Jalasjärvi Airsoft

It is currently Thu 20 Jun, 2019 06:01:22

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed 10 Jun, 2009 13:23:08 
Offline

Joined: Mon 30 Mar, 2009 16:58:32
Posts: 6
Quote:
klo 22:00 6.6.2009

Komppania viivyttää vihollisen etenemistä kohti pohjoista sunnuntain aikana järjestämällä puolustustasoja sekä suorittamalla mahdollisuuksien mukaan vastahyökkäyksiä.

...

On odotettavissa että vihollinen pyrkii etenemään myös pataljoonan lohkolla yön tai sunnuntai aamun aikana.

Gary wrote:
Jos Punaisella sitten miehet istutettiin asemiin klo 22:00 alkaen voipi sitä vaan ihmetellä miksi ihmeessä näin tehtiin. Olette ehkä oppineet liikaa siihen, että jos puolustuskäsky annetaan on myös hyökkäys odotettavissa seuraavan parin tunnin sisään?

Sitä voikin ihmetellä. Tosin saattaa jäädä ikuisesksi mysteeriksi. Jos olisi pakko spekuloida, niin mä sanoisin että se johtuu siitä, että oon ehkä oppinut liikaa siihen, että pataljoonan komentajalla on ehkä joku käsitys siitä mitä se on tekemässä ja että sillä on parempaa tiedustelutietoa kuin mulla. Voi johtua myös siitä, että mä oon oppinut liikaa siihen, että kun mulle annetaan käsky vetää puolustustasa, niin silloin laitan komppanian puolustusryhmitykseen ja huolehdin siitä, että joka ikinen alaisuudessani oleva taistelija istuu siellä linjalla piippu osoitettuna vihollisen odotettuun tulosuuntaan. Pahoittelen oppimistani huonoille tavoille.

Mitä tulee karttaan, niin siinä ei ollut tarpeeksi detaileja oman sijaintinsa määrittämiseksi maamerkeistä. Saman asian olisi ajanut valkoinen paperi johon on piirretty pelialueen läpi kulkeva tie ja isoimmat ojat. Pärjäsimme silläkin toki, ja aina ei saa priimaa. Mutta saisiko vaikka seuraavalla kerralla priimaa. Tarkka topografia ja WGS84 koordinaatit olis luksusta. Menis hyvin yhteen niiden joukkueenjohtajien paikantimien kaa.

Gary wrote:
Ateriointi onnistuu varmasti monella tyylillä ilman haamukomppaniaakin.
Oon varmasti tyhmä, mutta itselläni ei nyt äkikseltään tule mieleen muuta vaihtoehtoa kuin lähettää pelaajat ruuan luo.

Jöntti wrote:
Punaisella osapuolella taas oli käytettävissään kokonainen uusi reipas joukkueellinen taistelijoita seuraavana päivänä, joiden avulla vihollinen pystyi pitämään taistelukuntonsa ja vartionsa paremmin kassassa kuin meillä.
Tarkoittaako tämä niitä taistelijoita, jotka olivat heränneet ~03:00 ja aloittaneet moottorimarssin kohti Jalasjärveä?


Last edited by Puma on Wed 10 Jun, 2009 17:48:45, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 10 Jun, 2009 13:51:01 
Offline
kapiainen
kapiainen
User avatar

Joined: Fri 05 Oct, 2007 10:32:33
Posts: 527
Location: Seinäjoki
Isot kiitokset JVI.Softin väelle mielenkiintoisesta pelitapahtumasta. Itselle jäi kokonaisuutena todella hyvä maku suuhun pelistä muutamaa pikkuasiaa lukuunottamatta.

Itse toimin pelissä Punaisen Sissiryhmän johtajana, ja käytössäni oli kaksi 3 miehen partiota. Kumpikin partio oli hyvin motivoituneita, eikä mitään napinoita ilmennyt koko pelin aikana. Siitä iso kiitos heille. Alunperin käytössäni olisi pitänyt olla 3 partiota, mutta keltaisen sisseissä kävi pieni kato ja menetin yhden partion heille. Se hieman rajoitti mahdollisuuksia keskittyä johtamiseen ja lopulta sissit liikkuivatkin pääsääntöisesti yhdessä ryhmässä. Toisaalta siinäkin riitti johtamista sopivasti.

Lähdin peliin asenteella että seuraillaan tapahtumia sivusta, kierrellään maastoa ja kerrotaan jääkäreille mitä tuleman pitää. Tätä sitten toteutimmekin pääasiassa koko ajan. Tiedottamista häiritsi tosin se etten saanutkaan käyttööni LA-puhelinta, jolla olisin saanut yhteyden suoraan komppapäällikköön. Nyt yhteydet jäivät PMR:n varaan. Jouduin viemään yhdeltä partion mieheltä radion että sain jääkäreiden käyttämän kanavan kuunteluun oman sissien kanavan lisäksi. Lauantaina pystyttiin tietoa välittämään hyvin 1. Jojon kautta jääkäreille, ja tuntui että saatiin ehkä jotain jopa aikaan. Muutoin yhteydenpito jääkäreihin oli aika vaatimatonta. Ainakin 1. Jojo tuli tutuksi ääneksi. Taisivat pojat välillä hajoilla käskytykseen.

Pelasin mielestäni ylivarovasti sissien käyttämisen suhteen. Tappiot tosiaan jäivät minimaalisiksi. Lauantaina yksi sissini sai kuulan omilta, ja joutuivat respaamaan n. 20.00 maissa. Viimeisen 15 minuutin aikana osallistuimme viimeiseen tappeluun pohjoisessa kukkulalla, jolloin koko sissiryhmä sai osumaa, mutta silloin se ei enää haitannut. Se oli semmoinen paineenpurkuhyökkäys... Muutoin selvisimme naarmuitta.

Selustassa tulikin sitten kierreltyä kunnolla. Keltaisten tukikohta-alueella käytiin useaan otteeseen katselemassa ja kuuntelemassa. Mitään rähinöitä en sallinut, vaan käytiin vain katsomassa ja palattiin takaisin.

Tienvarren väijyttämiseen havahduin liian myöhään. Tätä tapahtui vasta lauantaina iltapäivällä. Osaksi tätä rajoitti vihollisen vahvat paluuosastot JSP:ltä, niitä ei oikein tehnyt mieli lähteä haastamaan 7 miehellä. Pari kertaa kuitenkin 1. partion voimin väijytimme tiellä liikkujia ja livahdettiin karkuun. Oli kyllä nautinto nähdä keltaisten reaktiot kun ravaavat kääntöympyrältä 200 metriä saadakseen kuulaa selkään. Terve menoa takaisin! 2. partio väijytti vihollista pohjoisempana, lähellä taisteluita. Sielläkin saatiin aikaan joitakin tiputuksia. Näin jälkikäteen miettien olisi voinut kyllä enemmänkin väijytellä.

Lauantaina illalla n. klo 19.30 satuimme 1. partiolla tulemaan sopivasti kuulemaan kun keltaisten komp.p. antoi punaisen Hiluxin lavalta käskyn asettua uuden JSP:n ympärille siilipuolustukseen klo 20 asti, ja että klo 21 "alkaa tapahtua jotain, en kerro vielä mitä". Tämän tiedon välitin jääkäreille, ja kaippa pojat oli sitten asemissa odottamassa keltaisten hyökkäystä klo 21. Hyökkäyksen alettua etenimme nopeasti JSP:lle ja teimme tuhojamme. Itse nappasin ohimennen keltaisten JSP-pressun ja vein metsään piiloon. Jätin 2. partion raportoimaan JSP:n tapahtumista jääkäreille ja vein 1. partion kääntöympyrään tietä pitkin.

Pienten valkoisten "****** tuhottu! T. Pun sissit" -lappujen laittelu oli sangen hauskaa. Su aamulla n. 08.30 tulimme ryhmän kanssa 50 metrin päähän keltaisten asemista, ja kävin viemässä lapun Hiluxiin. Auton toiselta puolelta kuului trangian kolinaa ja puhetta, mutta kukaan ei huomannut että kävimme alueella. Tätä se sisseily mielestäni on!

Kuitenkin näistä häiriköinneistä ja tuhoamisreissuista jäi sellainen tuntuma ettei niillä ollut mitään vaikutusta pelin kulkuun. Eli tunsin oloni vähän turhaksi. Vaikuttamisen mahdollisuuksia olisin kaivannut lisää.

Eli summa summarum:

- Puutteellinen viestiverkko. Tämä ei johtunut pelinjohdosta, vaan meistä pelaajista. Toisaalta lisäsi pelin haasteellisuutta.

- Varastettu partio. Olisin kyllä keksinyt käyttöä sille. Syyttävä sormi osoittaa pelistä pois jääneitä.

- Vaikuttamisen mahdollisuudet pelin kulkuun. Olisi toivonut, että jos auto tuhotaan, se myös on tuhottu. Tätä ei kyllä oltu sovittu peliin ollenkaan, mutta olisi se ollut mukava lisä.

+ Jääkäreiden taistelut. Peli kulki mielestäni todella realistisesti alueen asettamien puitteitten sisällä. Peliin ei todellakaan tarvittu mitään mielikuvituksellisia helikoptereita tai muita kohteita. Nyt tuli tuntuma että oli mukana todellisessa taistelussa. Ja räiske oli mahtavaa kuunneltavaa.

+Punaisten sissien toiminta. Pojat veti pelin uskomattoman hyvin. Tappioilta vältyttiin ja tavoitteet saavutettiin. Välillä oli suunnistamisen kanssa ongelmia, ja tuntui että venytettiin pelialueen rajoja vähän liikaakin. Plussat myös keltaisille sisseille siitä että teitä ei pahemmin näkynyt.


Sellaista. Minä kiitän ja kumarran kaikille pelaajille ja pelinjärjestäjille hienosta pelistä. Lokitiedot kirjoittelen puhtaaksi ja toimitan Garylle julkaistavaksi.

Mazor, Punaisten sissien RJ.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 10 Jun, 2009 20:42:18 
Offline
sohvakenraali
sohvakenraali
User avatar

Joined: Fri 24 Aug, 2007 22:35:39
Posts: 2404
Location: Jalasjärvi
Jöntti wrote:
-Keltaisillla narisijoita?
Haluaisin kuitenkin kuulla millainen nariseminen ärsytti teitä.


Tämän otin esille siksi että näitäkin tuli vastaan, ehkä kärjistin myös vähän liikaa tätä asiaa - tarkoitus oli todeta että joka peliin näitä aina sopii eikä se tätä peliä vienyt suuntaan eikä toiseen = itsellä ainakin oli perhanan kivaa koko ajan :thumbsup

_________________
Team Linna :)
Mika Linna, GSM 050 3601046, mika.linna@gmail.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 27 Jun, 2009 20:26:48 
Offline

Joined: Sun 01 Mar, 2009 17:12:02
Posts: 4
Onkos muuten kellään kuvia tms visuaalista dokumentaatiota KKII tapahtumasta?
Josko löytyy, niin olisiko mahdollista saada ne jakoon tahi linkkejä?

-kiitos-

Primerdawn

_________________
MilSim


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group