Tuli ja liike

Pelaajan, ryhmän ja joukkueen taktiikat ja tanssiliikkeet. Henkilökohtainen huolto, naamioituminen, liikkuminen ja kommunikointi. Siis vähän kaikki jotka kuuluvat otsikon "Pelaajan tai joukon osaamistason kehittäminen"

Moderators: laturi, Gary

Post Reply
Gary
sohvakenraali
sohvakenraali
Posts: 2209
Joined: Fri 24 Aug, 2007 17:21:18
Location: Jalasjärvi,Oulu

Tuli ja liike

Post by Gary »

Tuli ja liike

Eteneminen viholliskosketuksessa tapahtuu tulen ja liikkeen avulla. Se tarkoittaa sitä, että oman tulen avulla estetään vastustajaa ampumasta ja toimimasta tehokkaasti, kun samalla itse hyökätään eteenpäin. Luonnollisesti tämä toimii tehokkaimmin kun vähintää kaksi henkilöä toimii yhdessä, toisen ampuessa kun toinen etenee.

Perus taistelijaparitaktiikat skaalautuvat hyvin aina joukkue/komppania tasolle asti. Niin myös tuli ja liike. Sitä voi käyttää hyväkseen taistelijaparin lisäksi kaksi taistelijaparia, kaksi ryhmää, kaksi joukkuetta. Tällöin yksittäisen taistelijan tehtävän (suojaus / eteneminen) korvaa isompi osasto.


Suojatuli

Hyvä suojatuli on pitkäkestoista, riittävän voimakasta tähdättyä tulitusta. 10 sekunttia pitkä lippaallisen sarja ei ole hyvää suojatulta, koska se auttaa vain 10 sekunttia ja sen jälkeen ampujan on ladattava uusi lipas. Vastustajan on myös helppo huomata suojatulen loppuminen.

Periaatteessa jos vihollisen paikkaa ei tarkasti nähdä, suojatulta voidaan antaa räiskimällä sarjaa tiettyyn sektoriin. Se kuitenkaan harvemmin toimii, varsinkaan airsoft-aseilla, ennemminkin paljastaa ampujan ja asian jota tulella pyrittiin suojaamaan.

Suojatulella on aina tarkoitus suojata jokin tapahtuma, esimerkiksi eteneminen. Siksi suojatuli täytyy mitoittaa siten, että sitä pystytään antamaan koko tapahtuman ajan.

Suojatuli pitää aloittaa riittävän ajoissa ennen kuin suojattava lähtee liikkeelle, tällöin vastusta on jo joutunut suojautumaan.



Kosketus

Kun vastusta avaa tulen kohti, tärkeintä on suojautua nopeasti. Samalla kun heittäytyy maahan tai suojan taakse, voi ja kannattaa vastata tuleen parilla nopealla "heitto" laukauksella. Muista ilmoittaa vastustajasta myös muille lähistöllä oleville oman puolen pelaajille.

Tuleen ei kuitenkaan kannata jäädä makaamaan vaan joko pyritään hyökkäykseen, peräännytään tai sidotaan vihollista siten, että joku toinen osasto tai pelaaja pääsee sen eliminoimaan.


Eteneminen kosketuksessa vastustajaan

Eteneminen täytyy tehdä suojasta suojaan liikkuen välit nopeasti. Metsässä tämä tarkoittaa eteenpäin syöksymistä, jolloin pystyssä edetään pari askelta ja taas sukelletaan suojaan. Jos mahdollista kannattaa piilosta nousta ylös erikohdasta kuin sinne meni. Eli esimerkiksi metsässä siirtyä makuulla hieman sivuttain.

Eteneminen on huomattavasti tehokkaampaa taisteluparin tai muiden oman puolen pelaajien kanssa, siten että edetään vuorotellen lyhyitä pyrähdyksiä. Toinen antaa aina suojatulta toisen edetessä. Myös pienimuotoinen koukkaaminen on erittäin tehokasta, eli pyritään kohdistamaan vastustajaan tulta mahdollisimman monesta suunnasta tai leveältä alueelta.

Taistelun tiimellyksessä täytyy varoa keskittymästä liiaksi yhteen vastustajaan, jolloin itse helposti joutuu maalitauluksi toiselle, huomaamatta jääneelle vastustajalle. "+1" sääntö! Oleta aina, että vastustajia on enemmän kuin tiedät.
Kari Knuuttila
gary @ jvisoft net

web-ylläpitäjä
webmaster@jvisoft.net
User avatar
Kristian Koskela
swatti-hatti
swatti-hatti
Posts: 105
Joined: Wed 17 Jun, 2009 20:39:40
Location: Seinäjoki

Post by Kristian Koskela »

Tämä lienee paras säie Arniesista löytyneelle oppaalle, jossa käsitellään vähän kaikkea.
http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/i ... t&id=23109
Kaikki överiksi!
Post Reply