Operaatio Toukokylvö 2. 15.4.2023

Jutustelu peleistä.

Moderators: laturi, Gary, Federal, Juppo, laturi, Federal, Gary, Juppo, laturi, Juppo, Gary, Federal

Post Reply
Juppo
pelitoimintavastaava
pelitoimintavastaava
Posts: 55
Joined: Tue 17 Jul, 2018 09:59:57

Operaatio Toukokylvö 2. 15.4.2023

Post by Juppo »

Kiimakalliolla pelattava jatko-osa vuoden 2022 operaatio toukokylvölle. Peli on noin 7 tuntia kestävä skenaario peli.

Tapahtuman tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen: https://kuulaportti.fi/?page=event&id=673&lang=1#about

Tähän ketjuun voi esittää kysymyksiä ennen peliä ja antaa loppu palautetta pelipäivän jälkeen, sekä kertoa omista "sota tarinoistaan" :D
Jere Juppo
-Pelitoimintavastaava
User avatar
Gustaa
Kaasukalle
Kaasukalle
Posts: 121
Joined: Thu 15 Oct, 2009 19:27:17
Location: Iisalmi

Re: Operaatio Toukokylvö 2. 15.4.2023

Post by Gustaa »

PELINJOHDON RAPORTTI, eikä edes kuukautta varsinaista tapahtumaa myöhemmin!

Alkubriiffi aloiteltiin kymmenen jälkeen pilvettömän taivaan enteillessä loistavaa pelikeliä. Hyvin ajallaan briiffi oli saatu pidettyä ja osapuolet lähtivät aloituspaikoilleen perustamaan tukikohtiaan.

Sinisten tukikohta tuli lähelle Ketunpesännenän tietä ruutuun B9, punaiset aloittivat pisteestä G5 Kiimakallion pohjoispuolelta. Olin itse pelin ulkopuolisena pelinjohtajana, toimitin objekteja paikoilleen ja pois maastosta, ilmoittelin asioita radioitse osapuolille, hoidin pyrotekniikan sitä vaativissa tehtävissä ja välillä toimin tykistön pyhimyksenä.

Peli alkoi suunnitelman mukaisesti kello 11. Ensimmäiset tehtävät avattiin viittä yli; siniset lähtivät noutamaan Varikolta ohjusta jalustoineen sekä varikon eteläpuolelta polttoainetta, samalla kun punaiset suorittivat tiedustelu- ja miinoitustehtäviä. Ainakaan varikon ja polttoainesäiliön luona ei tullut kontaktia näiden tehtävien aikana. Sinisille oli tarjolla savukranaattikeskitys suojaamaan operaatiota varikolla, mutta se jätettiin käyttämättä.

Kello 12 avattiin käskyt radiolähetintehtävään. Kahteen kellosalkkuun (yksi ruudussa D6 mäen päällä ja toinen ruudussa H10) piti saada 15 minuuttia aikaa omalle osapuolelle. Lisäksi kello 12:15 ilmoitettiin radioitse molemmille osapuolille kolmannesta kellosalkusta Varikolla, johon piti saada 10 minuuttia. Ainakin parkkipaikan tienoilla sekä varikolla käytiin tulitaisteluja lähettimien hallinnasta. Punaiset saivat läntisimmän salkun hallintaansa, mutta loput jäivät sinisille. Pistesaldo radiolähettimistä oli siis 10 pistettä sinisille ja 5 punaisille.

Kello 13 osapuolet aloittivat uudet tehtävät. Sininen rahtasi löytämäänsä rakettia paikalleen ja noutivat ystävälliseltä naapurivaltioltaan, Siniseltä Keisarikunnalta saamansa lisäammuksia. Punaiset kokosivat ilmatorjuntajärjestelmää Kiimakallion huipulle ja kävivät tuhoamassa polttoainesäiliön, josta siniset olivat aiemmin käynyt hakemassa löpöä rakettiinsa.

Kello 13:30 siniset alkoivat valmistella hyökkäystä punaisten it-asemaan Kiimakalliolle tuhotakseen sinne pystytetyn IT-järjestelmän asettamalla lisärespan parkkipaikan-Varikon väliselle tielle. Lisäksi tuli tehtäväksi sabotoida pohjoisen Kiimakallion juomavesivarannot, jotka olivat tärkeitä punaisen toimintakyvylle.

Punaisilla oli tässä välissä mahdollisuus suorittaa radiotiedustelua sinisten radiokanavalla, ja juomaveden sabotointitehtävästä saatiin vihiä. Punainen konekivääri oli vastassa kun sinisten osasto saapui lammelle, mutta ei pystynyt vaikuttamaan juuri siihen kohtaan mistä sinisten osasto tuli juomavettä myrkyttämään, minkä seurauksena punaiset joutuivat olemaan hetken ilman respausmahdollisuutta. Valtakunnan juomavesireservin myrkyttämistä sotatoimena tultaneen vielä puimaan Haagin tuomioistuimessa.

Kahden jälkeen tuli sinisille käsky hyökätä punaisten IT-asemaa vastaan Kiimakallion huipulle. Punaisten respa oli poissa käytöstä, mutta kallioinen maasto IT-aseman välittömässä läheisyydessä tarjosin punikeille paitsi hyviä tuliasemia, myös hyviä suojapaikkoja sinisten tykistökeskityksestä selviämiseen. Siniset eivät pystyneet maavoimillaan tuhoamaan IT-järjestelmää aikamääreeseen mennessä, minkä seurauksena Kiimakallion Ilmavoimat joutui tekemään uhkarohkean ilmahyökkäyksen suoraan IT-asemaa vastaaan, tuhoten sen mutta kärsien raskaita tappioita.

Epäonnistunut maahyökkäys sisuunnutti siniset sen verran, että he kävivät vierailulla punaisten tukikohdassa (ilman erillistä käskyä), jättäen tuhoa ja hävitystä jälkeensä. Propagandistit molemmilla puolella kertoivat lähitaistelun olleen armoton, puukkojenkin siellä heiluneen.

Näiden rähinöiden jälkeen punaiset saivat ohjeen siirtää tukikohtansa Varikon ja polttoainevaraston väliselle tielle (F8-F10).

Kello 16:10 ammuttiin alas Sinisen Keisarikunnan alueella operoinut lennokki, ja molemmat osapuolet saivat asiasta vihiä. Sinisille tuli kiirus, koska dronen joutuminen punaisten käsiin olisi kielinyt Sinisen Keisarikunnan avusta Kiimakallion Vapautuskoalitiolle.

Lennokki tippui pisteeseen D9 ja putoamispaikka merkattiin savukranaatilla. Kauaa ei mennyt, ennen kuin punaisten partio oli putoamispaikalla. Punaisten ryhmä loikki lennokki kainalossa karkuun ennen kuin siniset ehtivät paikalle. Punaiset toimittivat dronen pisteeseen H8 ja saivat näin tärkeää tiedustelutietoa haltuunsa.

Viimeisessä tehtävässä sekä siniset että punaiset hakivat ohjuksen kalibrointilaitteistoa pisteen A10 maastosta. Siniset tarvitsivat laitetta kalibroidakseen Zeus 33-ohjuksen, jonka tuli peruuttamattomasti muuttaa sodan kulku sinisten eduksi. Punaiset yrittivät kaapata laitteen sabotoidakseen sen ja räjäyttäkseen sinisten ”wunderwaffen” laukaisualustalle.

Laitteen sijainnin löytämistä maastosta helpotettiin savukranaatein. Punaisten epäonneksi sininen partio sattui olemaan aivan lähettyvillä ja sai laitteen miltei välittömästi käsiinsä ja siirsi sen ohjuksen laukaisualustalle.

Päivän viimeinen taistelu alkoi; punaiset häiritsivät ohjuksen kalibrointia tykistöiskuilla ja lähtivät urheaan rynnäkköön, tuloksetta: Siniset onnistuivat laukaisemaan ohjuksen. Huolimatta siitä että siniset olivat itse asiassa ampuneet ilmaan väärän ohjuksen, onnistuneen puolustuksen ja näyttävän laukaisun moraalinen merkitys oli huomattava.

Peli päättyi noin 17:30, lopputaistelu käytiin odotettua nopeammin, johtuen lähinnä siitä että sinisillä oli partio valmiiksi likellä viimeistä objektia.

Pelin pisteytys meni seuraavasti:

Radiolähetinten kaappaus (kellosalkut): 10 pistettä sinisille, 5 punaisille
Hyökkäys Kiimakalliolle: Punaiset onnistuivat puolustamaan IT-järjestelmää maahyökkäykseltä: 10 pistettä punaisille
Lennokin noutaminen: Punaiset noutivat lennokin ja saivat 10 pistettä
Ohjuksen kalibrointitehtävä: Siniset noutivat kalibrointilaitteen ja saivat (väärän) ohjuksen laukaistua: 10 pistettä sinisille

Punaiset voittivat pisteissä numeroin 25 – 20! Viime vuoden Toukokylvön tapaan meininki oli jälleen tasaista.

Kiitokset kaikille mukana olleille, erityiskiitos Jupolle suunnittelusta ja järjestämisestä.

Kuvia pelistä löytyy yhdistyksen galleriasta: LINKKI
"Olen oikeassa, siis kirjuri."
- Sokrates
Post Reply