METTÄPELI 2022, 20-21.8.2022, K15

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

METTÄPELI 2022, 20-21.8.2022, K15

Post by laturi »

METTÄPELI 2022, 20.8.-21.8.2022, K15

24 h mittainen kokoajan päällä oleva sisseilypeli Ilvesjoen yhteismetsän alueella. Pelissä partiot suorittavat erilaisia pelinjohdon antamia tehtäviä ja keräävät piste-kalikoita.

Ikäraja:
K15. Peli on oikeasti vaativa, ja partiot ovat täysin omillaan koko pelin ajan. (Poikkeustapauksissa voidaan tapauskohtaisesti hyväksyä nuorempia, esim. huoltajan mukana.)

Pelin alku ja loppu:
Tapahtuman aloitus ja lopetus tapahtuu hiekkamontun parkkipaikalta. Ohjaus kyltein pelialueelle E12 tieltä, josta pelialueen parkkipaikkana toimivalle hiekkamontulle matkaa n. 6,7 km. Osoite hiekkamontun kohtaan on Mustajärventie 857, Karvia. Katso google-mapsin linkistä reitti E12 tieltä parkkipaikalle: (Linkki)
Peli alkaa lauantaina 20.8. kello 12:00 ja päättyy sunnuntaina 21.8. 12:00. Pelin alussa partioille annetaan suunta johon kuljetaan käsketty aika. Siirtymisen aikana ei saa kerätä objekteja, eikä taistella muita ryhmiä vastaan. Ajan kuluttua peli on täysin käynnissä ja ampuminen sallittu. Alkubriiffi alkaa 11.00, joten silloin pitää viimeistään olla varusteet päällä valmiina. Pelin päättymisen jälkeen klo 12:00 pelissä ei saa enää ampua. Ainoa toimenpide tämän jälkeen on hakea omat kalikat mahdollisista kätköistä ja siirtyä pistelaskupaikalle. Jos siirtymisen aikana löytyy vielä objekteja, ne saa ottaa mukaansa ja niistä saa pisteet. Pelissä kerätyt objektit toimitettava pistelaskupaikalle parkkipaikalle 12.30 mennessä. Loppupalaute ohi n. 13:00 mennessä, ja poistumme kotiin lepäämään.

Yleissäännöt:
-Pelissä toimivat vastakkain partiot. Jokainen partio on omillaan, kaikki muut ovat vihollisia. Pelaajat eivät käytä hihanauhoja.
-Partion koko on 2-5 henkilöä. Partio toimii yhdessä, eikä hajaannu eri puolille aluetta.
-Peli on käynnissä lauantain aloituksesta (12:00) sunnuntain lopetukseen (12:00). Kaikki huolto tapahtuu pelin aikana pelikentällä.
-Pelissä kerätään pelialueelle sijoitettuja pisteobjekteja ja suoritetaan pelinjohdon antamia tehtäviä. Tietynlainen objekti antaa tietyn verran pisteitä tuotuna pelin loputtua pistelaskupaikalle.
-Respaaminen vain reppukätköiltä tasatunnein. Jos partio eliminoituu reput selässä, tulee partion siirtyä vähintään 500 m poispäin kontaktista ja perustaa uusi reppukätkö, josta partio voi respata.

Tehtävistä:
-Objektien koordinaatit ja muut tehtävät ilmoitetaan peliin erikseen luotavalla Whatsapp-kanavalla. Jokaisessa partiossa oltava vähintää 1 kpl pelinajan toimivia puhelimia!!
-Pelinjohdon antamista tehtävistä saa kustakin vaativuuden mukaan erinäisen määrän pisteitä.
-Partiot etsivät alueelta pisteobjekteja. Objektit, niiden määrä alueella ja niistä saatavat pisteet ovat seuraavasti:
-Kalikka, X kappaletta, 1 pistettä/kpl
-Kuvattu kohde, 3 pistettä/kohde. Kuva pitää lähettää heti ottamisen jälkeen.
-Pelissä on myös lisäksi muutamia "supply droppeja", joista ilmoitetaan erikseen.

Pelisäännöt:
-Pisteitä saa vain niistä objekteista, jotka ovat toimitettu pistelaskupaikalle 12:00 alkaen ja 12:30 mennessä. Ennen 12:00 ja 12:30 jälkeen tuotuja objekteja ei lasketa pisteisiin.
-Löydetyt objektit voi menettää. Jos partio tuhoutuu, se tiputtaa kaikki kannossaan olevat pisteobjektit maahan. Objekteja saa kätkeä, ja se on suotavaa. Kätköjä saa etsiä. Löydetyt kätköt saa ryöstää. Eli mikään pisteobjekti ei ole turvassa ennen kuin kello on 12:00. Sen jälkeen objekteja ei voi menettää.
-Rajoituksena kaikilla taistelijoilla saa olla lippaissa max. 100 kuulaa! Lippaiden, ja kannossa olevien kuulien määrää ei ole rajoitettu.
-Pelissä on erityissääntöjä lukuunottamatta käytössä yhdistyksen pelisäännöt.

Osumasäännöt:
-Jokaiselle partiolle jaetaan 3 sidontaliinaa.
-Osuma mihin tahansa pelaajaan kehon osaan tai kantamaan varusteeseen/aseeseen eliminoi pelaajan. Osuman saanut pelaaja asettuu maahan makaamaan ja voi huutaa lääkintämiestä.
-Pelaaja voidaan sitoa niin kauan kuin partiolla on käyttämättömiä liinoja. Liinat palautuvat takaisin käyttöön respauksen yhteydessä.
-Partio jolla ei ole yhtään käyttämätöntä liinaa jäljellä ja taistelun jälkeen toteaa jonkun partion taistelijan tarvitsevan sidontaa, on eliminoitunut. ELI TAISTELUN SAA KÄYDÄ LOPPUUN ENNENKUIN RESPALLE ON LÄHDETTÄVÄ.

Radiokanavat:
Pelissä radiot vapaasti käytössä, suomen lakia ja asetuksia noudattaen.

Lupalappu:
Alle 18 v pelaajilta vaaditaan lupalappu, jonka voi tallentaa, tulostaa ja täyttää alapuolella olevasta linkistä. Laput kerätään paikanpäällä.
Lataa lappu tästä: https://drive.google.com/file/d/1OmUCh2 ... sp=sharing

Pelimaksu:
Yhdistyksen jäseniltä peritään 5 € pääsymaksu, ja yhditykseen kuulumattomilta 10 €. Pelimaksut maksetaan paikanpäällä käteisellä (suositeltava vaihtoehto, varaa tasaraha) tai kortilla.

Kartta:
Peruskartta löytyy täältä: https://drive.google.com/file/d/1OnqINS ... sp=sharing . Kartassa pitäisi näkyä ETRS-TM35FIN koordinaatisto, jonka mukaan kalikoiden sijainteja ilmoitellaan. Tutustu siis koordinaattien lukuun (kartan alareunassa esimerkki). Vink** Esim. puhelimeen saatava B-bark karttasovellus, sekä "maastokartat" tukee kyseistä koordinaatistoa. Kartta tulee oikeaan mittakaavaan jos tulostaa A3-kokoisena (muista tulostaa todellisena kokona, ei venytyksenä/sovituksena).

Jokaisessa partiossa pitää olla vähintään yksi kartta ja kompassi!

*Pelinjärjestäjän puolesta jaetaan yksi kartta. Ottakaa oma karttamuovi/tasku mukaan!

Muuta:
Erityiset tarvittavat varusteet:
-Puhelin kameralla ja whatsapilla (vähintään 1 per ryhmä)
-Raatoliina!
-Lämmintä vaatetta yölle, muonaa, yms. mitä kuvittelee tarvitsevansa 24 h aikana, erityisesti vettä. Vettä varattava vähintään 3 L mukaan!
-Ainakin 1 virallinen kartta per partio, missä koordinaatisto. (Pelin puolesta jaetaan 1 kpl A3 karttoja) Karttamuovi itseltä!
ILMOITTAUTUMINEN PELIIN TAPAHTUMAKALENTERISTA OHJEIDEN MUKAISESTI! https://jvisoft.nimenhuuto.com/events/16234243

Ajo-ohjeet pelialueelle:
Osoite pelialueen parkkipaikalle: Mustajärventie 855, 39750 Karvia. Kolmostien risteyksessä ja parkkipaikan kohdalla opaskyltit.
Jalasjärven ABC:ltä ajo-ohjeet alueen parkkipaikalle: https://goo.gl/maps/Vjzw1awbHsw

Kysymyksiä voi esittää tähän alle, tai tarvittaessa yksityisesti meikäläiselle yksityisviestillä.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
-jm-
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 1898
Joined: Sat 25 Aug, 2007 17:16:24
Location: Jalasjärvi

Re: METTÄPELI 2022, 20-21.8.2022, K15

Post by -jm- »

Jostain syystä en saa ladattua pelikarttaa.
-Minkä ketteryydessä häviän, sen painossa voitan-
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: METTÄPELI 2022, 20-21.8.2022, K15

Post by laturi »

Joo, joku vika. Päivittelen ku kerkeän..
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
User avatar
laturi
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Posts: 1489
Joined: Wed 19 Dec, 2007 19:47:13
Location: Kauhajoki

Re: METTÄPELI 2022, 20-21.8.2022, K15

Post by laturi »

Peli pelattu, ja paikalla oli 14 pelaajaa, lopulta neljässä eri partiossa.

Pisteet jakautuivat seuraavalla lailla, ja voittajaksi pienellä erolla nousi Meemisquad, Onnea!!

1. Meemisquad 18 p
-3 kpl kuvattavaa kohdetta= 9 p
-3 kpl kalikkaa= 3 p
-2 kpl vanhaa 2020-vuoden kalikkaa triplapisteillä = 6 p

2. Zinnsoldaten 17 p
-3 kpl kuvattavaa kohdetta= 9 p
-8 kpl kalikkaa= 8 p

3. Kokoelmapartio 12 p
-3 kpl kuvattavaa kohdetta= 9 p
-3 kpl kalikkaa= 3 p

4. Tigermafia 10 p
-2 kpl kuvattavaa kohdetta= 6 p
-4 kpl kalikkaa= 4 p


Kirjoitelkaa tänne stooria pelin kulusta jos runosuoni antaa myöden.
Lauri Mäenpää
Hallituksen puheenjohtaja
Juppo
pelitoimintavastaava
pelitoimintavastaava
Posts: 55
Joined: Tue 17 Jul, 2018 09:59:57

Re: METTÄPELI 2022, 20-21.8.2022, K15

Post by Juppo »

Meemisquadin matka alkoi aloituspisteeltä/lopetuspisteeltä ( risteys N6911133 E281955).Tämän vuoden kokoonpanoon kuului Juppo (Pjoht), Nacho sekä Bloggeri (tarkka-ampuja).

Lähdimme liikkeelle meille annettuun suuntaan eli etelää kohti tietä pitkin ja noin puolessavälissä suoraa käännyimme kohti länttä ja siellä sijaitsevaa isoa kallio aluetta joka oli jäkäläkankaan pohjois puolella, sinne laitettiin reppukätkö pystyy ja ruvettiin odottamaan koordinaatteja. ensimmäisistä koordinaateista helpoimmat/ne jotka olivat mahdollisia sijaitsivat pohjoisessa päin pikku mujujärven alueella, matka kuljettiin suurimmaksi osaksi tietä pitkin koska meidän tuli liikkua nopeasti sillä oletus oli että muitten partioitten reppukätkön/aloitus pisteet olisivat lähempänä kapuloita.
Pikku mujujärvelle saavuttaessa kalikka oltiin jo viety ja jatkoimme matkaa lähemmäs lankkusaunanmäkeä, siellä oli kumminkin hiljaista eikä meillä ollut uskoa jotta sielläkään olisi kalikoita enää jäljellä. Lähdimme siis takaisin päin kohti etelää kunnes tiellä huomasimme lähestyvän vihollisen (Tiger mafia 1) tuli avattiin vastustajan suunnalta mutta tappioita ei tullut ja vetäydyimme ja yritimme koukata heitä kylkeen mutta me hukkasimme heidät ja he meidät jotenka kontakti jäi siihen. Lähdimme siitä tietäpitkin sitten etelää päin kunnes matkalla saimme uusia koordinaatteja, lähin kalikka sijaitsi aloitus risteyksen ja ison mujujärven välissä olevalla kalliolla.
Päästessämme paikalle rupesimme haravoimaan aluetta mutta yllätykseksemme tiger mafia 1 oli kerennyt kukkulan päälle ennen meitä ja taisteluhan siitä syntyi, pitkään jatkuneen tulituksen jälkeen nujerrimme vastustajan (3vs3) ilman omia haavoittumisia/tappioita, itselläni meni siihen kontaktiin kaikki lippaat tyhjäksi mutta se oli sen arvoista. Valitettavasti kukkulalta ei löytynyt kalikkaa eikä sitä löytynyt vihollisiltakaan joten lähdimme reppu kätkölle huoltamaan.

Reppukätköllä saimme uutta koordinaattia ja spesiaali tehtävän sillä vuoden 2020 mettäpeleistä oli jäänyt kalikoita vielä metsään ja niiden löytämisestä saisi 3 pistettä per kalikka. Kuten voi arvata ne olivat kohtuullisen kaukana mutta kovalla uskolla siihen luottaen että meillä olisi paras "lähtöpaikka" sinne päätimme lähteä hakemaan 2 vuotta lojunneita kalikoita metsästä.
Vanhat 2 kalikkaa sijaitsi etelässä Pitkärämäkän soisessa maastossa sekä Rumamaan yhdellä kalliolla, Kalikat löytyi ja siirryimme metsää pitkin meidän reppukätkön aluetta päin takaisin. Seuraavaksi lähdimme suorittamaan kuvaus tehtävää ison mujujärven eteläosaan jossa kuvattavana kohteena oli vene, siinä hieman idässä pain oli myös kalikka jonka nappasimme samalla reissulla matkaan jonka jälkeen turvallisesti metsää pitkin kalikkakätkölle.
Seuraava kohteemme löytyi kun suuntasi aloitus pisteestä tietä etelään ja risteyksestä itään, sen tien päässä oli kallio alue josta saimme yhden kalikan lisää, sen jälkeen menimme repuille huoltamaan.

Kuvaus tehtävä oli seuraavaksi tiedossa, kuvata masto vesipumppaamolla joka sijaitsi ihan itä rajassa pelialueella. matkalla menimme tietä pitkin ja kävimme katsomassa oliko ison mujujärven rannalla kalikkaa enää paikallaan mutta sen joku oli jo napannut. Pumppaamolle päästiin ja kuva otettiin ja matkalla takaisin kohti aloitus risteystä saimme uuden koordinaatin ja nappasimme matkalta kalikan mukaan. Kello oli sen verran että oli lähes täysin pimeää, liikuimme tietä pitkin kohti pohjoista Lankkusaunanmäkeä jossa oli kuvaus kohteena pieni lampi matkalla pimeässä vastaan tuli kokoelma partio ja hyppäsimme metsään piiloon ja annoimme heidän mennä ohitse. Takaisin tullessa kuvaus paikalta Tiger mafian täys partio oli väijyttämässä meitä ja kävelimme suoraa ansaan. Vihollinen avasi tulen ja 3 vastaan 5 tilanne oli parissa sekunnissa 1 vs 5, Nacholla jäi taskulamppu päälle joka hieman sokaisi vihollisia ja osa vihollisista oletti että me kaikki saimme osumat mutta minä pistin ak:n laulamaan ja 1 vs 5 tilanne oli alle kymmenessä sekunnissa 1 vastaan 1. Pimeässä kissa hiiri leikissä en kumminkaan saanut niitattua viimeistä vihollista ja partiomme eliminoitui sekä oletettavasti vihollinen. Taas oltiin reppukätköllä kello oli noin 24:00 ja rupesimme kasaamaan majoitusta, syömään ja nukkumaan.
Yöllä Nacholla joka oli varustautunut heikosti yötä vastaan voivoitteli tulevansa kipeäksi kylmyydestä, ei siinä auttanut kun heittää yhdistyksen sotapakulla vapautuksen saanut taistelija parkkipaikale ja toivottaa hyvää loppu yötä (kello oli noin 3:30).

Aamulla heräsimme kohtuu aikaisin noin puoli 7 aikaan ja lähdimme aamupalan jälkeen etsimään tekemistä, mitään ei missään näkynyt. Palasimme reppu kätkölle jossa noin 9:00 tuli uudet viimeiset koordinaatit. Meidän reppu kätkön vieressä oli uusi kalikka tiedossa mutta joku oli sen käynyt pöllimässä joten suunasuimme etsimään kalikkaa Koninnevan suolta, eipä sielläkään enää mitään ollut joten lähdimme sieltä pohjoista tietä kohti sillä tehtäviä meille ei enää ollut. Iso mujujärven ja Koninnevan välissä Zinnsoldaten yllätti meidät selkään ja eliminoiduimme mutta sillä ei siinä vaiheessa ei ollut mitään merkitystä, toki moraalinen taistelu voitto olisi maistunut. Palattuaan reppukätkölle siirsimme kamat lähemmäs kalikka kätköä ja odottelimme rauhan aikaa. Kello löi 12:00 ja siirryimme lopetus pisteelle kuunteleemaan loppu briiffiä.

Sijoitus: 1
Pisteen: 18p (3 kuvaa, 3 normaalia kalikkaa, 2 triplapiste kalikkaa)
Kävelty matka: n. 31km
Kontaktit: 4 (1 irtaantuminen, 1 voitto, 2 tappiota)

Yli 25 asteen helteessä hikoilu ei ollut turhaan. Hyvä peli ja ylpeä sai olla oman partion toiminnasta!
Jere Juppo
-Pelitoimintavastaava
Post Reply