaa tietyn verran pisteitä tuotuna pelin loputtua pistelaskupaikalle.
-Respaaminen vain reppukätköiltä tasatunnein. Jos partio eliminoituu reput selässä, tulee partion siirtyä vähintään 500 m poispäin kontaktista ja perustaa uusi reppukätkö, josta partio voi respata.

Tehtävistä:
-Objektien koordinaatit ja muut tehtävät ilmoitetaan peliin erikseen luotavalla Whatsapp-kanavalla. Jokaisessa partiossa oltava vähintää 1 kpl pelinajan toimivia puhelimia!!
-Pelinjohdon antamista tehtävistä saa kustakin vaativuuden mukaan erinäisen määrän pisteitä.
-Partiot etsivät alueelta pisteobjekteja. Objektit, niiden määrä alueella ja niistä saatavat pisteet ovat seuraavasti:
-Kalikka, X kappaletta, 1 pistettä/kpl
-Kuvattu kohde, 3 pistettä/kohde

Pelisäännöt:
-Pisteitä saa vain niistä objekteista, jotka ovat toimitettu pistelaskupaikalle 12:00 alkaen ja 12:30 mennessä. Ennen 12:00 ja 12:30 jälkeen tuotuja objekteja ei lasketa pisteisiin.
-Löydetyt objektit voi menettää. Jos partio tuhoutuu, se tiputtaa kaikki kannossaan olevat pisteobjektit maahan. Objekteja saa kätkeä, ja se on suotavaa. Kätköjä saa etsiä. Löydetyt kätköt saa ryöstää. Eli mikään pisteobjekti ei ole turvassa ennen kuin kello on 12:00. Sen jälkeen objekteja ei voi menettää.
-Rajoituksena kaikilla taistelijoilla saa olla lippaissa max. 100 kuulaa! Lippaiden, ja kannossa olevien kuulien määrää ei ole rajoitettu.
-Pelissä on erityissääntöjä lukuunottamatta käytössä yhdistyksen pelisäännöt.

Osumasäännöt:
-Jokaiselle partiolle jaetaan 3 sidontaliina.
-Osuma mihin tahansa pelaajaan kehon osaan tai kantamaan varusteeseen/aseeseen eliminoi pelaajan. Osuman saanut pelaaja asettuu maahan makaamaan ja voi huutaa lääkintämiestä.
-Pelaaja voidaan sitoa niin kauan kuin partiolla on käyttämättömiä liinoja. Liinat palautuvat takaisin käyttöön respauksen yhteydessä.
-Partio jolla ei ole yhtään käyttämätöntä liinaa jäljellä ja taistelun jälkeen toteaa jonkun partion taistelijan tarvitsevan sidontaa, on eliminoitunut. ELI TAISTELUN SAA KÄYDÄ LOPPUUN ENNENKUIN RESPALLE ON LÄHDETTÄVÄ.

Radiokanavat:
Pelissä radiot vapaasti käytössä, suomen lakia ja asetuksia noudattaen.

Lupalappu:
Alle 18 v pelaajilta vaaditaan lupalappu, jonka voi tallentaa, tulostaa ja täyttää alapuolella olevasta linkistä. Laput kerätään paikanpäällä.
Lataa lappu tästä: http://forum.jvisoft.net/download/file. ... iew&id=492

Pelimaksu:
Yhdistykseen kuulumattomilta peritään 5€ suuruinen pääsymaksu, jolla katetaan pelin järjestelyyn menneitä kuluja. Jäsenille ilmainen! Pelimaksu kerätään paikanpäällä. Varaa tasaraha mukaan! Mahdollisuus maksaa myös maksupäätteellä.

Kartta:
Peruskartta löytyy täältä: http://forum.jvisoft.net/download/file.php?id=458 . Kartassa pitäisi näkyä ETRS-TM35FIN koordinaatisto, jonka mukaan kalikoiden sijainteja ilmoitellaan. Tutustu siis koordinaattien lukuun (kartan alareunassa esimerkki). Vink** Esim. puhelimeen saatava B-bark karttasovellus, sekä "maastokartat" tukee kyseistä koordinaatistoa. Kartta tulee oikeaan mittakaavaan jos tulostaa A3-kokoisena (muista tulostaa todellisena kokona, ei venytyksenä/sovituksena).

Jokaisessa partiossa pitää olla vähintään yksi kartta ja kompassi!

*Pelinjärjestäjän puolesta jaetaan yksi kartta. Ottakaa oma muovi mukaan!

Muuta:
Erityiset tarvittavat varusteet:
-Puhelin kameralla ja whatsapilla (vähintään 1 per ryhmä)
-Raatoliina!
-Lämmintä vaatetta yölle, muonaa, yms. mitä kuvittelee tarvitsevansa 24 h aikana, erityisesti vettä. Vettä varattava vähintään 3 L mukaan!
-Ainakin 1 virallinen kartta per partio, missä koordinaatisto. (Pelin puolesta jaetaan 1 kpl A3 karttoja) Karttamuovi itseltä!
ILMOITTAUTUMINEN PELIIN TAPAHTUMAKALENTERISTA OHJEIDEN MUKAISESTI!

Ajo-ohjeet pelialueelle:
Osoite pelialueen parkkipaikalle: Mustajärventie 855, 39750 Karvia. Kolmostien risteyksessä ja parkkipaikan kohdalla opaskyltit.
Jalasjärven ABC:ltä ajo-ohjeet alueen parkkipaikalle: https://goo.gl/maps/Vjzw1awbHsw

Kysymyksiä voi esittää tähän alle, tai tarvittaessa yksityisesti meikäläiselle yksityisviestillä.
Attachments
Lupalappu Mettäpeli 2019.pdf
Lupalappu
(102.3 KiB) Downloaded 511 times
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Sagara
vara-pj
vara-pj
Posts: 48
Joined: Fri 26 Feb, 2016 16:47:13

Re: METTÄPELI 2019, 31.8.-1.9.2019, K15

Post by Sagara »

Diskon tapahtumat osa 1/2:

Pelin aluksi partiomme ajettiin keskelle ei mitään josta nopeasti jalkaannuimme ja ryhdyimme etenemään kohti suunniteltua toiminta-aluetta pohjoisessa. Pienen kävelymatkan jälkeen saavuimme pohjoisimalle vesipisteelle josta otimme suunnan länteen tulevaan leiriimme. Laitettuamme leirin valmiiksi lähdimme kiertämällä leiristä itään tutkimaan aluetta ja odottamaan koordinaatteja. Koordinaatit eivät tosin olleet meidän suunnittelulla vaikutusalueella joten pyörimme ympyrää saamatta oikeastaan mitään aikaiseksi. Saatuamme pohjoisia koordinaatteja etenimme läheisen kallion päälle hakemaan ensimäisen pisteemme jonka löysimme ilman kontakteja. Siirrymme tämän jälkeen supply droppia hakemaan jota ei tosin löydetty. Olimme palaamassa pohjoiseen kun Jere huomasi liikettä edessämme. Heittäydyimme molemmin puolin tietä ojaan ja yritimme selvittää vihollisten määrän, tuloksetta. Nopea sarja viholliselta Jeren suuntaan, Jereltä kuula vastaukseksi. Vihollinen yritää perääntyä ja Paul ampuu sarjan hänen selkään. Vastapuolena oli yksinäinen susi jolta emme löytäneet ryövättäviä pisteitä joten jatkoimme matkaa. Päätimme vielä etsiä alueelta pisteitä ja löysimme pitkän suoreissun jälkeen yhden vaivaisen pisteen. Tämän jälkeen palasimme leirille syömään evästä. Juuri kun olimme aloittaneet ruokailun Paulin suusta kuuluivat hiljaa sanat "Kontakti, kontakti, kontakti". Vihollinen käveli suoraan meitä päin. Matkaa oli enään 20 metriä. Nostimme hitaasti piiput ja odotimme. Vihollisen parta näkyi jo selvästi. Avasimme tulen. Vihollinen yrittää heittäytyä maahan ja levittäytyä, kahdelle liian myöhään. Kolmas vihollinen saa osuman. Samaan aikaan yksi vihollinen on rohkeasti juossut avoimen maaston läpi ryhmämme selustaan ja toinen oli siirtynyt meistä oikealle. Ristitulessa ollessa Jeren taidokas laukaus pudotti ryhmän taakse juosseen vihollisen juuri ennen kuin oikealle edenneen vihollisen sarja onnistui havoittamaan Paulin. Jere noukki nopeasti Paulin RKn maasta ja onnistui pudottamaan jäljelle jääneen vihollisen. Sidottuamme haavoittuneen jatkoimme ruokailua.
Sagara
vara-pj
vara-pj
Posts: 48
Joined: Fri 26 Feb, 2016 16:47:13

Re: METTÄPELI 2019, 31.8.-1.9.2019, K15

Post by Sagara »

Diskon tapahtumat 2/2:

Ruokailun jälkeen otimme suunnaksi järvien väliin tulleet objektit ja kuvauskohteen. Matkalla pysähdyimme täydentämään vesivarastoa, jonka jälkeen kävelimme etelään tietä pitkin. Tieltä siirryimme liikkumaan järven rantaa pitkin. Taas rämpittyä suossa hetken pääsimme molempien järvien välimaastoon ja siirryimme ottamaan ryhmäkuvan. Korviimme kantautui etelästä huutoa. Kaksi partiota olivat kohdanneet metsän pimeydessä ja taistelu kuulosti kovalta. Päätimme siirtyä ripeästi metsään suojaan ottamaan pienen tauon. Päätimme siirtyä kohti kahta taistelevaa partiota jotka vielä olivat kontaktissa toistensa kanssa. Etenimme avorivissä äänen lähdettä kohti, taistelu oli jo hiljentynyt. Hidastimme tahtia. Jere ja Mikko syöksyivät yhtäkkiä maahan. Toinen partioista oli tullut suoran meitä vastaan. Alkoi kiivas mutta nopea tulitaistelu. Jere sai osuman. Muutama sarja lensi vielä päidemme yli. Olimme hiljaa ja odotimme vihollisen etenemistä. Seurasimme vihollisen liikkeitä. Pimeydessä näkyi vain nopeita vilahduksia hahmoista. Vihollispartio päätti olla etenemättä ja nopean headcountin jälkeen he palasivat lataamaan lippaita ja perääntymään tulosuuntaansa. Jodi ryntäsi Jeren luokse paikkaamaan häntä ja peräännyime länteen, tarkoituksena palata tielle jotta voisimme suunnata leirille. Taas kuljettuamme soilla hetken olimme vihdoin nousemassa tielle kun Jere taas heittäyty maahan ja muut perässä. Pohjoisesta etelään oli valolla varustautunut partio liikkeessä. Jäimme asemiin ja odotimme. Vihollinen eteni tietä pitkin hitaasti mutta varmasti. Kuuluivat sanat "vittu me kuollaan tähän" samalla kun he hidastivat tahtia. Vihollisen valo oli heijastunut suojalaseihimme ja he tiesivät meidän odottavan heitä. Silti he jatkoivat etenemistä. Ensimmäinen laukaus pultilukosta, mies kaatuu tielle hetkeä myöhemmin kun muut avaavat tulen tietä päin. Hetken tulitaisteluun jälkeen hiljeni. Jere ehdotti herrasmiesten välistä aselepoa sillä pimeässä ei kumpikaan osapuoli nähnyt mitään. Annoimme heidän noutaa miehensä tieltä ja vaihdoimme muutaman sanan ennen matkan jatkumista leirille. Paluumatkalla täytimme vielä vesivarastomme ja palasimme leirille. Laitoimme nukkumapaikat valmiiksi ja aloimme tekemään ruokaa. Jere yritti kovasti saada metsän palamaan melkein kaadettuaan trangian kumoon. Otimme loput illasta rauhallisesti nauttien hienosta tähtitaivaasta ja lämpimistä eväistä. Yöllä täydessä pimeydessä Paul heräsi vahvaan valoon joka valaisi sumuisen metsän ja liikkui leiriä kohti. Epäillen viholliskontaktia hän kaivoi pistoolin hitaasti esille ja odotti hiljaa valon tulevan lähemmäksi. Mikkon onneksi hän valaisi itsensä astuessaan takaisin leiriin kusireissun jälkeen jotta Pauli tunnisti hänet ryhmänjäseneksi ja vahingoilta vältyttiin. Loput yöstä sujui hiljaisesti ja rauhallisesti poislukien Paulin järjetöntä kuorsaamista josta Jodi ja Mikko huomauttivat aamulla nauraen. Aamun tulessa heräsimme rauhassa ja valmistimme aamupalat ja kahvit. Edellisen päivän käveleminen pehmeässä maastossa oli vaatinut veronsa ja pakattuamme varusteemme Paul päätti lähteä kävelemään takaisin autoille.
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: METTÄPELI 2019, 31.8.-1.9.2019, K15

Post by -jm- »

Kiitos Sagara, näitä on mukava lukea!!
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
Post Reply